Top Spin 2

De career mode begint, zoals verwacht mag worden, met het maken van je character. Dit gaat diep, heel diep, Oblivion diep. Werkelijk alles aan je character kun je tot in het kleinste detail aan je smaak aanpassen. Van de lengte van je character tot de lengte van zijn/haar neusbotje. Uiteraard hoef je dit niet allemaal zelf in te stellen, maar de mensen die zoveel mogelijk hun eigen gelijkenis willen maken zitten goed.

<\/center>

Na het ontwerpen van je character is het tennissen geblazen. Je zult onderaan de wereldranglijst, op de 200ste plaats, beginnen en je doel is natuurlijk om de nummer één te worden. Dit doe je door je character te trainen en vervolgens toernooien te winnen. Hoewel dit niet het enige is waar je je op richt, is het wel het belangrijkste.

Het trainen van je character werkt erg eenvoudig. Je hebt verschillende punten waarop je je character kunt trainen, bijvoorbeeld zijn snelheid en de kwaliteit van zijn slagen. Dit doe je door aan die punten sterren toe te kennen. Deze sterren verdien je door te trainen met je coach op die punten. In totaal zal je op deze manier zestig sterren mogen verdelen. Dit klinkt als veel, maar doordat Top Spin 2 zoveel punten heeft waarop je kunt trainen, merk je al snel dat je je zult moeten specialiseren. Je moet dus de keuze maken tussen baseline- of volleyspel. Bij baseline kun je ook nog denken aan aanvallend of verdedigend. Als je van alles wat wil kan dat natuurlijk ook, een allrounder creëren behoort tot de opties.

<\/center>

De sterren verdien je dus door te trainen. Deze trainingen bestaan uit vrij simpele minigames. Helaas zijn deze, net als in deel één, niet zo leuk als de minigames in Virtua Tennis. Ze zijn ook niet even doeltreffend. Ter vergelijking: waar je in Virtua Tennis je loopvaardigheid traint door een bal te slaan tegen een muur om vervolgens, voordat de bal terug is, zoveel mogelijk tennisblikken te moeten omlopen zul je in Top Spin je snelheid gewoon trainen met krachttraining. Maar deze krachttraining bestaat gewoon uit een blok raken. Zo leer je dus eigenlijk absoluut niet goed bewegen over het veld, terwijl je probeert in een rally te blijven. Training in Top Spin is dus gewoon puur voor de sterren, niet voor de ervaring.