FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 2 februari 2005

World of WarCraft komt 11 februari

Op de pagina van World of WarCraft is te lezen dat de retail-versie van het spel op 11 februari van start gaat. Voordat de retail servers worden geopend zal alle data van de beta's worden verwijderd. Het spel zal in een normale editie en in een collector's editie verschijnen.

Met de open-beta is het huidige aantal mensen op de servers verdubbeld in vergelijking met de closed beta en World of WarCraft is nu al de grootste MMORPG in Europa. Het officiële persbericht is hier te lezen.

Ray Clemence lijdt aan kanker

Ray Clemence, de legendarische doelman van de Engelse voetbalclub Liverpool, lijdt aan prostaatkanker.

De Liverpool legende verklaarde vandaag dat hij voorlopig zal moet stoppen als keeperstrainer van de Engelse nationale ploeg.

De 56-jarige Clemence heeft als doelman 61 maal gespeeld voor het Engelse nationale team en verdedigde tijdens zijn carrière het doel van zowel Liverpool als Tottenham Hotspur.


Volgende week zal hij bijna zeker niet aanwezig zijn tijdens de trainingen van de Engelse nationale ploeg in de voorbereiding van de oefeninterland tegen Nederland, op 9 februari in Birmingham.

Ray Clemence hoopt zijn activiteiten snel weer te kunnen hervatten.

"Het nieuws dat ik van de dokters kreeg was heel positief en bemoedigend", verklaarde hij. "Ik hoop dat ik binnenkort met de behandeling kan stoppen en dat ik zo snel mogelijk opnieuw aan de slag kan."

[upd]"Tomjanovich verlaat Lakers"

Rudy Tomjanovich stapt op als coach van de LA Lakers volgens website ESPN.com. Een voorlichter van de Lakers bevestigde dat Tomjanovich (56) wegens gezondheidsproblemen wellicht op zal stappen.

Tomjanovich, die twee NBA-titels won met de Houston Rockets, zit al drie wedstrijden op rij thuis vanwege een infectie. Assistent Frank Hamblen neemt voorlopig de honeurs waar. Hamblen won, als assistent van Phil Jackson, al vijf NBA-titels. Tomjanovich zal zeer spoedig zijn beslissing bekend maken. De opvolger van Jackson is niet blij met het vertoonde spel van de Lakers, die zevende staan in de Western Conference. Ook zijn gezondheid zal een grote rol spelen bij zijn beslissing.

Update:
Rudy Tomjanovich heeft vandaag bekend gemaakt per direct op te zullen stappen als coach van de LA Lakers wegens problemen met zijn gezondheid. Tomjanovich blijft wel bij het team als adviseur. Frank Hamblen, nu nog assistent, zal Tomjanovich opvolgen.

Marmot voorspelt langere winterperiode

Icoon Opmerkelijk nieuwsPunxsutawney Phil heeft zijn jaarlijkse voorspelling gedaan. Punxsutawney, een stadje honderd kilometer ten noordoosten van Pittsburgh, zal nog zes weken moeten lijden onder de koude winter. Onder luid boegeroep van duizenden aanwezigen werd de voorspelling van de marmot om 7:31 uur vanochtend voorgelezen.

De traditie, die in 1993 internationale bekendheid kreeg door de film Groundhog Day, stamt uit 1886. Als de Noordamerikaanse Groundhog, een grote marmot die uit zijn winterslaap wordt gehaald, zijn schaduw 'ziet' zal de winter nog zes weken duren. Indien er geen schaduw is dan is de lente aanstaande. In de 109 bekende voorspellingen werd overigens maar veertien keer een vroege lente voorspeld.

"Hij is enkel de boodschapper", riep één van de leden van de Punxsutawney Groundhog Club naar het publiek, waarvan velen al uren stonden te wachten. Eén vrouw was wel erg optimistisch, en trotseerde de vrieskou gekleed in bikini. De voorspelling is jaarlijks het middelpunt van een groot aantal festiviteiten in het stadje.

Punxsutawney Phil verwacht nog een lange koude winter
Punxsutawney Phil verwacht nog een lange koude winter

Uitslag PSV-RBC Roosendaal

Vanavond werd er één wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

PSV - RBC Roosendaal (4-1)
52' Van Bommel 1-0 (pen)
58' Van Bommel 2-0
74' Guijt 2-1
76' Vennegoor of Hesselink 3-1 (pen)
83' De Jong 4-1

Rood: Fleur (RBC, 2x geel/51')
Geel: Loran (RBC), Fortes Rodriguez (RBC)
Bijzonderheid: Arbiter Van der Hilst kende PSV vier strafschoppen toe, twee daarvan werden door Van Bommel (17') en Ooijer (37') gemist, doelman Aerts redde bekwaam.

De nieuwe tussenstand

Space Invaders komt naar DS

De aankondigingen van de DS games blijven binnenstromen. Taito heeft vandaag aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van een DS versie van de klassieker Space Invaders. Er zijn nog geen details bekend, maar het is wel interessant om te zien hoe het gebruik gaat maken van de features van de DS en de twee schermen.

Space Invaders DS staat gepland voor 24 maart in Japan. Er is nog niets bekend over een Europese of Amerikaanse release.

S.T.A.L.K.E.R. uitgesteld

In een update van de Duitse website van THQ werd vandaag gemeld dat de FPS van Games World S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl is uitgesteld. Voor deze bekendmaking stond de release gepland voor mei op de PC. Nu is er echter nog geen exacte datum bekend voor wanneer het spel uitkomt.
De exacte reden van de vertraging is niet bekend, maar het lijkt erop dat de extra tijd geïnvesteerd zal worden in verdere ontwikkeling.

Afscheid van FOK! PR-babe Angel

Aan alle goede dingen komt een eind. Zelfs als het heel goede dingen zijn. Bijna drie jaar lang is Angel Mulder, op het forum ook bekend als Angelic1, de drijvende kracht geweest achter een groot deel van de activiteiten van de crew. Dankzij haar hebben we jullie kunnen verblijden met prijsvragen, reviews kunnen maken van de beste films, CD's, feesten, gadgets en wat dies meer zij, en nog veel meer. Op die manier hebben we FOK! een uitgebreide en levendige site kunnen houden.

Angel gaat ons echter verlaten. Ook voor PR-duizendpoten is de koek wel eens op, en de laatste kruimels uit de trommel zijn inmiddels verorberd.

Voor ons is het daarom tijd om een diepe buiging te maken en Angel hartelijk te bedanken voor haar inspanningen. Niet veel (of althans; niet genoeg) FOK!kers zullen beseffen hoe ver haar inspanningen reikten, maar geloof er maar in dat dat aardig wat was. Namens admins, crew en ongetwijfeld ook de andere users een enorme dank, good to have had you with us en heel graag tot ziens. Thanks a bunch.

FOK! gaat het nu zonder haar doen, maar ze heeft een goede basis gelegd waarop wij driftig voort zullen bouwen. Intern zullen we gaan bepalen hoe Angels taken worden verdeeld, en dit zal t.z.t. op de site worden aangegeven. Mocht je om bepaalde redenen contact op willen nemen met FOK! als organisatie, dan kun je voorlopig prima terecht op het algemene adres van de admins: admins@fok.nl. Angel zelf is te bereiken via angel@fok.nl.

Midway gaat Unreal Engine 3 gebruiken

Midway Studios heeft bekend gemaakt dat zij de Unreal Engine 3 technologie en tools van Epic Games zal gaan gebruiken als ontwikkelingsbasis voor next generation consolegaming. Daarbij werd een meerjarig licentiecontract gesloten.

De Unreal Engine 3 zal in de volgende studio's gebruikt worden: Midways Chicago Studio (NBA Ballers, Mortal Kombat Franchise), Midways Austin Studio (Area 51) en Surreal Software (The Suffering).

Hieronder vind je nog enkele afbeeldingen. Klik voor de vergroting.

Risi/Betschart winnen zesdaagse van Berlijn

De Zwitsers Bruno Risi en Kurt Betschart hebben afgelopen nacht de zesdaagse van Berlijn gewonnen. Ze bleven in een bloedstollende slotnacht de Duitsers Robert Bartko en Guido Fulst nipt voor. De Nederlanders Robert Slippens en Danny Stam werden derde in de eindstand.

In een kolkend velodrome viel de beslissing over de eindzege van de zesdaagse pas in de allerlaatste koppelkoers. Daarin waren de duo's Risi/Betschart en Bartko/Fulst duidelijk aan elkaar gewaagd tijdens de puntensprints.

Het verschil bleef tijdens de koers dan ook beperkt tot een paar punten. De laatste sprint zou dan ook alles beslissend zijn. Bartko zette aan en leek met Risi in zijn wiel niet meer te kunnen verliezen. Totdat Bartko enkele meters voor de streep onderuit gleed en de zege alsnog verspeelde.

Een anti-climax voor het thuispubliek. Al dan niet door teleurstelling richtten de toeschouwers zich na het ongeluk met fluitconcerten tegen de Zwitserse winnaars. Het publiek weet de val van één van hun lievelingen aan Risi die tijdens de sprint in het wiel van Bartko zat.

Bartko was echter zo eerlijk en verstandig om enkele minuten na het incident snel de microfoon te pakken en het publiek te vertellen dat het ongeval 'gewoon' zijn eigen domme fout was, en Risi 'zonder vals spel' had gewonnen.

Voor Risi en Betschart betekent deze overwinning de tweede van het seizoen. Eerder waren beide heren namelijk de sterkste in de zesdaagse van Stuttgart.

Eindstand
1. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) 305 pnt.
2. Robert Bartko/Guido Fulst (Dui) 302 pnt.
3. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 249 pnt.
Op 1 ronde
4. Andreas Kappes/Andreas Beikirch (Dui) 215 pnt.
Op 2 ronden
5. Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) 225 pnt.
Op 4 ronden
6. Matthew Gilmore/Joan Llaneras (Bel/Spa) 141 pnt.
Op 7 ronden
7. Juan Curuchet/Walter Perez (Arg) 121 pnt.
Op 9 ronden
8. Jimmi Madsen/Jakob Piil (Den) 69 pnt.
Op 12 ronden
9. Iljo Keisse/Alex. Aeschbach (Bel/Zwi) 130 pnt.
Op 17 ronden
10. Andreas Müller/Stefan Löffler (Dui) 140 pnt.

Armies of Exigo

Pompen of verzuipen. Dat was het lot van The Empire. Als ze nu niet de wapens oppakten, zouden The Beasts hen ongetwijfeld onder de voet lopen en een einde maken aan hun beschaving. Dus trokken ze massaal ten strijde, wetende dat voor velen van hen de uitkomst nooit duidelijk zou worden. Zich opofferend voor hun volk, de helm gesloten, het zwaard in de hand.

