FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 12 januari 2005

Man dreigt woning op te blazen in Roermond

Grote paniek in het centrum van Roermond vanavond, toen een man dreigde zijn appartement op te blazen. Door de politie en brandweer werden zo'n twintig mensen uit omliggende appartementen gehaald en drie straten afgezet, nadat de man de gaskraan in zijn woning had opengedraaid.

De politie kwam in actie na een telefoontje van de man zelf, met de mededeling dat hij zijn woning op zou blazen. Agenten trapten uiteindelijk de deur van zijn woning in en wisten de man te overmeesteren. De gaskraan werd dichtgedraaid en de man aangehouden. De politie meent dat hij zelfmoord wilde plegen.

Downtime FOK!serverrack

Jahaa, daar zijn we weer. We waren namelijk down, maar ik ga er even vanuit dat je dat al wel doorhad. Wat er aan de hand was, is simpelweg het volgende.

Even voor half tien vanavond vloog FOK! op alle fronten eruit. Van het ene op het andere moment waren alle subsites en de database niet meer te bereiken, op welke manier dan ook. Omdat dit een grote algemene downtime was, konden we al snel uitsluiten dat de servers problemen hadden. Het probleem zou ergens vóór de servers moeten liggen, dachten wij, en dat klopte.

Na contact te hebben gehad met John van TrueServer was het euvel echter snel achterhaald en verholpen. Door zijn contact met Redbus in Amsterdam, de locatie van onze servers, waren Patrick en Louis, engineers bij Redbus, snel bij de FOK!servers aanwezig om te kijken wat er aan de hand was, en dat bleek een simpel doch vervelend probleem te zijn: onze switch heeft het begeven. En zonder switch geen dataverkeer naar je servers. En zonder dataverkeer.. enfin, dat kun je zelf wel verzinnen.

John wist echter een reserveswitch voor ons, en die is er door Patrick en Louis direct ingehangen. De kabeltjes zijn vervolgens overgeprikt, en niet lang daarna kon je weer vrolijk verder FOK!ken.

Kortom: onze switch was kapot, en dankzij John (TrueServer), Patrick en Louis (top-dogg Redbus engineers) hoeven iteejer en ik nu niet halsoverkop naar Amsterdam om (1) uit te zoeken wat er aan de hand is en (2) de switch te vervangen. Waarvoor natuurlijk vanaf deze plek onze hartelijke dank en evenzo hartelijke complimenten.

VS fluit Brits vliegtuig terug

DrWolffenstein had ons via de nieuws-submit te melden:

De Verenigde Staten heeft een passagiersvliegtuig van British Airways vandaag geen toestemming gegeven om te landen in New York. Het toestel moest halverwege de Atlantische Oceaan terugkeren naar Londen. De gegevens van één van de passagiers zouden overeenkomen met die van een Marokkaanse terreurverdachte.

De betreffende vlucht was opgestegen vanaf luchthaven Heathrow en al eventjes onderweg, toen de piloot van de Amerikaanse autoriteiten te horen kreeg dat de kist moest uitwijken naar Bangor in de staat Maine. British Airways besloot hierop de vlucht te laten terugkeren naar de Britse hoofdstad. In Londen is de verdachte meegenomen voor verhoor, waarna het vliegtuig opnieuw naar New York vloog.

Eidos kan geen koper vinden

Het Britse bedrijf Eidos zoekt al geruime tijd een koper voor het bedrijf. De ontwikkelaar lijdt miljoenen verlies en wil zich al laten opkopen sinds juni vorig jaar. Geen enkel bedrijf waagt zich er nog aan omdat de vraagprijs volgens analisten te hoog zou zijn. Eidos vraagt 317 miljoen euro.
Toch zijn er nog enkele geïnteresseerde bedrijven over: THQ, Activision en Electronic Arts, waarvan laatstgenoemde volgens speculaties als eerste zal toehappen. Eerder al was Ubisoft begonnen met onderhandelingen, maar haakte af vanwege onbekende redenen.

Duitser verdacht van kindermoorden

Icoon Buitenlands nieuws In Duitsland heeft de politie een 31-jarige man gearresteerd, die verdacht wordt van het verkrachten en het vermoorden van een meisje van acht jaar. De Duitse justitie heeft het sterke vermoeden dat de man meer kindermoorden op zijn geweten heeft.

De man, Marc Hoffman uit Bremerhaven, vader van twee jonge kinderen, heeft bekend de dader te zijn van de moord op een acht-jarig meisje en op een even oude jongen. Het meisje, de acht-jarige Levke, verkrachtte hij eerst, om haar daarna te vermoorden en in het bos te dumpen. Ze werd drie maanden later pas gevonden.

Vanwege de ernst van de zaak is er door de politie veel informatie over Marc Hoffman gepubliceerd, in de hoop tips binnen te krijgen. Zo was Hoffman al langere tijd werkloos en heeft hij twee kinderen uit eerdere relaties. Een van zijn vriendinnen ging er vandoor, omdat Hoffman nachten doorbracht op pornosites op internet en wegens regelmatig bezoek aan prostituées

Hoffman heeft een berucht verleden. In 1994 werd hij al eens veroordeeld wegens de verkrachting van een 17-jarige liftster. Zes jaar later probeerde hij een geestelijk gehandicapte vrouw te misbruiken. De Duitse justititie krijgt in de media veel kritiek, omdat de dader niet als recidivist was ingeschat.

