Armies of Exigo

Om niet nog op heel erg veel andere details in te gaan, hopelijk is het duidelijk dat de basis bij Armies of Exigo dik in orde is. Het spel ziet er schitterend uit, zowel de muziek als geluidseffecten zijn van prima kwaliteit en ook de bediening heb je zo onder de knie. Toch is er altijd nog genoeg dat een gigantisch verkoopsucces in de kiem kan smoren.

<\/center>

Rassen

Spelen met de drie rassen in Exigo is leuk. The Empire, oftewel de gewone mensch, is het ras waar je in de campaign mee begint en dat is met reden. Dit ras speelt het makkelijkst en valt eigenlijk in geen enkel opzicht op, in negatieve of positieve zin. Middle of the road dus. Ridders, boeren, tovenaars en wat dies meer zij, je vindt het allemaal in de wereld van The Empire. The Beasts is het ras der lelijke gedrochten. Trollen enzo. Dan is er nog The Fallen, het derde en meest bijzondere ras. Standaard erg zwak, maar door middel van upgrades om te vormen tot lelijkerds met vleugels, sterkere lelijkerds of lelijkerds met allerlei vaardigheden. Maar lelijk blijven ze wel.

Ieder van de rassen heeft zijn eigen scenario en ieder scenario bestaat uit twaalf missies. Dat maakt een totaal van 36 missies en met variërende moeilijkheidsgraden is dit voor de gemiddelde gamer genoeg om de komende tijd weer even van de straat te blijven (en met dit weer kan ik hem dat niet kwalijk nemen). Ook over de campaigns is goed nagedacht, want hoewel het meestal niet het meest intelligente werk is dat je moet doen, de moeilijkheid en het niveau wordt langzaam opgebouwd.

<\/center>

Down under

Als je denkt aan ondergrondse gameplay, dan haal je je wellicht, net als ik, allerlei spannende situaties in je hoofd. Plotseling met een horde eenheden opduiken achter vijandelijke linies en daar de hel laten losbarsten. Ja? Nou, vergeet het maar. Een tunneltje naar boven graven is er namelijk niet bij, er zijn vaste punten waar je van bovengronds naar ondergronds kan en andersom. Verder verschilt de ondergrondse wereld eigenlijk nauwelijks van de bovengrondse. Als de ondergrondse gameplay wat beter was uitgedacht, was Armies of Exigo nog een flink stuk beter geweest.

Multiplayer

Als we dan toch bezig zijn over het beter maken van Armies of Exigo, dan had ontwikkelaar Black Hole Games toch eens wat beter mogen rondkijken en -luisteren in de community. Gamespy geniet nu niet bepaald de voorkeur onder RTS-gamers, maar Armies of Exigo is nu eenmaal geen Blizzard game dus op Battle.net zul je niet kunnen spelen. Toch, beter een eigen online service dan Gamespy. Blegh.