Dit - haast epische - gevoel maakt zich van je meester terwijl je naar het schitterende intro-filmpje van Armies of Exigo kijkt. Okee, het niveau van het intro-filmpje van World of Warcraft haalt het net niet, maar toch is het detail verbluffend. Armies of Exigo blijkt sowieso een bijzonder sterke basis te bevatten met een schitterende schil, maar is het alles goud wat er blinkt?

Smit boekt eerste zege op natuurijs


Marathonschaatser Arjan Smit heeft op de Weissensee zijn eerste overwinning op natuurijs geboekt. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Elma de Vries, die solo over de finish kwam.

Smit won bij het criterium, dat als opwarmronde geldt voor de Alternatieve Elfstedentocht van aankomende zaterdag, de sprint van een kopgroep met daarin 26 man. Rob van Meggelen en Martijn Kromkamp eindigden als tweede en derde.

Smit, die zesvoudig skeelerkampioen van Nederland is, maakt al zo'n zeven jaar deel uit van het schaatspeloton. Zijn overwinning op de Weissensee was de eerste in zijn carrière.

De Vries stelde de winst veilig door in de slotfase van de wedstrijd bij de vrouwen weg te rijden uit een kopgroep van zeven. Daniëlle Bekkering en Mischa Coolen werden respectievelijk tweede en derde.

Productiebedrijf Vader Abraham bedreigt redactielid 3FM

Het productiebedrijf van Vader Abraham heeft redactielid Astrid de Jong van het 3FM-programma 'Wout!' bedreigd. Ze werd vanochtend gebeld met de boodschap: "Leuke grap gisteren, leuke baan heb jij. Ik zou de komende tijd maar goed over mijn schouder kijken."

Pierre Kartner (Vader Abraham) was gisteren in de uitzending van 'Wout!'. Hierin liet presentator Wouter van der Goes aan Vader Abraham voorbeelden horen van ranzige liedjes die de zanger ooit maakte, waarop Vader Abraham boos werd.

Verslaggever Bart Meijer van het programma ging vanmiddag op bezoek bij Vader Abraham producties. "Bart werd doorgestuurd naar mevrouw Kartner, de oppersmurf van het bedrijf. Hij mocht komen eten, en nu weer niet. Enfin, ze doen heel raar," aldus Astrid de Jong.

Dikkedarmkanker-operatie voor 'Sinterklaas'

Bram Bram van der Vlugt, oftewel de enige echte officiële Sinterklaas heeft dikkedarmkanker. Familie van de acteur bevestigde dit woensdag aan RTL Boulevard. De ziekte is geheel ingekapseld.

De dikkedarm is het laatste deel van het spijsverteringskanaal. Via de slokdarm en de maag komt het voedsel in de dunne darm terecht, waar het voor een groot deel wordt verteerd. Wat overblijft komt vervolgens in de dikkedarm.

Van der Vlugt acteerde onder meer in Dossier Verhulst, Meiden van de Wit en De Fabriek en speelt bovendien al vijftien jaar de rol van Sinterklaas op televisie. Hij ondergaat over twee weken de ingrijpende operatie. Zowel de artsen als de familie verwachten dat de acteur geheel herstelt na de operatie.

Allez Allez Zimbabwe

Er is een tijd geweest waarin alles duidelijk was in de sport. In Europa kon men wielrennen, in Afrika kon men hardlopen, in de States kon men basketten in Zuid-Amerika kon men voetballen, en in Azië deden 2 dikke mannen met een luier aan iets vreemds op een mat.
Die tijd lijkt definitief voorbij. Het tijdperk van de “globalisering” van de sport lijkt aangebroken. Tenminste, zolang deelnemen belangrijker is dan winnen. De laatste weken zijn er een mooi voorbeeldje van. Een kleine bloemlezing.


Subheader
Afrikanen op het WK Veldrijden

CSI: Miami


In het prille begin van de detective- en krimiserie was de onderzoeker altijd een charismatisch en uiterst intelligent persoon. Het bewijs van de misdaad werd voornamelijk uit getuigenverklaringen en een enkele vingerafdruk gehaald. Tegenwoordig is het forensische apparaat flink uitgebreid. Op de plek des onheils worden tegenwoordig haren, bloedspetters, schoenafdrukken, glasscherven en diverse andere lichaamssappen verzameld. Zo ligt in de CSI serie de nadruk op die forensische onderzoeken. Je gaat dus niet op pad als Mattlock of Jessica Fletcher en een goed praatje om de mensen te ondervragen. Nee, je gaat op pad als onderzoeker met je kwastjes en middeltjes om elk molecuul bewijsmateriaal te vereeuwigen om als bruikbaar bewijs te gebruiken.

"Monteiro rond met Jordan"

Volgens de Portugese pers is Tiago Monteiro (28) de tweede coureur voor Jordan dit jaar. Nadat gisteren al bekend werd dat de Indiër Karthikeyan dicht bij een deal was zou dit dus betekenen dat Jordan zijn line-up voor komend seizoen compleet heeft.

Net zoals Karthikeyan heeft ook Monteiro nauwe banden met Trevor Carlin, sportief directeur van Midland F1. Carlin “Monteiro is een van de meest professionele rijders waarmee ik heb gewerkt.”

De 28 jarige Portugees heeft al eerder getest in de Formule 1 voor Renault en Minardi.Hij heeft in de Franse F3, F3000 en in 2003 voor Emerson Fittipaldi’s Champ Car team gereden. Mocht Monteiro inderdaad voor Jordan gaan rijden dan wordt hij de eerste Portugees in de F1 sinds Pedro Lamy.

Kangoeroe Walibi officieel inwoner van Dronten

Icoon Opmerkelijk nieuwsKangoeroe Walibi, de mascotte van de gelijknamige pretparkketen, is sinds vanmiddag officieel inwoner van de gemeente Dronten. Hij meldde zich bij burgemeester Aat de Jonge, die hem inschreef. Walibi kreeg van De Jonge een verblijfsvergunning en een inburgeringscursus aangeboden.

"Voor zover ik het kan nagaan is de officiële inschrijving van een kangoeroe, zoals Walibi, een unieke gebeurtenis in Nederland en zelfs in de wereld. Wij zijn er trots op deze oranje held in onze gemeente te mogen verwelkomen", had de burgervader eerder deze week laten weten. Walibi World, de opvolger van Six Flags, opent op 25 maart de deuren. Het park wil zich met drie nieuwe attracties meer gaan richten op families. Six Flags was met haar achtbanen vooral populair onder jongeren.

Nissany testcoureur Minardi

De 41-jarige Israeliër Chanoch Nissany heeft bij Minardi getekend als testcoureur. Nissany is een nieuwkomer, maar brengt veel geld mee. Hij zal niet deelnemen aan de tests op vrijdagmorgen.

Het is waarschijnlijk dat Chanoch Nissany vooral vanwege zijn geld is binnengehaald door Minardi. Het team heeft het kleinste budget van alle Formule 1-stallen. Ook Christian Albers bracht al een aanzienlijk sponsorbedrag binnen.

Nissany houdt zich pas sinds 2002 professionieel bezig met de autosport. Hij heeft onder andere in de Hongaarse Formule 2000, de Central European Zone Circuit Trophy en de Formule 3000 geraced. In 2004 heeft hij al testritten gereden voor Jordan en Minardi.

Stoddart verklaarde in Tel Aviv dat hij onder de indruk was van het enthousiasme, de inzet en de conditie van de Israeliër. "Hoewel hij nog niet veel in single seaters heeft gereden, heeft hij ervaring met veel verschillende auto's. Daardoor kan hij een grote hulp zijn bij ons testprogramma."

Tafi stopt na Parijs-Roubaix

De Italiaanse wielrenner Andrea Tafi hangt na Parijs-Roubaix zijn fiets aan de wilgen. "Ik heb een mooie en lange carrière achter de rug. Alleen Parijs-Roubaix wil ik nog één keer winnen", aldus de 38-jarige tempobeul die de 'hel van het Noorden' in 1999 al eens won.

Tafi kan terugkijken op een glansrijke carrière. Zo won hij als profrenner vijf wereldbekerwedstrijden, waaronder de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije. Tevens werd hij in 1998 nationaal kampioen.

In 1988 begon Tafi als professional aan zijn wielerleven bij het bescheiden Italiaanse ploegje Eurocar-Mosoca. Via Selle Italia en Carrera kwam hij vervolgens bij Mapei terecht. Daar behaalde hij zijn grootste successen. Hierna vertoefde hij bij CSC en Alessio. Dit jaar rijdt hij in dienst van de Saunier Duval-formatie.

Da Matta terug naar Champ Cars

Christiano da Matta keert terug naar de Champ Cars. De ex-Toyota coureur heeft een contract getekend bij het PKV Racing team. Hij krijgt de kampioen van 1996, Jimmy Vasser, als teamgenoot.

Da Matta reed in 2003 en 2004 voor Toyota, maar werd door het team na de Duitse Grand Prix vervangen door achtereenvolgens Ricardo Zonta en Jarno Trulli. Hij scoorde in die anderhalf jaar 13 punten, met een zesde plaats als hoogste klassering.

Het was voor Christiano, die in 2002 nog kampioen was in de Amerikaanse raceklasse, geen moeilijke beslissing. "In 2002 was ik 100% gelukkig. Ik heb nooit in een andere serie willen racen, maar de toekomst van Champ Car was op dat moment niet zeker."

De overstap van da Matta is slecht nieuws voor Bjorn Wirdheim, de Formule 3000-kampioen in 2003, die dacht een contract bij PKV Racing binnen te hebben.

Gametime

Oei wat ziet dit spel er mooi uit je bent hier een muisje die een opdracht moet vervullen in een 3d omgeving.
nu ben ik niet zo`n Mariofan, dus degenen die dat wel zijn kunnen hier een spelletje spelen met alle hoofdrolspelers bij elkaar ( ps: tis eigenlijk nog wel grappig ook )
Als laatste ff lekker scrollen
Probeer die worm zo snel mogelijk naar de andere kant te krijgen dmv omhoog en omlaag scrollen ( via de B.V.D trouwens )
ik deed het de eerste keer al in 14 secondjes
Have fun

Schalken weet weer wat winnen is

Sjeng Schalken heeft eindelijk weer eens een tennispartij in winst weten af te sluiten. Na een half jaar met nederlagen won hij vandaag in twee sets van Jonas Björkman .

Sinds de Tennis Masters van Cincinnati in augustus 2004 verloor Schalken al zijn wedstrijden in de eerste ronde. Hierdoor is hij ook flink gezakt op de wereldranglijst. Op het ATP toernooi van Milaan wachtte een nieuwe kans en die greep hij met beide handen. Sjeng won in twee gemakkelijke sets van de Zweedse dubbelspecialist Jonas Björkman met tweemaal 6-2.