Inmiddels worden alle onopgeloste gevallen van verdwenen en vermoorde jongens in Duitsland nader bekeken. Daarnaast wordt Hoffman met het verdwenen meisje Adelina (10) uit Bremen nadrukkelijk in verband gebracht. Adelina verdween in juni 2001 op weg naar huis. Haar lichaam werd drie maanden later teruggevonden in een bos bij Bremen.

Stolen krijgt site + 6 screens

Vandaag zijn weer zes nieuwe screenshots van de aankomende sluipgame Stolen uitgekomen. Dit om de opening van de website te vieren. Op de website is onder meer een trailer te vinden.
In Stolen speel je Anya Romanov, de sexy maar gevaarlijke dief, die een stad van een grote samenzwering moet ontdoen. Hiervoor zal ze onder andere locks moeten picken, computers moeten hacken en kluizen open moeten breken. De game komt in maart naar Europa.




David en Victoria look-a-likes getrouwd

De Britse Nerys Jones en Matthew Middleton zijn onlangs op Cuba getrouwd. Niet veel bijzonders, ware het niet dat beiden look-a-likes van respectievelijk Victoria en David Beckham zijn.

De twee werken voor het Britse bureau 'Fakefaces' en leerden elkaar kennen bij een fotoshoot. Ze speelden niet alleen een stel dat elkaar leuk vindt, maar werden er zelf ook nog eens één.

De bruiloft op Cuba werd temidden van enkele familieleden en goede vrienden gevierd, met zo min mogelijk toeschouwers. Precies zoals Nerys het graag wilde: "Op onze bruiloft wilde ik alleen maar mezelf zijn."



Nerys Jones en Matthew Middleton in hun rol

[Upd]Sonck rond met Mönchengladbach

Niets staat een overgang van Wesley Sonck naar Borussia Mönchengladbach in de weg. Nadat de Duitse club al rond was met Ajax, is Sonck zelf ook tot een akkoord met de club van Dick Advocaat gekomen.

"In grote lijnen lag alles maandag al vast. De ploeg wilde hem absoluut en dan ben je snel rond natuurlijk", aldus Soncks agent Willy Hox. Sonck zal een contract voor drieënhalf jaar gaan tekenen bij de Duitse club.

Update 20:30

Ajax verhuurt Wesley Sonck de rest van dit seizoen aan Borussia Mönchengladbach. Per 1 juli zal de Belgische aanvaller dan definitief worden getransfereerd naar de ploeg van coach Dick Advocaat.

Bij degradatie uit de hoogste klasse kan Mönchengladbach nog van de transfer afzien. Beide clubs zijn dit woensdag overeengekomen.

Eric de Vogt: "Ik kan zo weer internetten"

Mangoworks2002 had ons via de nieuws-submit te melden:

Eric de Vogt, de 18-jarige scriptkiddo uit Breda die samen met anderen begin oktober diverse overheidssites en weblog GeenStijl platlegde, zegt zich rot te zijn geschrokken van wat zijn actie heeft veroorzaakt. Volgens hem was het bedoeld als een ludieke actie.

Binnenkort moeten Erik en vier van zijn maten voor de rechter verschijnen. Ze zitten sinds 9 november in de cel. Wat voor straffen hen te wachten staan, weet hij niet. "Volgens mijn advocaat moet ik rekening houden met een eis van dertig maanden celstraf."

De scriptkiddo beklaagt zich over de manier waarop hij behandeld wordt. "Ik word behandeld als staatsvijand nummer 1," zo is hij van mening. Desondanks is hij niet getreurd, daar hij binnenkort weer het internet op kan. "Ik ken wat mensen bij een internetaanbieder. Dus ook al sta ik ergens op een zwarte lijst: dat is geen probleem."

Windmolens mogen in Noordzee

rmn had ons via de nieuws-submit te melden:

Shell en Nuon kunnen beginnen met de bouw van een windmolenpark in de Noordzee. De Raad van State veegde vandaag de laatste bezwaren tegen de vereiste milieuvergunning van tafel. Het plan is om 36 windmolens op acht kilometer uit de Nederlandse kust te plaatsen. De molens zullen zo'n honderd meter hoog zijn en zijn alleen bij helder weer vanaf de kust te zien.

Alleen Stichting Vogelwacht Egmond had nog bezwaren tegen de bouw van het windmolenpark. Volgens de stichting is er namelijk nog geen sluitend systeem dat het aantal vogels meet dat omkomt in de wieken van de molens. De Raad van State oordeelde echter dat er een aantal meetmethodes in de maak is, waarvan er zeker één zal worden toegepast. Andere protesterenden hadden hun pogingen al eerder gestaakt.

"Goedendag, uw ID-bewijs alstublieft"

Tsasil stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Zo, we zijn net het nieuwe jaar in. Alle champagneglazen zijn leeg, alle handjes zijn geschud en al ons laatste geld overgemaakt op giro 555. In principe is alles uit 2004 achter de rug, dus wordt het tijd om onze blik te richten op 2005. En zoals het een goede Nederland betaamt, doe ik dat zeikend en zeurend. In dat kader wil ik een vraag stellen: Hoe word ik in vredesnaam beter beschermd door de wettelijke verplichting een legitimatiebewijs bij me te hebben?

Tooske en Bastiaan gaan trouwen

Icoon Showbiz nieuws TV-presentatrice Tooske Breugem en zanger/acteur Bastiaan Ragas gaan trouwen. Dat maakte het stel vandaag bekend. Bastiaan vroeg haar tijdens kerst na de nachtmis ten huwelijk, onder een paraplu in de regen. Geen seconde hoefde Tooske hierover na te denken en ze zei ja.

