Playboy: The Mansion

Opzet
In Playboy: The Mansion kun je twee verschillende opties spelen, namelijk een soort tutorial-mode met missies of een skirmish-mode. Skirmish-mode is ook met missies, maar je kunt alles meer op je eigen tempo doen. Je krijgt dan ook de keuze om je eigen villa te bouwen, natuurlijk met een ruim budget.
Als het spel begint moet je direct beginnen met het in elkaar flansen van je allereerste Playboy. Naast een Playmate slet en een cover zul je ook verschillende artikelen in je tijdschrift moeten hebben voor het naar de winkels kan. Al deze benodigdheden kun je verzamelen door het inhuren van mensen en het geven van feestjes. Om vrouwen te fotograferen moet je eerst een fotograaf inhuren. Voor je artikelen heb je een journalist nodig en voor de mensen die in de artikelen besproken worden moet je feestjes geven. Hier kun je ze namelijk voor uitnodigen en ze strikken voor je magazine. Tenslotte heb je nog een gastvrouw nodig om de stemming op feestjes te verbeteren, beter bekend als de bunny.



Virtuele kiekjes en stoute gedachten
Goed, daar zit je dan in je villa, met je startersgeld. Lang genieten is er niet bij, want je personeel en feestjes kosten klauwen met geld. Er is werk aan de winkel! De reden waarom mannen je blad kopen is natuurlijk niet om de diepzinnige interviews, dus het is tijd om wat vrouwelijk schoon op camera vast te leggen. Hoewel je een fotograaf hebt ingehuurd mag je zelf de foto\'s nemen. Het enige dat je fotograaf toevoegt aan je blad is een reportage met een bepaald thema. Die thema\'s worden verderop in de review uitgelegd, dus nu gaan we eerst zelf foto\'s nemen. Olé!
Fotograferen is nog best leuk. Eerst moet je een lokatie bepalen en daarna kun je nog de kleding veranderen van je werkneemster. Hier is veel aandacht aan besteed, want er zijn echt talloze outfits om uit te kiezen. Daarnaast kun je ook nog extra versieringen toevoegen, zoals ringen, kettingen en oorbellen. Slecht nieuws voor de perverts: ze kunnen topless, maar niet compleet naakt.
De vrouwen kijken wulps in je lens en nemen verschillende poses aan. Pas na enige ervaring kun je goede foto\'s nemen. Na verloop van tijd herken je namelijk bepaalde bewegingen van de poserende vrouw, die vaak leiden tot een mogelijke superfoto. Soms knipogen de vrouwen, wat extra punten geeft aan de foto wanneer je dit moment kunt vastleggen. Maar ook houden ze hun borsten vast, steken hun kontje naar achteren en heel af en toe krijgen ze zelf ideeën en gaan ze op een bank, stoel of zwembad geil liggen doen.
Alleen Playmates kunnen als pin-up in je blad verschijnen en zoals eerder gezegd moet je deze vrouwen inhuren. Je kunt ook voor een mooiere, duurdere Playmate gaan en hoe dat bepaald is staat aangegeven met gouden sterren. Dit geldt trouwens ook voor alle andere personages die je kunt inhuren of uitnodigen, en ja, ook jij kunt een saaie lul zijn. Werk die status op!



Er is minder aandacht besteed aan de overige artikelen van je tijdschrift. Zo kun je op elk moment aan een journalist vragen of hij/zij een artikel wilt schrijven. Dit kan over alles gaan: films, muziek, mode, seks, humor, literatuur en noem maar op. Maar omdat alle werknemers en gasten verschillende interesses hebben, is het niet verstandig om iemand over politiek te laten schrijven terwijl zijn interesses bij sport en sex liggen.
Een interview mag ook niet ontbreken. Alleen bekende mensen kunnen geïnterviewd worden en die komen als jij ze uitnodigt op feestjes. Je kunt ook aan bekende mensen vragen of ze een achtergrondverhaal voor je blad willen schrijven, maar dat kost wel extra poen. Nogmaals dien je hier weer rekening te houden met de interesses van de persoon die je zo\'n opdracht geeft.