Schalken treft in de volgende ronde Rainer Schüttler. Schalken heeft goede herinneringen aan de Duitser want de laatste drie ontmoetingen wist Schalken in winst om te zetten.

Op het ATP toernooi Delray Beach (Amerika) stond een Nederlands onderonsje op het programma tussen Dennis van Scheppingen en Peter Wessels. De laatste won in twee sets (6-2, 6-4).

[Upd]Girostart mogelijk in Amsterdam

Amsterdam is één van de kanditaten om de start van de ronde van Italie in 2006 te huisvesten. Dit meldt Giro-baas Angelo Zomegnan vandaag.

Naast de Nederlandse hoofdstad dingen nog drie steden mee om volgend jaar als startplaats van de Giro te fungeren. Welke plaatsen nog meer een ambitie koesteren om de Giro naar hun land te halen, liet Zomegnan niet los.

Mocht het Amsterdam lukken om de Italiaanse ronde binnen te halen, dan doet de Giro daarmee voor de tweede keer ons kikkerlandje aan. In 2002 was Groningen, destijds omgedoopd tot 'Gironingen', al eens startplaats van de ronde.

Update:

Inmiddels heeft de gemeente Amsterdam laten weten geen interesse te hebben om in 2006 als startplaats voor de Giro te dienen. Het college van B&W vindt de termijn namelijk "te kort dag." In 2007 wil de hoofdstad echter wel als vertrekplaats fungeren.

Tottenham koopt weer drie nieuwe spelers

Na El Hamdaoui en Hossam, heeft Tottenham Hotspur nog drie spelers aangetrokken.

De spelers zijn allemaal afkomstig van clubs uit de Engelse eerste divisie. Van Nottingham Forrest komen de verdediger Michael Dawson en middenvelder Andy Reid. De Spurs betaalden twaalf miljoen voor de twee spelers.

Van Derby Country komt voor 3,7 miljoen de middenvelder Tom Huddlestone. Hij komt het team van Martin Jol en Frank Arnesen in de zomer versterken.

Eerder werden al Ahmed 'Mido' Hossam en Mounir El Hamdaoui aangetrokken.

Doorgaan bekerwedstrijd ADO-Ajax onzeker


De kwartfinale voor de KNVB-Amstelcup tussen ADO Den Haag en Ajax staat op de tocht. Burgemeester Deetman van Den Haag verbiedt het spelen van risicowedstrijden in de avonduren. De KNVB eist dat de wedstrijd op woensdagavond 2 maart, aanvangstijd kwart voor negen, wordt gespeeld in het Zuiderpark. Gebeurt dit niet dan zal ADO het duel reglementair verliezen.

De woordvoerder van de KNVB,Ronald Haas, heeft dit dinsdag bevestigd. Volgens Haas heeft de Haagse club zich, net als alle andere voetbalclubs, bij de inschrijving voor deelname aan de Amstelcup geconformeerd aan het cupreglement. "Daarin staat nadrukkelijk dat de wedstrijden in de avonduren worden gespeeld en beginnen om acht uur of kwart voor negen. Dit stelt tv-zender SBS6 in staat om de duels 'live' uit te zenden", aldus Haas.

De KNVB zegt verder dat ze geen rekening kunnen houden met de afspraak dat er die er gemaakt is tussen het Haagse stadsbestuur en justitie dat een risicowedstrijd als ADO Den Haag-Ajax nóóit in de avonduren mag worden gespeeld. "Als Deetman ADO Den Haag verbiedt om op woensdagavond 2 maart tegen Ajax aan te treden, heb je grote kans dat Ajax zonder te spelen, tot winnaar wordt verklaard", aldus Haas.

Haas zegt dat de reglementen geen uitzonderingen toelaten. "Wedstrijden voor de Amstelcup kunnen écht niet worden verplaatst naar een ander tijdstip, of worden 'omgekeerd' – dus verplaatst naar Amsterdam. ADO weet dat. De vraag is nu of de club de gemeente wel van de reglementen op de hoogte heeft gesteld."

De woordvoerder van burgemeester Deetman zegt dat er momenteel wordt gekeken naar de ontstane situatie. ADO-woordvoerder Ton Dijkhuizen zegt dat de club zich niet wil mengen in de discussie: "Dit is puur een zaak tussen de gemeente en de KNVB."

World Of Warcraft: Battlegrounds komt er aan

Wat kun je verwachten van deze gratis uitbreiding voor je WoW?
Blizzard heeft op zijn website enige details opgesomd:

Eén van de primaire dingen in het Warcraft universum is het eeuwigdurende conflict tussen de Horde en de Alliance. Deze nieuwe player-versus-player (PvP) gameplay, genaamd Battlegrounds, maakt hier ook gebruik van.

De afgelopen tijd heeft Blizzard, samen met tientallen testers, Alterac Valley getest. Hier bevindt zich aan de zuidkant de Frostwold Tribe, een trotse groep orcs. Aan de noordkant komen we de dwergen van de Stormpike Clan tegen. In een lange beta-sessie is met deze twee clans het PvP systeem uitgetest.


Alterac Valley

De clans kwamen elkaar in het midden tegen om samen met Elite NPC's (Non Playable Characters) een heuse veldslag uit te voeren. Spelers met een minder hoog level maakten gebruik van de vele quests. Zo kun je op dieren jagen, kerkhoven veroveren of een mijn binnendringen voor resources. Net toen een patstelling bereikt bleek kwamen de Gryphons van de Alliance om een luchtinvasie te starten, maar de tegenstanders hadden genoeg resources verzameld om een Elemental op te roepen terwijl de wereld veranderde in superoorlog.

Alterac Valley bevindt zich hoog in de Alterac Mountains. Om er te komen zul je één van de tunnels moeten gebruiken. In de tunnels bevinden zich rode portals die duidelijk maken dat je op het punt staat een Battleground binnen te wandelen. Ook in dit deel van de wereld zullen zich algemene vijanden bevinden, maar het verschil is dat alles in de Battleground is ingesteld als PvP combat.


Mooi uitzicht

Op elke basis vind je patrouilles, captains, lieutenants en elites die voor de verdediging zorgen. Een mijn bevindt zich naast elke basis, druk bevolkt met troggs en kobolds, maar erg rijk aan items. Deze items kunnen gebruikt worden voor upgrades voor de NPC's aan jouw zijde.

Versla je een NPC, dan kun je zijn bloed verzamelen. Dit dient niet alleen als trofee, maar ook als krachten. Verzamel je tesamen genoeg (honderden liters!), dan kun je de shaman of spellcaster opdracht geven een reusachtige Elemental op te roepen. Deze Elemental zal dan het vijandige kamp kort en klein slaan.

Versla je een andere speler, dan kun je een insigne van zijn lichaam roven. Wanneer je dit insigne hebt kun je het levenloze lichaam van je vijand ook nog kapot maken, zodat hij niet meer direct ter plekke tot leven geroepen kan worden.


Diverse gevechten


De verslagen speler krijg dan de keuze of hij in het dichtstbijzijnde kerkhof weer tot leven geroepen wil worden. Kies je dit, dan zal een speciale NPC aldaar je tot leven wekken. Je kunt jezelf niet tot leven wekken, dus je zult even moeten wachten. Je begint dan weer met gehalveerde leven en mana en geen resurrection-sickness.

Elke basis heeft minstens één kerkhof, maar je kunt er meerdere veroveren. Een vlag op het kerkhof maakt duidelijk welk team het veroverd heeft.

Alterac Valley is bedoeld voor de high level spelers, maar dat betekent niet dat de overige spelers niks krijgen. In latere stadia gaat Blizzard ook Battlegrounds voor de spelers in lagere rang maken. Om de balans te bewaren zal er een maximaal aantal spelers in een battleground kunnen deelnemen, maar terwijl je wacht om te vechten kun je vrij spelen in de rest van de WoW wereld.

Het ultieme doel in een Battleground is de generaal van de vijand en zijn basis te verslaan. Er zullen diverse quests en mechanismen zijn om dit te bewerkstelligen. Zo kun je beslissen voor een massale aanval, maar je kunt ook de torens veroveren. Deze torens beschikken over extreem lange afstandwapens zoals bogen en pistolen.

Na de grootste overwinning zal de verloren basis zichzelf langzaam maar zeker opbouwen. De speler kan hierin helpen door de plaatselijke mijn te heroveren en de goederenoverdracht tussen basis en mijn weer op te zetten. Overgenomen torens en kerkhoven dient men weer zelfstandig te veroveren.

Mijnen krijgen geen vlag. Heb je alle vijanden in een mijn verslagen, dan zullen er een paar NPC's van jouw zijde ge-spawned worden om je verovering te verdedigen.

Naast de quests die jou helpen en de vijand afzwakken zullen er ook algemene quests te vinden zijn. De eerste factie die de quest succesvol tot een goed einde brengt krijgt grote beloningen. Zo heb je een syndicate hideout waar een NPC je een opdracht meegeeft. Als je de opdracht tot een goed einde brengt, zal de Syndicate aan jouw zijde vechten. Zo is er ook nog een Goblin engineer en nog tal van andere quests.

Genoeg te doen dus

Ruitentikkers actief in Limburg

Twee ruitentikkers teisteren de Limburgse dorpen Maria-Hoop, Hingen en Echt. De politie ontving sinds 15 december vijftien meldingen van getroffen bewoners.

maskerDe personen trekken er 's avonds getooid met een droef wit masker op uit om bij huizen tegen de ruit te tikken. Ook worden soms foto's gemaakt van mensen in de huiskamer. Dat gebeurt vooral waar de gordijnen open zijn.

De politie denkt de verdachten na opsporing te kunnen verbaliseren in verband met schending van het portretrecht.

Baas dwingt personeel om af te vallen

Een Amerikaanse verzekeringsintermediair stelt de keuze aan zijn personeel simpel: Afvallen of opstappen. Enige tijd geleden dwong de eigenaar zijn personeel ook om te stoppen met roken.

Eigenaar Howard Weyers van het bedrijf ‘Weyco’ pakt het overgewicht van zijn medewerkers op verschillende manieren aan. Zijn personeel krijgt advies van een therapeut, er is een bonussysteem ingevoerd en gratis toegang bij een sportschool. "We moeten iets doen aan eetgewoonten en mensen laten bewegen. Maar als je echt vetzucht hebt, hoef je niet bang te zijn voor ontslag."

Vanwege het eerder ingevoerde rookverbod, niet alleen op het werk maar ook thuis, stapten vier medewerkers op bij Weyco. Weyers dwong zijn 200 personeelsleden zelfs tot een verplichte urinetest. "Als je de test niet doet, kun je opstappen. Ik beheers hun leven niet, ze hebben zelf de keus om hier te werken." Twintig medewerkers zijn gestopt met roken.