Ik zat die hele kerstnachtdienst op hete kolen, met de ring in mijn jaszak", zo zei de bruidegom tegenover de pers. "Ik vond het al raar dat hij zijn jas speciaal aantrok om naar het avondmaal te gaan", aldus Tooske. Buiten begon het haar te dagen, toen hij zei: "Ik ben vandaag bij je vader geweest." "Het kwartje viel met donderend geweld", aldus de bruid.

Het stel leerde elkaar kennen tijdens de audities voor de Joop van den Ende-musical over De drie musketiers naar Alexandre Dumas. Daar bloeide de romance tussen de twee op, die beiden nog een lange relatie met een ander hadden. Bastiaan heeft nog een kind uit zijn vorige relatie.

Waar en wanneer ze gaan trouwen, weten ze nog niet. "We speuren alle tijdschriften en websites op trouwgebied door, maar de Love & Marriagebeurs laten we maar schieten", aldus de grappende presentatrice.

Tooske Breugem
Tooske stapt het huwelijksbootje in

Wooter toch naar Panathinaikos

Eerst zou hij wel gaan en toen weer niet, maar aanvaller Nordin Wooter tekent donderdag nu toch een 2,5 jarig contract bij het Griekse Panathinaikos.

In december leek de Nederlander, momenteel in dienst bij Anorthosis Famagusta op Cyprus, al helemaal rond te zijn met de Griekse topclub, hij zou er voor anderhalf jaar gaan tekenen, met een optie van nog eens twee seizoenen. Begin januari kwam er echter een kink in de kabel mdat Wooters Cypriotische werkgever plotseling een afkoopsom voor de voetballer wilde zien.

Dat obstakel is nu uit de weg geruimd, Panathinaikos zal een bedrag van 130.000 euro voor de oud-speler van onder meer Ajax, Real Zaragoza, Watford en RBC Roosendaal betalen, terwijl het komende zomer bovendien een oefenduel op Cyprus zal komen spelen.

64.000 giften voor Azië dubbel afgeschreven

Bij 64 duizend mensen is het geld dat ze voor Azië op giro 555 hebben gestort twee keer afgeschreven. Het gaat om mensen die via de website van het gironummer geld hebben gestort. Dit hebben inmiddels ruim 210 duizend mensen gedaan.

De mensen bij wie het bedrag dubbel is afgeschreven, krijgen het geld waar ze recht op hebben morgen terug. Ze krijgen eveneens een excuus-e-mail, aldus een woordvoerder van giro 555 vandaag. Door deze fout is het bedrag dat is ingezameld bijgesteld van 124,6 miljoen naar 122,1 miljoen euro.

De foute afschrijvingen kwamen aan het licht nadat meerdere mensen telefoontjes hadden gepleegd naar de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), met de melding dat het bedrag dubbel was afgeschreven. De fout zou zijn begaan door iemand die per abuis een lijst van mensen die hadden aangegeven geld te willen doneren dubbel aan de bank ter incasso had afgegeven.

"Het is dus puur een menselijke fout, die we allemaal gemaakt zouden kunnen hebben, maar het is natuurlijk wel heel vervelend dat dat nu juist met deze actie is gebeurd", aldus waarnemend voorzitter van de SHO Jeanne Roefs. Voorts zei ze te hopen dat dit mensen er niet van zal weerhouden om geld te storten op het gironummer. Om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen, heeft de SHO vandaag gelijk een extra controle ingebouwd voordat donaties zullen worden geïncasseerd.

[upd] Geen sporen geweld op lichaam Jeanny

danielluh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsOp het lichaam van de achttienjarige Jeanny Wagemans uit het Limburgse Born zijn geen sporen van geweld aangetroffen. Dat blijkt uit de sectie die dinsdag is verricht. De politie liet maandag al wel weten uit te gaan van een misdrijf. Twee verdachten zijn maandag aangehouden, waaronder een 19-jarige ex-vriend van het meisje. De doodsoorzaak staat echter nog niet vast.

Het stoffelijk overschot van Jeanny werd maandagmiddag aangetroffen aan de oever van de Maas bij Grevenbicht. Het lichaam lag in het water. Voor de familie van het meisje was het van meet af aan duidelijk dat een verbroken liefdesrelatie tussen hun dochter en verdachte Matty B. te maken zou hebben met de verdwijning. Jeanny werd vanaf vrijdagavond vermist. Familieleden van de jonge vrouw postten het afgelopen weekeind bij de woning van de verdachte.

In Born gonst het ondertussen van de geruchten. "Deze moord heeft een zuiver relationele achtergrond, als je het mij vraagt. Matty kon het niet verkroppen dat Jeanny rond de kerstdagen hun relatie verbrak en bleef achter haar aanlopen", meldt een leeftijdsgenote van Jeanny. Dat de vermoorde vrouw vlak voor haar verdwijning een paniekerig sms'je verstuurde naar haar broer, waarin ze meldde dat ze werd achtervolgd door een blauwe VW-bus, wordt niet geloofd. Matty B. zou het bericht zelf hebben verzonden, om zo verdenking te voorkomen.

De ex-vriend en mede-verdachte Paul M. (17) worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalt of de voorlopige hechtenis wordt verlengd.

