Jackass: The Game

Wie kent ze niet? De totaal gestoorde kerels van het programma Jackass dat toentertijd op de muziekzender MTV uitgezonden werd. Kerels zoals Johnny Knoxville, Steve-O en Chris Pontius die de meest belachelijke, vreemde, pijnlijke en smerige stunts gingen uitvoeren voor een camera. Dit programma is al een tijd van de buis en sommige van de hoofdrolspelers hebben nu hun eigen reality-show. Toch vond men het toch nog tijd voor een ander pad in het genre Jackass, namelijk een Jackass-game. Simpelweg Jackass: The Game genoemd.

Jackass: The Game is een compilatie van allerlei mini-games. Deze mini-games zijn natuurlijk allemaal herkenbaar aan de Jackass-stijl. Zo hoef je niet te verwachten dat je bijvoorbeeld kleurige piñata\'s mag gaan stukslaan met een stok als een mini-game. Nee, in Jackass: The Game word je bijvoorbeeld van een berg geschopt en dien je met allerlei doelen zo snel mogelijk aan de voet van de berg te belanden. Al deze mini-games worden wel weer uitgevoerd met een ander personage van Jackass. Zo dien je bijvoorbeeld ook als Party Boy (Chris Pontius) enkele danspassen uit te voeren in een elektronica-winkel voordat de medewerker van de winkel je de deur uitschopt. Bij andere mini-games kun je gewoon kiezen welk personage jij het liefst de stunt laat uitvoeren. Het zou Jackass niet zijn als je ook niet enkele missies had met de alombekende winkelwagentjes. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan racen met de stalen gevaartes. Als dat je niet bevalt kun je ook gaan racen met botsautootjes of met vuilnisbakken. Niets lijkt te gek in dit spel.



Wat houdt het spel in?
Je zou het niet snel verwachten maar Jackass: The Game bevat een singleplayer-mode met een heus verhaal. Je wordt namelijk in het begin van het spel door Johnny Knoxville ingelicht dat de regisseur van Jackass in het ziekenhuis is beland door een stomme stunt en jij dient de boel nu te gaan regisseren voor alles echt fout gaat. Je krijgt de taak om zeven afleveringen van Jackass te regisseren die ieder vijf mini-games bevatten. Doel is om na iedere aflevering genoeg geld verdiend te hebben om verder te kunnen naar de volgende aflevering. Het geld behalen is niet erg moeilijk. Met het succesvol uitvoeren van bijvoorbeeld drie mini-games zal je al genoeg geld opbrengen om verder te kunnen. Na iedere aflevering wordt je getracteerd op een filmpje van hoe het verhaal zich verder ontwikkelt. Hierin wordt de typische humor van de Jackass-personages nog meer naar voren gebracht.