Agressieve hond doodgeschoten

Een agressieve hond is vanochtend in het Zeeuwse Axel door een politieagent doodgeschoten. Aanleiding was dat de hond negen mensen, waaronder zes kinderen, had aangevallen. De Mechelse herder viel de negen mensen vlak voor schooltijd aan in de buurt van een basisschool.

Enkele gewonden moesten voor behandeling naar een ziekenhuis worden vervoerd. Zij hadden onder meer wonden aan benen en armen. Een politieagent probeerde de hond nog te vangen, maar dit mislukte. Toen de hond een tiende persoon probeerde te bijten, schoot de agent met zijn dienstwapen de hond dood. De eigenaar was tijdens het incident nergens te bekennen, niet bekend is of die persoon een boete zal krijgen.

Ubisoft Montreal breidt uit

Ubisoft, Europa's op één na grootste developer, gaat het aantal medewerkers van haar ontwikkelstudio in Montreal verdubbelen door ongeveer 1000 nieuwe mensen aan te nemen. Met de uitbreiding, welke over een periode van vijf jaar uitgesmeerd zal worden, verstevigt Ubisoft haar aanwezigheid in Canada. Ubisoft Montreal is verantwoordelijk voor games als Prince of Persia: Sands of Time, Prince of Persia: Warrior Within, Tom Clancy's Splinter Cell en Myst IV Revelation.

Brückner stopt na WK 2006

Karel Brückner wil na het wereldkampioenschap voetbal van 2006 in Duitsland zijn functie als bondscoach van Tsjechië neerleggen.

Sinds de mislukte kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2002 leidt de 65-jarige Brückner het Tsjechisch nationale team. Bij EURO 2004 wist hij met zijn ploeg de halve finales te behalen.

Brückner strijdt met zijn team in de poule, waarin ook Nederland zit, om een ticket voor het WK. "Als we het WK halen, zal dat mijn absolute hoogtepunt zijn. Ik heb dan alles bereikt. Het zou de perfecte afsluiting zijn", aldus Brückner.

Girls Game Talk: More Twinklies

Afgelopen weekend werd bekend dat de onderhandelingen tussen Bad Brain en Lucasarts over de licentie voor Sam&Max Freelance Police afgebroken zijn. Door een misverstand (als je een Duitser 's nachts uit zijn bed belt kan je geen vloeiend en on-ambigu Engels verwachten) schreef Gamespot dat het Bad Brain gelukt was om de licentie over te nemen, en als een lopend vuurtje verspreidde het nieuws zich over het Internet.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 11

En weer een nieuwe ronde van Wat is dit Deeltje 11 alweer.... Suc6 allemaal

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Uitslag (woensdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

GameCube Resident Evil 4 bundel bevestigd

Eerder meldden we je al dat er plaatjes waren opgedoken van de Resident Evil 4 bundel en vandaag heeft Nintendo de bundel bevestigd.
"[...]
Deze bundel bevat een Nintendo GameCube en controller, exclusief uitgevoerd in Platinum en Black met Resident Evil™ 4-logo, een exemplaar van het spel Resident Evil™ 4, een speciale bonusdisk met beeldmateriaal van “The Making of… Resident Evil™ 4” en filmpjes van Resident Evil™, Resident Evil™ 2, Resident Evil™ 3: Nemesis; Resident Evil™ Code: Veronica, Resident Evil™ Zero, Resident Evil™ 4 en een speelbare demo van Metroid Prime 2: Echoes. Alles gebundeld voor de verwachte verkoopprijs van ongeveer €129! Deze scherpe aanbieding ligt vanaf 18 maart 2005 in de Europese winkels.
[...]"


Politiek in de virtuele game wereld

Een tijdje terug berichtten we je over de protesten in de wereld van World Of Warcraft. Een enorm aantal spelers logde als een Warrior-Gnome in de wereld van Blizzard en kregen daarmee de server plat.


De gnomen op een rij

Edward Castronova van de website Terra Nova heeft een paar dingen op een rijtje gezet, want online protesten zijn al jaren aan de gang. Het gebeurde al in EverQuest, Ultima Online en Star Wars Galaxies. Meestal lang voordat een bedrijf besloot accounts te verwijderen of te bannen was de server al op zijn virtuele knieën.

De gebruikers riepen dat hun rechtmatige protest onderdrukt werd. De bedrijven riepen dat zij op hun beurt de servers rechtmatig verdedigden, want voor klachten zijn de forums. Waarop de gebruikers weer verklaren dat er met de klachten aldaar niets gedaan wordt.

Na deze acties lijkt het alsof de politiek van een online spel erg belangrijk gaat worden. Zullen er in latere games politiemachten de gebruikers beschermen en controleren of wordt het misschien wel tijd voor een virtuele regering?

quote
Will the sense of user entitlement and citizenship persist? Will it grow? Why would it grow? Would it not rather just stay at this low level of disgruntlement that sometimes flares up into protest?

Will these cultures begin to think of themselves in terms of statehood? Will nations emerge?


Zwaar misdrijf kan niet meer verjaren

Icoon Politiek Binnenland nieuwsMisdrijven die bestraft kunnen worden met een levenslange gevangenisstraf kunnen niet meer verjaren. Een ruime parlementsmeerderheid heeft ingestemd met het wetsvoorstel van D66 en CDA. Deze houdt in dat de verjaringstermijnen voor de vervolging van moord (nu achttien jaar) en doodslag (vijftien jaar) komen te vervallen.

De partijen CDA, D66, VVD, PvdA, LPF en ChristenUnie vinden dat een onopgeloste moord altijd moet kunnen leiden tot vervolging en veroordeling. Onder meer dankzij DNA-onderzoek en andere moderne technieken is er wat dat betreft ook steeds meer mogelijk. Fractievoorzitter Boris Dittrich van D66 zwengelde de discussie over verjaringstermijnen ruim vier jaar geleden al aan. De toenmalige minister van Justitie Benk Korthals (VVD) voelde echter weinig voor het voorstel.

De verjaringstermijn van misdrijven waarvoor een gevangenisstraf van meer dan tien jaar staat, gaat omhoog van vijftien naar twintig jaar. Hieronder valt onder meer verkrachting. De LPF wilde dat ook bij verkrachtingszaken de verjaringstermijn volledig zou worden geschrapt.

Brand supportershome Ajax aangestoken

De brand die afgelopen zondagavond het supportershome van voetbalclub Ajax deels verwoestte, blijkt te zijn aangestoken. Dit blijkt uit politie-onderzoek. Wie verantwoordelijk is voor de brand zal nog via onderzoek moeten blijken.

Zondagavond rond 22.30 brak er in het supportershome van Ajax brand uit. Het gebouw bleef weinig bespaard en brandde uit. De supporters van Ajax willen graag het supportershome opnieuw opbouwen, wanneer dit gaat gebeuren is echter niet duidelijk. Tot die tijd zal Ajax op zoek moeten gaan naar een alternatief voor zijn supporters.

Kijkshop fout met Balkenende in folder

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Winkelketen Kijkshop zat fout toen zij vorig jaar rond moederdag een folder uitbrachten met een satirisch portret van Balkenende erop. Dit heeft de rechtbank in Amsterdan vandaag bepaald.

De rechtszaak was namens Balkenende aangespannen door de staat. De bedoeling was om het gebruik van afbeeldingen van politici voor commerciële doeleinden tegen te gaan. De winkelketen had de premier als peuter afgebeeld en zijn naam veranderd in 'J-Peetje'.

De rechtbank was van mening dat de beeltenis en naamsvervorming denigrerend is en een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de premier. Kijkshop zegt met humor te hebben willen inspelen op de bezuinigingen van kabinet.


De gewraakte afbeelding van Balkenende in de Kijkshop folder

THQ komt met The Incredibles 2 games

THQ heeft aangekondigd te starten met het vervolg op The Incredibles games.

Omstreeks herfst hoopt de uitgever met The Incredibles 2 te komen voor de Xbox, Playstation 2, GameCube, GameBoy Advance, Nintendo DS, PlayStation Portable, PC en de Apple Mac.

De console versies zullen worden ontwikkeld door Heavy Iron Studios. De PSP door Pacific Coast Power & Light en de Helixe Studio gaat zich bezighouden met de Nintendo DS versie.

Multiplayer gokken in Bet on Soldier

Hier lieten we je al een paar screenshots zien van Bet on Soldier. 3D Avenue heeft een interview met de ontwikkelaars geplaatst waarin onder andere de multiplayerfuncties worden uitgelegd.

"Bet On Soldier is niet een Ironstorm 2", waarschuwen de ontwikkelaars. B.O.S. heeft een paar van de features van Ironstorm overgenomen, maar bevat een compleet ander verhaal, een andere omgeving en een gameplay gebaseerd op duels. De levels zullen plaatsvinden in Europa, Alaska, Cuba en de Verenigde Staten. Er kan tegen meer dan 40 Champions gevochten worden en er zijn 40 verschillende wapens in het spel te vinden.

De B.O.S. multiplayer mode is volgens de makers een verbetering op Deatmatch en Capture The Flag standaarden. In de levels kun je Ticket Terminals veroveren die je gehele team tickets geven, waarmee je individueel kunt gokken op de uitkomsten van een duel. Win je, dan win je voor het hele team. Verlies je of verlaat je de server voordat de match is afgelopen, dan verlies je je inzet en wint het team niets. Men denkt hiermee cheaten voor een groot deel te beperken. Bij de release van het spel zal dit ook de enige vorm van multiplay zijn.

Omstreeks mei zal er een speelbare demo verschijnen. Het spel zal op een P3 met een GeForce 3 al prima moeten draaien.

Vitesse bezuinigt op EHBO

Vitesse heeft inventief een nieuwe bezuinigingsmaatregel doorgevoerd. Bij het duel tegen RBC Roosendaal bemanden geschoolde stewards de brancardpost, hiermee werd 93 euro uitgespaard.

In de afgelopen dertig jaar deed de club steeds een beroep op vrijwilligers van het Rode Kruis. Door echter bedrijfshulpverleners in te zetten, kan het goedkoper. "Wij moeten op de kleintjes letten", meldt een woordvoerder van de club.

Rode Kruis-voorzitter Herman Schimmel is bepaald niet gelukkig met de loop van zaken: "Vitesse is een miljoenenbedrijf. Die 93 euro per wedstrijd zijn voor hun toch peanuts." De samenwerking werd door de Arnhemmers niettemin met onmiddelijke ingang gestopt. Als compromis wilde het Rode Kruis desnoods het seizoen afmaken zonder vrijwilligersvergoeding en dan eenmaal een collecte houden bij het Gelredome. Vitesse ging ook daarmee niet akkoord.

Zuid-Afrikaan voerde werknemer aan leeuwen

Een Zuid-Afrikaanse herenboer staat terecht omdat hij in januari 2004 samen met twee bedienden een ex-werknemer aan de leeuwen voerde. Nelson Chisale was eerst met machetes bedreigd, en daarna in elkaar geslagen. Vervolgens werd Chisale naar een leeuwenreservaat gereden en door de drie over de omheining gegooid.