Update 18:48
Het voorarrest van de twee verdachten is verlengd, zo heeft het Openbaar Ministerie laten weten. De twee jongemannen blijven nog zeker twee weken in de cel.

Boete wegens racisme voor Atletico Madrid

De Spaanse voetbalbond heeft Atletico Madrid een boete van 600 euro opgelegd naar aanleiding van racistische uitlatingen van de aanhang, zondag in de stadsderby tegen Real Madrid.

De boete is laag uitgevallen, omdat Atletico in de ogen van de voetbalbond alles heeft gedaan om het incident te beëindigen.

Arbiter Burrull noteerde de wantoestanden op de tribunes in zijn officiële verslag. Roberto Carlos van Real Madrid kreeg bijvoorbeeld allerlei verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. "Nadat de stadionspeaker de fans had opgedragen op te houden met het wangedrag, werd het zelfs nog luider ", aldus Burrull in zijn wedstrijdverslag.

Burrull was dezelfde arbiter die vorige maand bij de wedstrijd tussen Albacete en Barcelona melding maakte van het wangedrag van de supporters van Albacete tegen Eto'o van Barcelona. Ook diens acties werden begeleid met oerwoudgeluiden, Albacete kreeg toen eveneens een boete van 600 euro.

Ford Racing 3

Toen ik de titel van het spel las werd ik nou niet bepaald enthousiast. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de andere delen beide niet gespeeld heb, maar na het lezen van reviews van Ford Racing en Ford Racing 2 werd mijn enthousiasme ook zeker niet groter. Blijkbaar zagen de reviewers er ook niet veel heil in en de spellen kregen gemiddeld een 6. Niet echt motiverend voor een ontwikkelaar. Echter, Razorworks liet zich niet uit het veld slaan en maakte een derde versie. Drie maal is scheepsrecht, nietwaar? Of toch niet?

EP accepteert Grondwet voor Europa

JosephRoosenbaum en _4ever_ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Straatsburg is vandaag een belangrijke stap gezet naar verdere Europese eenwording. Het Europees Parlement heeft daar namelijk met een overweldigende meerderheid de nieuwe Europese Grondwet goedgekeurd.

Van de 677 uitgebrachte stemmen waren er vijfhonderd voor de Grondwet, 137 parlementariërs stemden tegen. Er waren veertig onthoudingen. De meeste parlementariërs spraken over "een zeer verdedigbaar compromis". Anderen reageerden enthousiaster. "Eindelijk is hier ons kind", aldus de Duitse sociaal-democraat Klaus Hänsch. De Belgische oud-premier Jean-Luc Dehaene sprak over de overgang "van een economische naar een politieke unie".

Toch blijft het onzeker of de nieuwe Grondwet er komt. In zeker tien lidstaten wordt het document in een referendum aan de bevolking voorgelegd. Vooral in Groot-Brittanië en Frankrijk zou dat een probleem op kunnen leveren. Ook Denemarken, Tsjechië, Polen én Nederland worden als 'risicolanden' bestempeld. Wil de nieuwe grondwet van kracht worden moeten alle landen met de voorliggende tekst akkoord gaan.

-
Meer informatie over de Europese Grondwet vind je hier
De volledige tekst staat hier

Werknemer ontslagen vanwege weblog

NootjesBV had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Engelse boekverkoper heeft van zijn baas te horen gekregen dat hij kon vertrekken nadat hij zich op zijn weblog kritisch had uitgelaten over zijn werkgever Waterstone. De man, Joe Gordon, was al elf jaar in dienst bij de Engelse keten van boekwinkels.

In zijn weblog sprak Gordon soms over zijn werkgever. Waterstone verbasterde hij naar "Bastardstone" en zijn manager kreeg de naam "Evil Boss". Even voor Kerstmis kreeg Gordon te horen dat hij het onderwerp was van een onderzoek in het bedrijf. Hij zou een "disciplinaire" straf tegemoet zien wat op 5 januari resulteerde in ontslag.

Morientes naar Liverpool

Fernando Morientes (28) vertrekt definitief bij Real Madrid. Zoals hij eerder had aangekondigd is Liverpool zijn nieuwe club. Real ontvangt circa 8,6 miljoen euro voor de aanvaller.

Morientes kwam in Madrid vrijwel niet aan spelen toe. Liverpool coach Rafael Benítez hengelde vervolgens succesvol naar de spits. In de Engelse havenstad spelen voorts drie andere Spanjaarden waardoor Morientes er best zal kunnen aarden. Morientes zal in de selectie de plaats van Djibril Cissé gaan opvullen, die voor lange tijd geveld is door een beenblessure. Liverpool hoopt hem zaterdag tegen Manchester United al te kunnen inzetten.

Morientes zal nu tekenen voor 3,5 jaar Liverpool. Vorig jaar was de spits in z'n enige huurperiode bij AS Monaco zeer succesvol. Verder speelde hij acht seizoenen voor de Koninklijke. Daarvoor nog twee jaar bij zowel Real Zaragoza en Albacete.

Badoer tot 2006 bij Ferrari

Ferrari testrijder Luca Badoer heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Hij zal tot het eind van het 2006 seizoen aanblijven als testcoureur. Op dat moment lopen ook de contracten met Michael Schumacher en verscheidene andere sleutelfiguren binnen Ferrari af.

Ondanks het arriveren van Mark Gene als tweede testcoureur zal Badoer de derde coureur blijven. Hoewel hij in 1997 de overstap maakte naar Ferrari reed Badoer bij Minardi waar hij in 1999 net buiten de punten eindigde op de Nurburgring door uit te vallen aan het einde van de race. Eerder reed hij ook al voor dit team in 1995 en bij Lola (1993) en Forti (1996) overigens zonder succes.

