Crashday

In de game heb je toegang tot een relatief klein aantal wagens die allemaal een nitro in hun bezit hebben en tijdens bepaalde events ook uitgerust worden met miniguns en raketwerpers. De wagens rijden prima, al is het niks uitzonderlijks. Daarentegen zijn de stunt tracks toch niet zo leuk als in bijvoorbeeld Trackmania Nations. De stunttracks in Crashday zijn namelijk iets \\\'realistischer\\\'. Je zal niet zo snel een boosterpad op de grond vinden en daarna een schans die je 800 meter verderop terecht doet komen, toch hebben dergelijke belachelijke stunt-mogelijkheden zeker wel hun charme en is het jammer dat je de mogelijkheid ertoe gewoonweg niet hebt in Crashday.

<\/center>

De guns zijn verder niet echt geweldig uitgevoerd, ook hier geldt weer dat het niet echt slecht is, maar een 100% geslaagde poging is het ook zeker niet. Omdat de raketten erg langzaam herladen en ze zelden hun doel raken grijp je namelijk al snel naar de miniguns, en de manier om die te gebruiken is vaak gewoon je wagen in de zijkant van de wagens van de tegenstanders ploegen om vervolgens dan constant met de miniguns te vuren. Dit aspect werd toch duidelijk beter uitgewerkt in bijvoorbeeld Full Auto dat onlangs verscheen voor de Xbox 360.

De multiplayer modus is eigenlijk precies wat je er van zou verwachten in een game als deze. Je kunt alle gewone game-modes online doen wat zeker voor een gezond aantal uurtjes vermaak kan zorgen. De netcode van de game is prima en veel problemen met lag waren er dan ook niet.

<\/center>

Wat betreft graphics doet Crashday het zeker niet slecht, maar ook niet geweldig. Er waren echter wel issues toen ik speelde op een wat oudere PC met een 9700 pro, de game lijkt problemen te hebben met deze specifieke serie kaarten (9500/9700) en draait er zelfs op de minimum settings niet goed op. Op een wat nieuwere PC ziet de game er echter prima uit, met name de wagens en de schademodellen daarvan. Jammer is wel dat de tracks er wat troosteloos uit zien in tegenstelling tot concurrenten als Trackmania.

Op het gebied van geluid levert Crashday geen bijzondere prestaties, behalve de intro-track die toch een dag in mijn hoofd bleef hangen. De geluiden van de motoren en de rest van de soundtrack volstaat verder prima maar laat geen blijvende indruk achter.