De man was door herenboer Mark Scott-Crossley ontslagen, en kwam terug om een aantal bezittingen op te halen. De kwestie heeft veel protest losgemaakt in Zuid-Afrika. Demonstranten betoogden dat de moord op de zwarte Chisale een racistische achtergrond heeft. Een woordvoerder van een Zuid-Afrikaanse mensenrechtenorganisatie beschouwt de moord als een extreem voorbeeld van misbruik en geweld van boeren tegen hun medewerkers. "Historisch beschouwen Zuid-Afrikaanse boeren hun personeel als bezit, waarmee ze kunnen doen wat ze willen", stelde Jody Kollapen.

Chisale werd aanvankelijk als vermist opgegeven. Dagen later vonden onderzoekers enkele menselijke resten en kleren in het reservaat. Eén van de betrokken bedienden verklaarde dat Chisale schreeuwde toen hij voor de leeuwen werd gegooid. Over zijn baas zei hij: "We konden hem niet stoppen. Hij keek erg boos. Hij is blank. We waren bang om te sterven."

Mark Scott-Crossley
Mark Scott-Crossley gooide een werknemer voor de leeuwen

Booy in beroep tegen schikkingsvoorstel

Trainer Foeke Booy van FC Utrecht gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, die de tuchtcommissie van de KNVB hem vorige week voorlegde.

In de slotfase van de wedstrijd om de Amstel Cup tegen NAC Breda werd de coach naar de tribune gestuurd door arbiter Dick van Egmnd. Booy zou de vierde official hebben beledigd nadat Richal Leitoe een rode kaart had gekregen.

"Ach, toen ik twaalf was en op straat voetbalde, riep je al wel eens eikel tegen elkaar. Emotie hoort erbij, maar het mag blijkbaar niet", aldus de trainer een paar dagen na de wedstrijd.

Matrix Online komt 25 maart

De MMORPG in de wereld van de Matrix zal op 25 maart in de winkel liggen. Het spel krijgt een adviesprijs mee van ongeveer 30 pond ( 43 euro). Voor meer informatie over The Matrix Online klik hier.
"[...]
Key features

Devastating martial arts manoeuvres and sneak attacks with dozens of weapons, created through BULLET TIMETM effects that are intelligently generated based on player moves and tactics

A full Rich World cityscape environment with traffic, living neighbourhoods, and breathtaking skylines immerses players in the most authentic Matrix MegaCity ever created (using Rich WorldTM technology)

A robust mission system offers players maximum re-playability and depth

Player-friendly and highly customisable skill/ability system that allows players to "download" the appropriate skills and abilities for their character each time they jack into the game

Plot lines by the creators of The Matrix (Wachowski's) continue the Matrix story where the movie trilogy leaves off and provides you with a deep insight into the world of the Matrix
[...]"


Hieronder staat de Amerikaanse box-art.

Servette Geneve failliet

Een van de grootste Zwitserse voetbalclubs zal vandaag failliet worden verklaard. Servette Geneve kan de schuldenlast niet meer dekken en wordt waarschijnlijk als gevolg van het bankroet per direct uit de Zwitserse competitie genomen.

De meeste voetballers hebben al afscheid van de club genomen, onder wie de Franse spelers Ziani en Karembeu, die transfervrij naar Bastia zijn verhuisd, Hassli (naar St. Gallen) en de Togolees Kader (naar Sochaux

Servette was de enige club in Zwitserland die nooit uit de hoogste klasse is gedegradeerd. De club werd zeventien maal kampioen van Zwitserland, voor het laatst in 1999 en was de eerste Zwitserse club die aan de Europa Cup deelnam. De club bereikte een keer de kwartfinale van de EC voor bekerwinnaars.

'Opdracht moord Nomads kwam uit A'dam'

De opdracht voor de moorden op de drie leden van de Limburgse Nomads-afdeling van de Hells Angels kwam direct uit Amsterdam. Dat heeft kroongetuige Angelo Diaz gisteren verklaard tijdens de tweede dag van het proces tegen leden van de Nomads. Voormalig Hells Angelspresident 'Big Willem' van Boxtel wist van de hoed en de rand, zo betoogde Diaz. De poep moest van de stoep geruimd worden.

Diaz, een 46-jarig ex-lid van de aan de Angels verwante motorclub Caribbean Brothers uit Curaçao, zei gisteren dit gehoord te hebben van Ron van W., de oprichter van de Caribbean Brothers.

De reden voor de moorden op Nomads-president Paul de Vries (54) en de clubgenoten Serge 'Moon' Wagener (34) en Cor Peijenenburg (33) moet volgens hem gezocht worden in het rippen van een partij van bijna 300 kilo cocaïne. Volgens Diaz hebben de Nomads Marco H. en Jack S. tegenover hem bekend dat zij De Vries hebben doodgeschoten. Dit was gebeurd opdat zij tegen Colombiaanse cocaïneleveranciers, van wie de miljoenenpartij harddrugs was gestolen, konden zeggen: ''Kijk dit hebben we al voor jullie gedaan''. De Nomads vreesden voor represailles vanuit Colombia, en bovendien wilden ze zaken blijven doen met de Colombianen.

Het verhoor van Diaz vond gisteren plaats in Rotterdam, omdat gevreesd wordt voor de veiligheid van de kroongetuige, die zelf door justitie vervolgd wordt wegens betrokkenheid bij de invoer van de omstreden en verdwenen partij cocaïne en wegens vuurwapenbezit. Justitie hoopt nog deze week een overeenkomst met Diaz te sluiten waarin wordt vastgelegd hoe hij wordt beloond voor zijn belastende verklaringen. Dan moeten ook alle verklaringen openbaar worden gemaakt waarop zijn deal met justitie betrekking heeft.


De geliquideerde Nomads-president Paul De Vries (rechts)

Spelersbond Italië dreigt met stakingen

In de Serie A zijn er flinke protesten gekomen op het spelen van wedstrijden in de avond tussen december en februari.

President van de spelersbond, Sergio Campani, zei dat spelers klaar stonden om te staken als wedstrijden weer 's-avonds worden ingeroosterd in deze koude periode. Desondanks kan er geen onmiddellijke actie genomen worden vanwege TV-contracten en reis-regelingen voor teams en supporters.

De ijzige velden zijn gevaarlijk voor de spelers en komen de kwaliteit van het spel niet ten goede volgens de kritiek. De protesten zijn aangewakkerd door het bekerduel tussen Atalanta Bergamo en Inter Milan vorige week. Deze wedstrijd werd onder ijskoude temperaturen gehouden op een bevroren veld, waardoor spelers de bal maar moeilijk onder controle konden houden.

"Dit is geen voetbal, je kunt niet onder deze omstandigheden spelen en spelers riskeren blessures bij elke actie", zei Inter coach Roberto Mancini.

Omdat het competitiebestuur geweigerd heeft de duels voor vanavond en morgen te vervroegen naar de middag, spelen de clubs gewoon om 20.30 u.

James' terugkeer baat Cavs niet

Met Lebron James weer in de gelederen hebben de Cleveland Cavaliers niet kunnen winnen van de Orlando Magic. In Orlando werd het 105-102 met Steve Francis als uitblinker.

Francis scoorde 30 punten en hielp de Magic aan een broodnodige overwinning met het oog op de play-offs. "Het was een nek-aan-nek race vanavond," vertelde Francis, die ook nog eens 13 assists en zes rebounds had. "We waren in staat om aan het eind de belangrijke punten te maken en dat heeft ons geholpen." Grant Hill scoorde 21 punten en Hedu Turkoglu had 15 punten vanaf de bank.

James kwam terug na twee wedstrijden aan de kant te hebben gezeten. Van zijn blessure was niks meer te merken en hij scoorde 28 punten. "We hebben kansen genoeg gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken. We hadden open schoten, maar raakten ze niet," aldus James.

Grizzlies maken einde aan Suns' streak

Na vijf wedstrijden op rij te hebben gewonnen liepen de Suns vannacht tegen een nederlaag op. In Memphis waren de Grizzlies met 108-97 te sterk. Memphis speelde zonder topscorer Pau Gasol, James Posey en Bonzi Wells, die allen geblesseerd waren. Beslissende factor was het wegsturen van Steve Nash na twee opeenvolgende technische fouten met nog ruim drie minuten te spelen. Hierna kwamen de Grizzlies niet meer in gevaar. Topscorer van de wedstrijd werd Joe Johnson van Phoenix met 30 punten. Amaré Stoudamire had 22 punten en 19 rebounds. Bij de Grizzlies werd Jason Williams topscorer met 19 punten.

Timberwolves geven voorsprong weg

Na de eerste helft hadden de Minnesota Timberwolves nog een voorsprong van negen punten op de Milwaukee Bucks. Maar mede door goed verdedigend spel van Dan Gadzuric in de tweede helft verspeelden de Wolves hun voorsprong en gingen de Bucks met de overwinning aan de haal; 91-86. Gadzuric had twaalf rebounds en acht punten, Michael Redd werd wederom topscorer met 19 punten. Bij de Wolves was Latrell Sprewell goed voor 24 punten.

Overige uitslagen:

Washington Wizards - Detroit Pistons: 96-105
New Jersey Nets - Chicago Bulls: 107-97
Dallas Mavericks - Miami Heat: 109-104
Denver Nuggets - New York Knicks: 96-76
Utah Jazz - Charlotte Bobcats: 105-109
Sacramento Kings - Seattle Sonics: 101-106
LA Lakers - Portland Trailblazers: 92-76

Mobiel bellen met de doden

Een Duitse uitvinder heeft een speciale mobiele telefoon ontwikkeld zodat nabestaanden kunnen bellen met overledenen die in hun graf liggen.

De telefoon bestaat uit een luidsprekertje en een batterij die tot twaalf maanden meegaat. Het stukje techniek is verpakt in een soort klein plastic schoenendoosje. Volgens de producent is de ontvangst onder de grond prima.

Volgens de uitvinder heeft de telefoon een eigen nummer en kan je deze gewoon bellen zoals naar een normale GSM. Het zou volgens de Duitser vooral handig zijn voor degenen die geen tijd hebben voor een bezoek aan de begraafplaats.

De prijs van de telefoon ligt op 1495 euro. Hij wordt overigens niet in de lijkkist geplaatst, maar in de grond er net boven. Wie binnen achttien maanden de telefoon terugstuurt naar de producent, krijgt 50 euro retour.

'Dochter Balkenende hoort op school'

LiamP had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Politiek Binnenland nieuwsPremier Jan Peter Balkenende geeft een slecht voorbeeld door zijn zesjarige dochter Amelie een week van school te houden. Dat zegt Nicole Stadhouder van de Landelijke Vereniging van Leerplichtambtenaren (LVLA). Balkenende neemt zijn vrouw en dochter deze week mee naar de Antillen en Aruba, waar hij een kennismakingsbezoek aflegt.