Jordan wil twee betalende coureurs

Het mag dan geen geheim zijn dat het financieel gezien niet goed gaat met Jordan, maar wie de twee coureurs gaan worden voor komend seizoen is nog steeds onbekend. In 1999 werd het Britse team nog succesvol derde in het teamkampioenschap, maar sinds motorleverancier Honda overstapte naar BAR wil het niet vlotten met de prestaties.

“We praten met een groot aantal coureurs op dit moment”, volgens een woordvoerster. “We zoeken met name iemand die ons sponsoren oplevert, maar er is geen tekort aan kandidaten dus we houden onze opties open.”

Eerder werd via internetbronnen bekend gemaakt dat Robert Doornbos al getekend zou hebben voor 7 miljoen aan sponsorgeld van de Muermans groep en het Burgfonds. Gezien dat nog steeds niet officieel bevestigd is lijkt het om een gerucht te gaan. Overigens wordt door de meeste F1-bronnen aangegeven dat zowel Doornbos als de Duitser Timo Glock (met DHL sponsoring) de meeste kans op de twee zitjes maken.


Hopelijk binnenkort wel duidelijkheid voor Robert Doornbos

Toyota levert motoren Jordan

Het moment is eindelijk aangebroken, deze week levert Toyota de eerste motoren aan het Jordan team. Hoofd van Toyota’s motordivisie, Luca Marmorini, liet Reuters weten dat hij verwacht dat ondanks de late levering Jordan in goede vorm aan de start van de race in Albert Park verschijnt.

“De beslissing motoren te leveren aan Jordan kwam eigenlijk een beetje laat. Het is voor zowel hun als ons een moeilijke taak alles goed te coördineren en op tijd af te krijgen”, aldus de Italiaan.

Jordan zal starten met de EJ15, maar dit is in feite een EJ14 (seizoen 2004) die voldoet aan de nieuwe technische reglementen en ondersteuning voor de Toyota motor biedt. Men hoopt voor de eerste race begin maart de bolide nog twee weken te testen. Later in het jaar moeten er dan nog diverse verbeteringen aan de auto doorgevoerd worden om het ontwerp verder te verbeteren en door te ontwikkelen.

Zoals het er nu voorstaat, gaat Jordan een soort satelliet team worden voor Toyota, net zoals dat het geval is bij Sauber-Ferrari. Dit houdt in dat het topteam het kleinere team ondersteund met zowel motoren als technische knowhow, maar daar ook meteen extra kennis en tests voor terugkrijgt. Het satelliet team blijft in deze opzet echter wel zelfstandig.

Moya dit jaar niet actief in Davis Cup

De Spaanse tennisser Carlos Moya zal dit jaar niet in actie komen tijdens wedstrijden voor de Davis Cup.

Moya wil zich gaan richten op de Grand Slam-toernooien en de wedstrijden in de Masters serie. Vorig jaar bezorgde de Spanjaard zijn land de Davis Cup door in de finale te winnen van de Amerikaan Andy Roddick.

Moya zei dat de deelname aan de Davis Cup het afgelopen seizoen zowel fysiek als mentaal erg zwaar was. "Ik heb deze moeilijke keuze gemaakt om me te kunnen concentreren op de reguliere toernooien", aldus Moya.

Oude pinautomaat bevat fortuin

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

De Noren Arild Tofte en Kaare Heggdal keken raar op toen ze voor hun recyclingbedrijfje een oude pinautomaat ophaalden bij een tankstation om te vernietigen. De automaat bleek nog vol cash te zitten, waarmee bijvoorbeeld makkelijk een huis gekocht kon worden.

Toen de twee arriveerden bij het tankstation om daar hun opdracht van de 'Sparebanken Moere' uit te voeren, reageerde de vrouw achter de kassa sceptisch. Vooral toen ze de steekkar en de vrachtwagen van de twee zag en hoorde dat ze gekomen waren om haar geldautomaat mee te nemen. "Ze kalmeerde toen ik uitlegde dat de pinautomaat leeg was en dat we een contract hadden om hem mee te nemen", liet Tofte aan de lokale krant Romsdals Budstikke weten.

De bank kwam achter het misverstand en belde het duo op toen ze alweer onderweg waren om nog meer rotzooi op te halen.

Devil May Cry aangekondigd voor PSP

De producer van Devil May Cry heeft aangekondigd dat de game ook op de PSP zal verschijnen. Het zal om een aangepaste Devil May Cry 3 versie gaan die in maart op de PlayStation 2 verschijnt. Verdere details zijn onbekend, behalve dat de camera verbeterd zal worden.

Ook werd er bekend dat het vierde deel in de serie waarschijnlijk pas op de nieuwe generatie consoles verschijnt. Welke console dat precies is blijft onduidelijk.

EA koopt rechten Arena Football League

Electronic Arts heeft de rechten van de Arena Football League gekocht. Arena Football is de Amerikaanse versie van wat wij kennen als zaalvoetbal. EA besloot de rechten te kopen toen bekend werd dat de helft van de Amerikaanse jongeren tussen de 12 en 17 jaar fan is van de sport.Tegen het einde van dit jaar moet er nog een Arena Football game in de winkels liggen.

