Ford Racing 3

Aan de details van de wagens is blijkbaar niet al te veel aandacht geschonken. Na het lezen van reviews van de voorgangers van Ford Racing 3, vermoedde ik dat de developer wel begrepen had dat hier wel het een en ander aan te sleutelen viel. Helaas ziet het er nog steeds niet bepaald denderend uit. Zo verwacht je bijvoorbeeld van een hedendaags racespel dat een wagen na een paar rondjes doordouwen niet geheel ongehavend uit de strijd zou komen. Dit is dus wel het geval. Je kunt onbezorgd rondgassen zonder enige schade of vuil aan je wagen op te lopen. Met recht een arcade te noemen, terwijl ik dat niet van tevoren verwacht had. Ik zeg niet dat het een tweede Gran Turismo 4 had moeten worden, maar ze hadden best een beetje meer hun best kunnen doen. Wat wel gezegd moet worden is dat de graphics van de omgevingen er goed uitzien. Ook lang niet optimaal, maar goed te pruimen.

<\/center>

Het geluid in Ford Racing 3 stelt weinig voor. De muziek, die bestaat uit enkele eentonige rockdeuntjes die na een tijdje redelijk irritant worden, zijn allen tracks zonder patent. En terwijl er zeker spellen zijn met een goede soundtrack met tracks zonder patent is dit bij Ford Racer 3 zeker niet het geval. Erg jammer, want ik houd wel van wat goede muziek op de achtergrond. Op een gegeven moment heb ik er maar een cd’tje bij opgezet.
De geluidseffecten die uit de auto zelf komen zijn onder de maat. Bij moderne racespellen proberen ze het altijd zo realistisch mogelijk te maken en je onder andere door middel van geluidseffecten een beetje het gevoel te geven dat je werkelijk in de wagen zit. In Ford Racer 3 zal je het moeten doen met een enkele piepende band en eentonige motorgeluiden. Iedere wagen maakt namelijk hetzelfde geluid. Ik ben zelf allerminst een autofreak, maar ook ik weet dat een ouwe pick-up niet hetzelfde geluid maakt als een ’68 Mustang.
Het spel is dan ook geperst op een ouderwetse compact disc. Iets dat je niet vaak meer ziet voor de PS2.

<\/center>