Het reisje van Amelie tijdens een normale schoolweek lijkt volgens de LVLA sterk op 'luxeverzuim'. De Leerplichtwet geeft twee acceptabele redenen voor verzuim. Een kind mag mee op vakantie als ouders onder geen beding tijdens de schoolvakanties vrij kunnen nemen. Daarnaast wordt verzuim wegens 'gewichtige omstandigheden', zoals bijvoorbeeld een begrafenis, gehonoreerd. Balkenende hangt volgens Stadhouder een boete boven het hoofd van 45 euro per dag.

Boetes kunnen door de rechter worden verhoogd indien deze het idee heeft dat de boete wordt ingecalculeerd. Hardleerse ouders kunnen zelfs een maand celstraf krijgen, hoewel dat zelden gebeurt. De gemeentevoorlichter van Capelle aan den IJssel, waar Amelie Balkenende op school zit, houdt het vooralsnog op 'bijzondere omstandigheden'. Hij meent dat de schooldirecteur per situatie kan bepalen of er sprake is van gewichtige omstandigheden. Wel moet een school verantwoording afleggen aan de leerplichtambtenaar.

Vragen over advertentie op Elqalem.nl

In de Rotterdamse gemeenteraad heeft raadslid Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam vragen gesteld over een online-advertentie van Riagg Rijnmond Noord West op de islamitische website Elqalem.nl. Volgens het raadslid is het ''zeer kwalijk'' dat het Riagg adverteert op een ''moslimfundamentalistische'' website. ''Het is flauw te suggereren dat de Riagg-medewerkers zelf psychiatrische hulp nodig hebben, maar men is toch wel behoorlijk de weg kwijt door daar te adverteren na alles wat er in Nederland is gebeurd.''

Volgens Riagg Rijnmond Noord West weet het raadslid echter niet waarover hij het heeft. De betreffende advertentie is namelijk afkomstig van de Cliëntenraad. ''En die is geheel onafhankelijk, heeft een eigen budget en heeft ons ook niet gemeld dat ze daar gingen adverteren,'' aldus directeur Jos Lamé.

De Cliëntenraad Riagg Rijnmond Noord West verdedigt hun handelwijze. Ze wijst erop dat psychiatrische problemen vaker bij allochtonen dan autochtonen voorkomen. ''Schizofrenie bijvoorbeeld komt bij mensen van Marokkaanse afkomst vier keer vaker voor dan bij Nederlanders. Mensen met psychische problemen moeten de hulp kunnen vinden die ze nodig hebben. Zeker als ze uit een cultuur komen waar ze voor gek worden versleten.'' Ze wijst erop dat men ook heeft geadverteerd op bijvoorbeeld hindoestaanse sites. Het enige doel is minderheidsgroepen benaderen.

Website Elqalem.nl kwam onlangs in opspraak toen ze een anti-homomanifest plaatste. Ook zet de site zich af tegen de westerse manier van samenleven. Een redactielid van de site, Mohammed Ridoaun Jabri, is betrokken bij de oprichting van de Moslim Democratische Partij (MDP).

Over het islamitische karakter van de site heeft de Cliëntenraad geen oordeel.''We bemoeien ons niet met de inhoud. Als de site verkeerde teksten hanteert, worden ze vanzelf aangepakt'', zo zegt een woordvoerder.

[Gerucht] PSP niet voor 15 april naar Europa

De PSP zou eerst eind maart uitkomen in Europa, maar nu lijkt dit niet het geval te zijn. Op Jeux-France is te lezen dat Sony bekend heeft gemaakt dat de PSP niet voor 15 april naar Europa zal komen. Wel zal het vanaf halverwege februari mogelijk zijn om de PSP te reserveren bij verschillende winkels. De reden voor deze vertraging is waarschijnlijk de productie-/distributieproblemen met de PSP; Sony wil graag Japan voorrang geven.

Nog even geduld

Vieira ontkent bedreigingen

Fransman Patrick Vieira heeft ontkend dat hij Gary Neville voor het treffen met het 4-2 verloren duel van Manchester United heeft proberen te intimideren.

In de spelerstunnel zou Vieira hem verbaal hebben bedreigd. Roy Keane kwam zijn ploeggenoot te hulp en scheidsrechter Graham Poll moest de twee kemphanen uit elkaar halen.

"Vieira is 1.93 m en wilde een ruzie beginnen met Gary Neville. Dus ik zei: maak maar ruzie met mij" zei Roy Keane na de wedstrijd.

Neville zelf verklaarde dat er incidenten waren voorgevallen, maar dat dit niet van invloed was op zijn concentratie. "Er waren wat dingen gebeurd voor de wedstrijd die me teleurstelden. Zeker van spelers van dat kaliber, maar het is een hard spelletje."

Na het duel bracht Keane de bedreigingen aan het licht. Vieira zelf kon kort over de aantijgingen zijn. "Ik heb niemand bedreigd. Het zijn grote spelers die zichzelf wel kunnen redden. Ik maakte een praatje met Roy Keane en dat was alles. Neville is een grote jongen, hij kan wel voor zichzelf zorgen."

'Cybergangsters kunnen internet controleren'

servie en Cabron hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digitaal nieuwsCriminelen controleren de slagaders van het internet en kunnen er mee doen wat ze willen. Dat wordt beweerd in een artikel in het nieuwe techtijdschrift Bright. Door middel van 'DNS spoofing' kan internetverkeer worden omgeleid naar elke gewenste website. Ook in Nederland zijn servers kwetsbaar voor zulke aanvallen.

"Internetverkeer wordt zonder pardoes omgeleid naar dubieuze adressen. Gedupeerde websites lopen zo bezoekers mis en daarmee potentiele inkomsten. Dit gaat verder dan spam of irritante pop-up advertenties. Het is een hack die zijn weerga niet kent", zegt hoofdredacteur Erwin van der Zande van Bright. Internetexperts bevestigden het lek. Bij DNS spoofing wordt op een DNS-server ingebroken en valse adressen in het geheugen geplaatst. Argeloze internetsurfers kunnen hierdoor naar van te voren opgegeven sites worden geleid.

Toine Verheul, eigenaar van een internationale pornozoekportal, werd benaderd door een Amerikaan die hem een miljoen bezoekers in één dag beloofde. Om dit te controleren diende Verheul zijn ip-nummer aan de crimineel te geven. Hij kreeg vervolgens het verzoek via Google een bepaalde zoekopdracht uit te voeren. Dit leidde hem direct naar een pornosite. Een andere zoekopdracht had hetzelfde resultaat.

Man overlijdt na ongeluk met heftruck

Een 46-jarige inwoner van Harlingen is gistermiddag om het leven gekomen na een aanrijding met een heftruck. Het ongeval vond plaats op het terrein van een houtverwerkingsbedrijf in Leeuwarden.

De man kwam terecht onder een achteruitrijdende heftruck, waarna de chauffeur, een 26-jarige Leeuwarder, weer vooruit reed. Het slachtoffer kwam hierdoor klem te zitten onder het voertuig. De heftruck moest met behulp van een tweede heftruck opgetild worden om het slachtoffer te kunnen bevrijden. Reanimatie mocht toen al niet meer baten. De man overleed ter plekke.

Onverwachte kus voor Tony 'Babylips' Blair

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouwelijke bewonderaar van de Britse premier Tony Blair greep haar kans toen lijfwachten van de politicus even niet opletten. De 42-jarige Jean Peterson kuste de verbouwereerde Blair vol op de mond. "Hij heeft babylippen, ze zijn echt heel zacht", vertelde de vrouw toen de premier inmiddels weer vertrokken was.

Blair was op bezoek bij een sociale werkplaats in een buitenwijk van Manchester. Hij had nauwelijks tijd om te reageren toen hij, tot hilariteit van vele omstanders, door Peterson werd overvallen. "Ik weet niet waarom ik het deed. Het was gewoon een vriendschappelijk gebaar. Ik denk dat hij een beetje verrast was, maar ik weet zeker dat hij het begrijpt", zei de vrouw, die moeder is van drie kinderen.

Tony \'Babylips\' Blair wordt overvallen door Jean Peterson
Tony 'Babylips' Blair werd vol op de mond gekust

Trein lanceert auto tegen bestuurder aan

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Belgische automobilist die vanmorgen vroeg met zijn wagen vast kwam te zitten op een spoorwegovergang in Lier had het geluk op tijd uit zijn auto te kunnen kruipen. Het engeltje op zijn schouder was echter weggevlogen toen de trein langskwam. Deze lanceerde de auto tegen de man aan, die daardoor ter plekke overleed.

Toen de man met zijn auto vast kwam te zitten in de rails, sprong hij uit zijn wagen en ging achter de slagbomen staan. De aankomende trein reed vervolgens in op de auto, die door de kracht van de botsing werd weggeslingerd en op de bestuurder terecht kwam.

Kort databaseonderhoud 2 februari

In vervolg op de downtime van maandag-op-dinsdagnacht staat er nog wat onderhoudswerk geplanned. Omdat we te maken kregen met een gebrek aan tabelruimte op database-server Alicia, moet er meer ruimte gecreërd worden. Dit gaat vanavond gebeuren.

Om problemen in de nabije toekomst te voorkomen, wordt, even voor de nerds onder ons, een extra InnoDB tablespace bestand aangemaakt van een paar gigabyte. In principe is dit een klein klusje, maar MySQL moet er wel voor gestopt worden, wat betekent dat FOK! het niet doet.

Het onderhoud, en dus de downtime, zal tussen 20.00 en 23.00 uur vanavond plaatsvinden, en niet langer dan een uur duren.

Kort databaseonderhoud woensdag 2 februari

In vervolg op de downtime van maandag-op-dinsdagnacht staat er nog wat onderhoudswerk geplanned. Omdat we te maken kregen met een gebrek aan tabelruimte op database-server Alicia, moet er meer ruimte gecreërd worden. Dit gaat vanavond gebeuren.

Om problemen in de nabije toekomst te voorkomen, wordt, even voor de nerds onder ons, een extra InnoDB tablespace bestand aangemaakt van een paar gigabyte. In principe is dit een klein klusje, maar MySQL moet er wel voor gestopt worden, wat betekent dat FOK! het niet doet.

Het onderhoud, en dus de downtime, zal tussen 20.00 en 23.00 uur vanavond plaatsvinden, en niet langer dan een uur duren.

Apen 'betalen' voor blik op vrouwtjesbillen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Zoals sommige mannen graag geld geven voor een pornovideo of een peepshow, zo 'betalen' apenmannetjes ook graag om een blik te mogen werpen op achterwerken van vrouwelijke soortgenoten en gezichten van dominante mannetjes. Van apenpornografie is echter geen sprake, menen onderzoekers.