Meer details staan in dit nieuwsbericht:

"[...]
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Jan. 10, 2005--The Arena Football League and Electronic Arts (Nasdaq:ERTS - News) have entered into an exclusive agreement to produce an AFL video game in time for the start of the 2006 AFL season that also allows EA to share in the proceeds of future expansion team sales. Terms of the deal were not disclosed.
"Once again, we are partnering with an industry leader who believes in the AFL philosophy and its growth potential. To the extent that EA helps grow the AFL, they participate in that growth through the increased value of future expansion teams," said Commissioner David Baker. "EA is the videogame industry's gold standard. Arguably, nothing is more important to reach the younger male demographic that we are so strong in than video games. For our core fan, this is akin to a network-television agreement."

Over the next four years and beginning with the 2005 AFL season, EA will partner with the AFL on media and retail marketing, and produce AFL games, the first to be available to consumers at the start of the 2006 AFL season.

"We believe that the business model the AFL has created will provide for a new football experience for videogame fans, and provide EA with an incentive to partner with the AFL to expand the league," said Larry Probst, Chairman and CEO of EA. "The AFL is a unique brand of football and we intend to deliver a unique football gaming experience from any the industry has seen before. We're pleased to be working with the league during this exciting growth-period for the AFL."
[...]"


Buikgriepgolf in Nederland

De kans is groot dat ook jij de afgelopen maanden slachtoffer bent geworden van wat we in de volksmond "buikgriep" noemen. Bij het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is het aantal meldingen toegenomen tot wel 2-3 maal zoveel als voorgaande jaren. Ze geven aan dat zowel het aantal meldingen als het vroege begin van het "winter vomiting disease"-seizoen opmerkelijk is.

Het gaat bij deze toename voornamelijk om de buikgriep veroorzaakt door het norovirus. Per jaar krijgen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders buikgriep waarvan ongeveer een half miljoen gevallen wordt veroorzaakt door het norovirus. Dit zeer besmettelijke virus zorgt voor een ontsteking van het maagdarmkanaal wat weer leidt tot braken en diarree. Deze symptomen beginnen meestal tussen 15 en 48 uur na besmetting. Ook komen misselijkheid, hoofdpijn, koorts, buikkramp en buikpijn voor. Bij gezonde mensen gaan deze klachten binnen 1-4 dagen over.

Geen echte griep
De griepprik geeft geen enkele bescherming tegen buikgriep aangezien het eigenlijk geen echte griep is. Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus en de griepprik biedt enige bescherming tegen dat virus, niet tegen het norovirus. Er is geen medicijn tegen buikgriep. Voldoende drinken is het advies en gezien de besmettelijkheid van het norovirus is een optimale hygiëne aan te raden.

De waarschuwing van het RIVM richt zich voornamelijk op zorginstellingen. Vooral in verzorgingshuizen, verpleeghuizen, kinderdagverblijven en op cruiseschepen komen geregeld epidemieën voor waarbij het geen uitzondering is dat de helft van de ouderen of kinderen en de helft van het personeel tegelijkertijd ziek is. Er is geen reden voor ongerustheid, de golf is dit jaar enkel heviger dan gemiddeld.

DragonBall Z Super Saiyan Glow Controller voor je PS2

Gamers die een unieke controller voor hun PlayStation 2 zoeken kunnen hun speurtocht staken. Vanaf 1 februari is er namelijk een heel aparte controller op de Europese markt: de DragonBall Z Super Saiyan Glow Controller. Wild Things, de ontwikkelaar van de controller, zegt dat deze controller beter aanvoelt en meer features kent dan de normale PlayStation 2 controller. Oh ja, en DragonBall Z fans zullen er ook blij mee zijn.

Alle features op een rijtje:

"[...]
- DragonBall Z Super Saiyan Glow Controller.
- Glowing LED lights.
- Goku character artwork. Goku's hair lights up when controller vibrates.
- High gloss finish.
- Increased vibration and rumble for maximum gaming thrills.
- Analog, 8-way Digital Directional Pad (D-Pad).
- Dual analog sticks with L3 and R3 buttons.
- Turbo (rapid fire) action button.
- Dual ShockTM2 compatible.
[...]"


En tenslotte nog twee plaatjes:



Boliviaanse bondscoach stapt kwaad op

Ramiro Blacut is opgestapt als bondscoach van Bolivia. De 60-jarige Blacut voelt zich door de Boliviaanse voetbalbnd en clubs 'gebruikt' en 'gemanipuleerd' en liet dat tijdens een door hem belegde persconferentie duidelijk weten.

"De nationale ploeg interesseert de clubs en de bond niets. Ik heb een ambitieus plan neergelegd en heb er alles aan gedaan om het niveau te verhogen. Maar niemand wil vooruit", aldus Blacut.

De voormalige bondscoach vindt zelfs dat hij gesaboteerd is. De clubs weigerden bijvoorbeeld hun internationals tien dagen voor het WK-kwalificatieduel tegen Brazilie af te staan. "Omdat we toch wel zouden verliezen. Het doet me pijn dat het Boliviaanse voetbal geen geweten en geen visie heeft."

Presentatie Rabobankploeg

De Rabobank formatie heeft zich vandaag in Hilversum gepresenteerd voor het nieuwe wielerseizoen. In een show kwamen behalve de oudgedienden ook de nieuwe aanwinsten voorbij. Vooral van de Rus Denis Mentsjov wordt veel verwacht.

Ploegleider Erik Breukink mag met de nieuwe aanwinsten wederom hoge ogen gaan gooien in de diverse koersen. Met Erik Dekker en Alexandr Kolobnev kon hij in ieder geval al twee nationaal kampioenen presenteren. De Russisch kampioen is één van de vijf nieuwe aanwinsten van Rabobank.

Met het aantrekken van Mentsjov, na het vertrek van Levi Leipheimer, hoopt Rabobank een goede klassementsrenner in huis te hebben. De Rus zegt zelf voor een top vijf positie in Parijs te gaan. Michael Rassmussen is tevens vastberaden nu wèl een etappezege te veroveren. De Deen zag vorig jaar veel inspanning niet beloond met een Touretappezege.

Naast de Tour de France zal de boog dit jaar ook gericht zijn op de voorjaarsklassiekers. Michael Boogerd en Erik Dekker zijn weer van de partij. Voor Boogerd is winnen van de Amstel Gold Race of Luik-Bastenaken-Luik een must. Oscar Freire kan dankzij het aantrekken van sprintmaatje Pedro Horillo mogelijk eveneens van betekenis zijn in de grote finales.

Tenslotte bulkt de Rabo-ploeg van talent. De talenten zullen dit jaar meer kansen krijgen. Breukink vertelt dat zij ook in Pro Tour-koersen zullen worden ingezet. Niels Scheunemann en Gerben Löwik zijn de andere twee aanwinsten van de ploeg.

De gehele formatie
• Maarten den Bakker
• Michael Boogerd
• Jan Boven
• Erik Dekker
• Thomas Dekker
• Theo Eltink
• Oscar Freire
• Bram de Groot
• Mathew Hayman
• Pedro Horrillo
• Steven de Jongh
• Alexandr Kolobnev
• Karsten Kroon
• Gerben Löwik
• Denis Mentsjov
• Ronald Mutsaars
• Grischa Niermann
• Joost Posthuma
• Michael Rasmussen
• Niels Scheuneman
• Roy Sentjens
• Rory Sutherland
• Jukka Vastaranta
• Thorwald Veneberg
• Marc Wauters
• Pieter Weening
• Remmert Wielinga

Porno op politieke website

De leden van de plaatselijke afdeling van de Conservatieve Partij in Delyn (Noord-Wales) vinden sinds kort niet meer de partijstandpunten op de website van de partij, maar harde porno. De partij vergat het abonnement op de oude domeinnaam te verlengen. Een pornoproducent maakte hier handig gebruik van.

De website van de partij, www.delynconservatives.com, kwam vrij nadat het abonnement niet vernieuwd werd. Een pornoproducent had dit meteen in de gaten en kocht de domeinnaam van de partij. Bezoekers van de politieke site krijgen nu dus porno te zien. De partijleiding wil de domeinnaam nu terugkopen.

Krajicek wel naar kwalificaties Australian Open

Er zullen vier Nederlandse tennissers meedoen aan het kwalificatietoernooi voor de Australian Open.

Bij de mannen zullen Melle van Gemerden en Matwé Middelkoop het hoofdtoernooi proberen te bereiken. En bij de vrouwen zijn dat Elise Tamaëla en Michaëlla Krajicek. In tegenstelling tot eerdere berichten heeft de wereldjeugdkampioene wel een wildcard gekregen voor het kwalificatietoernooi.

Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels zijn zeker van een plaats in het hoofdtoernooi op Melbourne Park. Het is echter nog onzeker of Wessels in actie kan komen, omdat hij met een borstspierblessure kampt.

Sporttas vol explosieven gevonden in Rotterdam

NootjesBV had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Rotterdamse wijk Katendrecht heeft een werknemer van een wijkservicepunt vandaag een sporttas gevuld met explosieven gevonden. Om hoeveel springstof het gaat is nog onbekend. Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) onderzoekt de zaak.

De medewerker vond de tas in de bosjes aan de Katendrechtsestraat. Hij nam deze mee naar het wijkcentrum. Uit veiligheidredenen moesten de zeker twintig aanwezigen het pand verlaten. Volgens een politiewoordvoerder is er geen sprake geweest van direct ontploffingsgevaar. De recherche onderzoekt waar de tas vandaan komt.

Vriendin castreert vriend eigenhandig

De Britse Amanda Monti (24) heeft haar ex-vriend Geoffrey Jones (37) eens goed laten voelen dat zij geen tegenspraak duldt. Toen Jones weigerde seks met haar te heben, rukte ze een testikel af.

"Ze nam me bij mijn genitalieën en trok hard. Ik was me van geen kwaad bewust en werd later wakker met hevige pijn", vertelt Jones. Dit alles gebeurde op een feest. Een aanwezige vriend probeerde Jones nog te helpen, maar kwam te laat. Hij kwam de keuken binnen en zei: "Dit is van jou." In zijn hand lag de afgerukte teelbal. Ook medische hulp kwam te laat en Jones moet nu door het leven met slechts één teelbal. Jones mag misschien nog wel van geluk spreken dat hij dronken was, toen zijn ex-vriendin hem castreerde.

Amanda Monti is inmiddels voor de rechter in Liverpool verschenen en is nu in afwachting van de uitspraak, welke volgende maand volgt.

Terneuzen zit met 900 lijkzakken opgescheept

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsTerneuzen zit met negenhonderd lijkzakken in de maag. De Zeeuwse gemeente ontving de zakken als gevolg van een particuliere actie voor de slachtoffers van de natuurramp in Azië. Naar aanleiding van de verwoestende zeebeving begon een inwoonster van de gemeente met een inzamelingsactie.