Tijdens een onderzoek van de Duke-universiteit in de Amerikaanse staat North Carolina werden rhesusaapjes voor de keuze gesteld. Ze konden een grote hoeveelheid bessensap krijgen, maar als ze kozen voor een kleinere hoeveelheid kregen ze daarbij ook enkele foto's te zien. "Bijna alle apen gaven het vruchtensap af om daarvoor in de plaats een vrouwelijk achterwerk te kunnen zien", vatte neurobioloog Robert Deaner het onderzoek samen. "Ze stelden die foto's werkelijk op prijs."

Volgens de onderzoekers gaat het hierbij echter niet om apenpornografie. Het gaat er voornamelijk om de seksuele bereidwilligheid van potentiële partners te testen. Ook in de wildernis letten apen er steeds op welke vrouwtjes seksueel aantrekkelijk zijn en wat het gedrag van de leider daarop is.

'Verzwijgen afkomst dader werkt averechts'

LiamP en Ome.Fleer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Hubert FerminaDe krampachtigheid waarmee de afkomst van een dader soms wordt verzwegen werkt averechts. Dat vindt Hubert Fermina, directeur van het Landelijk bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR). Fermina pleit voor meer openheid over de achtergrond van verdachten van spraakmakende misdrijven. "In het buitenland wordt met naam en toenaam over verdachten geschreven", zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Het Openbaar Ministerie zwijgt op grond van de Wet Persoonsbescherming over de afkomst van verdachten. "We verstrekken alleen informatie over leeftijd, geslacht en woonplaats. Etniciteit mag geen rol spelen", zegt de Amsterdamse persofficier van justitie Robert Meulenbroek. Volgens Fermina leidt die stilzwijgendheid tot onbewezen speculaties op internet. De racismebestrijder denkt niet dat dit leidt tot stigmatisering. "Scheve beeldvorming heb je toch. Vooroordelen kweek je door zaken te verzwijgen. Maar ik hoop dan wel dat bij alle positieve dingen ook de afkomst wordt vermeld."

De 56-jarige Fermina is geboren op de Antillen. In het interview stelt hij dat Nederland te lang te makkelijk is geweest. "Tegen de donderstenen zijn we te slap geweest. Dat leidde tot angsten en vooroordelen. Racisme kun je alleen bestrijden met openheid, door kritisch te zijn tegen welke groep dan ook. We moeten af van de dooddoeners. Iemand racist noemen, lost niets op." Het woord 'allochtoon' mag wat hem betreft per direct verdwijnen. "Ik woon hier 35 jaar en voel me Nederlander. Ik wens geen allochtoon te worden genoemd. Het begrip is bedacht om beleid te ontwikkelen, maar nu is het een scheldwoord geworden."

'Etniciteit erkennen om problemen aan te pakken'
De politieke partijen reageren verdeeld op de woorden van Fermina. "Het gaat om het strafbare feit dat gepleegd is, afkomst mag geen rol spelen", stelt Laetitia Griffith (VVD). Het Kamerlid stelt dat achtergrond van verdachten volstrekt irrelevant is. CDA en PvdA hebben minder bezwaar tegen het vermelden van etnische afkomst. "Het is goed om niet al te krampachtig te zijn. Zo is er in Rotterdam een groep gewelddadige Antilliaanse jongeren. Dat moet je erkennen om problemen aan te pakken. Hoewel dan het gevaar bestaat dat je stigmatiseert en een hele groep in de verdachtenhoek zet", aldus PvdA-woordvoerder Aleid Wolfsen.

Kort databaseonderhoud woensdag 2 februari

In vervolg op de Forum downtime afgelopen nacht van maandag-op-dinsdagnacht staat er nog wat onderhoudswerk geplanned. Omdat we te maken kregen met een gebrek aan tabelruimte op database-server Alicia, moet er meer ruimte gecreërd worden. Dit gaat vanavond gebeuren.

Om problemen in de nabije toekomst te voorkomen, wordt, even voor de nerds onder ons, een extra InnoDB tablespace bestand aangemaakt van een paar gigabyte. In principe is dit een klein klusje, maar MySQL moet er wel voor gestopt worden, wat betekent dat FOK! het niet doet.

Het onderhoud, en dus de downtime, zal tussen 20.00 en 23.00 uur vanavond plaatsvinden, en niet langer dan een uur duren.

Leerlingen naar school in voorjaarsvakantie

MentalDerf had ons via de nieuws-submit te melden:

Leerlingen van de protestants-christelijke basisschool Groen van Prinsterer in de Rotterdamse wijk Feijenoord hebben pech als ze in groep vier of vijf zitten. Deze kinderen krijgen in de voorjaarsvakantie namelijk gewoon les.

De school heeft hiertoe besloten om de grote leerachterstand wat in te kunnen halen. Bovendien vervelen de leerlingen zich in de vakanties enorm, aangezien er in de wijk Feijenoord weinig te doen is voor kinderen.

Een lichtpuntje voor de kinderen is er nog wel: ze hoeven niet de gehele vakantie braaf in hun bankjes te zitten. Naast rekenen en taal staat er namelijk ook veel ontspanning en cultuur op het programma.

Stadhuis Geleen beveiligd om Fortuna

Het stadhuis in Geleen is extra beveiligd met het oog op de raadsvergadering die daar vanavond plaatsvindt. Het debat van de gemeente Sittard-Geleen zal vermoedelijk beslissend zijn voor het voortbestaan van de zo goed als failliete voetbalclub Fortuna Sittard.

In en rond het stadhuis zijn verborgen beveiligingscamera's geïnstalleerd en de politie houdt een peloton van de Mobiele Eenheid achter de hand. Mogelijk heeft de gemeente lering getrokken uit een soortgelijke situatie die zich twee jaar geleden in Maastricht voordeed. Toen braken fikse rellen uit voor het stadhuis nadat de gemeenteraad vergaderd had over de nijpende financiële situatie van voetbalclub MVV.

Fortuna Sittard kan haar voortbestaan alleen nog zeker stellen als er een private geldschieter opduikt, of als de gemeente tegen alle verwachtingen in vanavond besluit een extra bankgarantie of overbruggingskrediet van enkele miljoenen aan de club te verstrekken. Fortuna heeft een schuld van 24 miljoen euro.

Schnappi binnen op nummer 2

Schnappi'Schnappi, das kleine krokodil' komt deze week binnen op nummer 2 in de Top 40. De artiesten voor Azië blijven het Duitse liedje nog voor. De verwachting was eigenlijk dat het plaatje op nummer 1 binnen zou komen. In Duitsland kwam de plaat op nummer twaalf binnen, maar stootte snel door naar de eerste positie.

Schnappi is al een tijdje onderdeel van 'Die Sendung mit der Maus' dat op de Duitse televisie wordt uitgezonden. De serie gaat over een kleine krokodil uit Egypte die allerlei avonturen beleeft. Maar de populariteit blijft niet beperkt tot kinderen, ook tieners en volwassenen kunnen het diertje erg waarderen. Schnappi wordt door sommigen zelfs al de opvolger van Diddl genoemd, de muis met de ontzettend grote voeten.

De zevenjarige Joy Gruttmann uit Keulen zingt het liedje dat door haar tante is geschreven. Inmiddels zijn er ook allerlei parodieën verschenen, vooral nu de carnaval eraan komt.

Afgelopen maandag kon je in FOK!radio de cd-single van Schnappi winnen. Je kunt nog steeds meedoen aan deze prijsvraag. Het enige wat je hiervoor moet doen is een foto of tekening van jezelf met Schnappi te maken en die te sturen naar radio@fok.nl. De origineelste inzendingen winnen. Bekijk voor meer Schnappi ook de FOK!weblog!

Oude Kamphuis weg bij Schalke

Niels Oude Kamphuis zal aan het eind van dit seizoen de Duitse club Schalke 04 verlaten. De 27-jarige Nederlander kon geen overeenstemming met de club bereiken over een nieuw contract.

”Dat wat Niels wil, kunnen wij hem niet bieden”, aldus manager Aussauer. Kamphuis wil bij de Duitse club eigenlijk alleen nog op het middenveld opereren. maar de club ziet de Nederlander meer in de rol van verdediger.

Oude Kamphuis speelde de afgelopen zes jaar 122 competitiewedstrijden voor Schalke, waarin hij acht maal scoorde. Feyenoord zou interesse hebben in het aantrekken van de middenvelder.

Dicaprio wint Lifetime Achievement Award

Leonardo DiCaprio heeft een lifetime achievement award gewonnen. De pas 30-jarige acteur won de platina-prijs tijdens het Internationale Film Festival in Californië. De Titanic-ster vindt de prijs nogal surrealistisch.

Festival directeur Roger Durling vindt Leonardo's staat van dienst indrukwekkend genoeg voor een dergelijke award. DiCaprio is er blij mee, maar relativeert ook: "Oké, ik ben al zeventien jaar bezig en heb behoorlijk wat films gemaakt. Maar wat belangrijker is, is dat ik plezier heb in dat wat ik doe. Ik wil de rest van mijn leven films blijven maken."

DipCaprio, die debuteerde in de film Critters 3 is dit jaar genomineerd voor de Oscar van beste acteur. Dit is voor zijn rol van Howard Hughes in de 'Aviator'.

 Critters
Leonardo begon zijn filmcarrière in de film Critters 3.

United tweede na winst op Arsenal

Manchester United heeft Arsenal in een zeer grimmige wedstrijd op Highbury verdrongen van de tweede plaats in de Premier League.

Het team van trainer Alex Ferguson won met 4-2 van de Londenaren, die nu 10 punten achterstaan op Chelsea. Ferguson en Arsène Wenger verklaarden elkaar afgelopen maand de oorlog. Hun spelers gaven daar dinsdagavond tijdens de wedstrijd een passend vervolg aan.

Voor het begin van het duel kregen de beide aanvoerders Patrick Vieira en Roy Keane het in de tunnel al met elkaar aan de stok. Op het veld haalden beide ploegen vervolgens het bloed onder elkaars nagels vandaan met veel overtredingen en scheldpartijen.

Vlak voor rust was Arsenal op een verdiende 2-1 voorsprong gekomen, na een doelpunt van Dennis Bergkamp. Na rust waren de gemoederen wat bedaard en draaide Cristiano Ronaldo het duel met twee treffers binnen vijf minuten helemaal om. Twintig minuten voor het eind van de wedstrijd moest Manchester het met een man minder doen, nadat Mikaël Silvestre een rode kaart kreeg van de arbiter.

Trainer Martin Jol zag zijn club Tottenham Hotspur onderuit gaan tegen Bolton Wanderers, 3-1. Frédéric Kanouté kreeg in de 70ste minuut bij een 1-1 stand de rode kaart. Hotspur hield daarna lang stand met tien man, maar in de slotfase van de wedstrijd moesten ze met twee tegendoelpunten alsnog buigen voor Bolton.

AH en Peijnenburg voor de rechter

Albert Heijn wil dat Peijnenburg weer ontbijtkoek levert aan de supermarktketen. De fabrikant was daarmee gestopt omdat AH de koek verkocht onder de adviesprijs. Beide partijen staan vandaag voor de rechter.

Peijnenburg wil de leveranties alleen hervatten als Albert Heijn belooft de adviesprijs te hanteren. En dat wil de grootgutter niet, omdat dit een prijsverhoging zou betekenen. Het conflict loopt al sinds het begin van de prijzenoorlog tussen de supermarkten in 2003.

Volgens Peijnenburg wil Albert Heijn een substantiële verlaging van de consumentenprijs doorvoeren. "De opstelling van Albert Heijn zorgt ervoor dat ons product met fors verlies wordt verkocht", meent directeur Johan Lokhorst van Peijnenburg. "Dat brengt de toekomst van ontbijtkoek in gevaar. Wij werken daar niet aan mee. Ik weiger toe te zien hoe ons Nederlandse product in de prijzenoorlog wordt
'kapotgedumpt'."

Google maakt flinke winst in 2004

De winst van de beursgenoteerde Amerikaanse internetonderneming Google is in 2004 met 278 procent gestegen naar 399 miljoen dollar. Het bedrijf, bekend van de zoekmachine, deed het vooral in het vierde kwartaal erg goed. De omzet werd vorig jaar ruim verdubbeld en kwam uit op 3,2 miljard dollar.

Alleen al in het vierde kwartaal werd 204,1 miljoen dollar winst geboekt, tegen 27 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. In de laatste drie maanden kwam de omzet met 1,03 miljard dollar voor het eerst uit boven het miljard, maakte het bedrijf dinsdagavond in het Californische Mountain View bekend.


'Illegaal gokken op wedstrijden ook in Nederland'

Icon Sport - VoetbalHet houdt in Duitsland al enige tijd de gemoederen bezig. Een gokschandaal, waarvan de totale omvang nog niet eens duidelijk is. Scheidsrechters en spelers van voetbalclubs zouden zijn omgekocht, en aan hun wedstrijden zou veel geld verdiend zijn. Ook in Nederland zouden er "enkele omkopingen" hebben plaatsgevonden, zo vermoedt accountants- en adviesorganisatie KPMG.

Al een jaar geleden werd in het KPMG-rapport 'Fair play op en rond het veld' het vermoeden geuit dat er in het Nederlandse betaalde voetbal enkele keren per jaar spelers of scheidsrechters worden omgekocht. De omzet van de illegale toto werd in het rapport even hoog ingeschat als die van de legale toto: zo'n 16 miljoen euro.

Volgens een woordvoerder van de Sporttotalisator, de instantie die de toto en de lotto beheert, is illegaal gokken er altijd al geweest. "We zouden wel graag willen dat de politie er meer aan doet, maar die heeft andere prioriteiten. Het illegale gokken via internet hebben we wel enkele keren met succes in rechtszaken aangepakt, maar van de rest van die illegale netwerken dragen we geen feitelijke kennis."

Een 'onder-bookmaker' in Amsterdam, die anoniem wenst te blijven uit angst voor repercussies, doet zijn verhaal. "Er wordt gigantisch ingezet, zes- of zevenduizend euro is heel normaal."

Volgens de man wordt er alleen al in Amsterdam voor miljoenen op wedstrijden gewed. "Het gaat om gigantische bedragen, omdat je pas wat verdient als je hoog inzet. Stel, de quotering voor winst van Ajax tegen ADO Den Haag is één komma één, dan moet je duizend euro inzetten om honderd euro te verdienen. Bekend is dat een voormalige Heineken-ontvoerder vijftigduizend gulden won door tien tegen één in te zetten op tien overwinningen van Ajax op rij."

De man zegt dat spelers ook op eigen wedstrijden gokken. "Ik noem geen namen, maar het komt voor. Alleen heb ik die weddenschappen nooit zelf afgesloten, en misschien gokten die spelers wel op winst van hun ploeg. Dan is er niets mis mee. Ik vind het te link om er meer over te zeggen. Maar waarom zou wat in Duitsland gebeurt, hier niet gebeuren?"

In het KPMG-rapport wordt gesproken over vijf landelijke organisaties die de illegale toto beheren. De Amsterdamse 'onder-bookmaker' denkt dat het systeem meer versnipperd is. "Je ziet mensen met heel veel geld dat werk doen. Het zijn vaak mensen uit de drugswereld die niet weten waar ze met hun geld naartoe moeten. Ook de gokkers zelf komen vaak uit de drugswereld."

Het onderzoek door de KPMG werd vorig jaar op verzoek van het ministerie van Justitie gedaan. Voor het onderzoek werden dertig anonieme interviews gehouden met "betrokkenen in de voetballerij", een select gezelschap dat goed op de hoogte is, volgens het KPMG. Juist die anonimiteit werd direct door de buitenwereld als een zwakte beoordeeld. KPMG verdedigde zich door te stellen dat het niet meer dan een "preventieve doorlichting van de bedrijfstak voetbal" betrof, ook op andere onderdelen van criminele infiltratie, zoals via besturen en sponsors.

In het KPMG-rapport wordt de financiële kwetsbaarheid van spelers en scheidsrechters als mogelijke oorzaak van de omkoping genoemd. Spelers hebben vaak torenhoge gokschulden, juist in het illegale circuit, en scheidsrechters verdienen weinig in relatie tot de enorme (financiële) belangen die in het voetbal aan de orde zijn, aldus het rapport.

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) maakt zich geen zorgen. "Ik weet niet of er illegale gokpraktijken in Nederland bestaan, aldus een woordvoerder van de KNVB. "O, staat dat in het KPMG-rapport? Dat hele rapport is: 'het zou kunnen zijn dat...' Nou, zo ken ik er nog wel een paar."

-
Zie voor sportnieuws sport.fok.nl!

Langkawi: 1-2-3 voor Ceramiche Panaria.

Het blijft Panaria boven in de Tour de Langkawi. De Australiër Graeme Brown won gisteren in de vijfde etappe van Kota Bahru naar Kuala Terengganu voor de tweede keer de sterkste in de massaspurt. Zijn ploeggenoten Bongiorno en Lancaster maakten het feest compleet door eveneens op het podium te eindigen. Fukushima (Bridgestone) behoudt de leiderstrui.

Drie renners maakten gisteren de koers hard. Nico Sijmens (Landbouwkrediet), Alessandro D'Andrea (Acqua&Sapone) en Kazimierz Stafiej (Action) slaagden er in een tumultueze beginfase met veel ontsnappingen in écht weg te komen. Ze bouwden tijdens de koers een respectabele voorsprong van 4.46 minuten op.

Toen de groep richting de vijf minutengrens ging, kwam Ceramiche Panaria in actie. Ze zetten zich met een aantal man op kop en slokten het dappere drietal circa veertig kilometer voor de meet op. De oranjehemden hielden het peloton vervolgens tot de streep gesloten. Daar maakte Graeme Brown het kunstje samen met zijn collega's af.

De Australiër bracht met zijn zege zijn seizoenstotaal op twee overwinningen. Dat zijn er al twee keer zoveel als vorig seizoen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de winnaar na afloop met een goed gevoel naar de nabije toekomst keek.
"Ik heb ontzettend veel zelfvertrouwen, we kunnen zeker nog een aantal etappes winnen in deze ronde", aldus Brown.

Uitslag vijfde etappe:
1 Graeme Brown (Aus/Ceramica Panaria) 3.47.06 (43.30 km/h)
2 Guillermo Bongiorno (Arg/Ceramica Panaria) z.t
3 Brett Lancaster (Aus/Ceramica Panaria) z.t
4 Oleg Grishkine (Rus/Navigators) z.t
5 Geoffroy Lequatre (Fra/Credit Agricole) z.t

Algemeen klassement na vijf etappes:
1 Koji Fukushima (Jpn/Bridgestone) 15.05.38
2 Nathan O'Neill (Aus/Navigators 1.20
3 Ryan Cox (ZAf/Barloworld) 1.22
4 Jose Rujano (Ven/Colombia Selle Italia) 1.36
5 Tiaan Kannemeyer (ZAf/Barloworld) 1.41

Paus naar het ziekenhuis gebracht

etidoc, Rowdie, andromeda1968 en Duritz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Paus Johannes Paulus is opgenomen in een ziekenhuis in Rome. Dit melden Italiaanse media vanavond. De paus kreeg afgelopen zondag last van griep. Hij zou geen koorts hebben. Een woordvoerder van het Vaticaan liet weten dat in een later stadium nadere mededelingen zullen worden gedaan.

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa heeft de inmiddels 84-jarige katholiek kerkvorst benauwdheidsklachten en is hij "uit voorzorg" opgenomen in het Gemelli-ziekenhuis in Rome. De paus heeft een broze gezondheid. Hij lijdt onder meer aan Parkinson, waardoor zijn spraak is aangetast.

EA: "New England Patriots winnen Superbowl"

EA heeft met hun laatste Madden game (versie 2005) de Superbowl finale tussen de New England Patriots en Philadelphia Eagles gesimuleerd en zo de winnaar voorspeld.

De simulatie gebeurde door voor geen van beide teams een speler te kiezen en de AI de hele wedstrijd te laten spelen. De eindscore van de simulatie was 26 - 21 in het voordeel van de Patriots. Een verslag van de wedstrijd:

"[...]
The game starts on intensely, as both teams' defense comes out to show their skills. The Pats score however, once a pass is made from Tom Brady to Troy Brown. The defense bunkers down for the remainder of the quarter.

The second quarter starts out much like the first, as the defense is really being tested. The Eagles soon show why they've made it so far, though, when Donovan McNabb throws a touchdown pass to Terrell Owens. Not willing to let the quarter end in a tie, the Patriots kick a field goal. The score is now 10-7.

The Patriots score early after halftime with a 30 yard pass and scamper from Brady to Deion Branch . Not willing to lose face, the Eagles counter with Westbrook carrying the load with a long run down the middle. The end-quarter score is now 17-14.

In what seems to be a pattern in this game, the Patriots score first again, this time with a field goal, giving them a 6-point lead. The lead wouldn't last, though, with a 20-yard touchdown pass to Freddie Mitchel. The score is now 21-20 in favor of the Eagles. Knowing that they had better act quickly, the Patriots have Corey Dillon run them down the field. They go for a two-point conversion, but are ultimately stopped by the Eagles. Unfortunately for them, though, it makes no difference. The game is over and the score is 26-21. The Patriots have won.
[...]"


Wie uiteindelijk echt gaat winnen kun je zondagnacht bekijken op de TV. De wedstrijd begint om 0:30u.


Wie wint de Superbowl 2005?
Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.