Na kritiek van enkele burgers over de actie besloot het gemeentebestuur het particuliere initiatief over te nemen. Met als gevolg dat Terneuzen nu met de lijkzakken, die werden geschonken door een Frans bedrijf, zit opgescheept. Vervoer naar het rampgebied bleek namelijk niet geregeld. Volgens een woordvoerder van de gemeente worden er inmiddels contacten gelegd met een organisatie die de zakken alsnog naar Azië kan krijgen.

Toerist ontwaakt zonder rechterbeen

Een droomreis naar Costa Rica eindigde voor een Duitse toerist in een nachtmerrie. De 50-jarige man ontwaakte in de vertrekhal van de Costa Ricaanse luchthaven en ontdekte daar dat zijn been was geamputeerd.

Professor Ronald Jurisch uit Dessau had van zijn vrienden een vakantie cadeau gekregen. Gedurende de reis kreeg de professor echter last van een gezwollen voet, waarop hij naar het ziekenhuis in San Jose ging. "Daar had ik al eerder last van gehad. Niks ernstigs, meestal nam een aspirientje de pijn weg. De gezwollen voet werd gewoon veroorzaakt door mijn diabetes", aldus Jurisch.

De artsen in het ziekenhuis gaven de man echter geen aspirientje, maar legden hem meteen op de operatietafel. "In de conversatie die de artsen voerden, hoorde ik het woord 'amputeren.' Ik probeerde nog te protesteren maar tegen die tijd was ik al verdoofd door de anesthesist."

Toen Jurisch onwaakte, bevond hij zich in de vertrekhal van de luchthaven. "Mijn koffers stonden naast me en daar realiseerde ik dat mijn been geamputeerd was. Uit mijn portefeuille hadden ze 140 euro genomen. In de plaats stak er een factuur voor de heelkundige ingreep."

De professor werd opgenomen in een privékliniek wegens bloedarmoede. Pas na vier weken kon hij met een gespecialiseerd medisch team terugkeren naar Duitsland. De professor heeft tot nu toe al 23 operaties achter de rug. Het ziekenhuis in San Jose kan rekenen op juridische stappen.

Roemgens per direct weg bij Roda JC

Dave Roemgens verrruilt per direct Roda JC voor de Belgische Tweedeklasser Patro Maasmechelen. De verdediger tekende er een contract tot het einde van het seizoen.

Omdat hij bij Roda JC nauwelijks aan spelen toekwam, kon Roemgens uitkijken naar een andere club. De 22-jarige verdediger speelde slechts twee competitiewedstrijden in het eerste elftal van de club uit Kerkrade. Mede daarom was Roda JC bereid hem transfervrij te laten vertrekken.

Britse pilote wil dronken het vliegtuig in

eelcozzzz en GnAgn hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een pilote van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet is geschorst nadat ze zaterdag dronken kwam opdagen voor een vlucht van Berlijn naar Basel. De vrouw viel tijdens een alcoholcontrole door de mand. De prijsvechter verklaarde in het negenjarige bestaan nooit eerder zoiets te hebben meegemaakt.

Op het moment van het voorval waren de 120 passagiers van het toestel nog niet aan boord gegaan. Met twintig minuten vertraging en een andere gezagvoerder aan de stuurknuppel kon het vliegtuig uiteindelijk toch vertrekken.

Interview met lead designer van Forza Motorsport

Forza Motorsport is een racespel dat al een aantal jaar in ontwikkeling is voor de Xbox. Volgens velen zal dit spel het antwoord worden op GT4. In een interview op de Forza fansite geeft de lead designer Dan Greenawalt een hoop interessante antwoorden. Hieronder volgt een korte samenvatting van het interview:

Er zijn drie grote verschillen met de GT-series: tuning, schade-modellen en de physics van de auto's. In Forza zullen er echte tune-onderdelen gebruikt worden, deze zul je dus ook gewoon kunnen kopen in de winkel. Als je een onderdeel beschadigt zul je moeten sparen om hem te vervangen, of je kan kiezen om er mee door te rijden maar dat kost je een stuk snelheid. Hier ligt ook een groot verschil tussen Forza en GT: Forza zal volledige schademodellen bevatten en dit zal ook invloed hebben op de prestaties van je auto.
Forza is een simulatie-game, ze zullen geen over-the-top effecten gebruiken zoals bij Burnout 3 en NFSU. Ze zullen veel subtiele effecten gebruiken die bijdragen aan het snelheidsgevoel. Het zal een zeer realistisch race-spel worden zonder al te veel special effects.

Het spel zal 17 omgevingen bevatten en 45 verschillende circuits. In de career-mode zul je honderden verschillende races kunnen rijden. Het ligt in de planning om 300 verschillende auto's in het spel te krijgen. Ook zal het mogelijk zijn om pitstops te maken, waarin je kan reparen, banden wisselen en bijtanken. Banden wisselen zal zeker nodig zijn omdat de banden ook echt afslijten, naar het model van Toyo (bandenfabrikant).
Forza maakt gebruik van Drivatar AI. Dit is een AI die leert van zijn eigen fouten en ook kijkt naar andere spelers (jij dus) en daarvan leert. Maar de AI zal niet zo goed worden dat het niet leuk is om tegen te racen.

Ook de muziek is belangrijk. Het spel zal 100% originele muziek bevatten die gecomponeerd en gemixed werd door Junkie XL.
Er zal ook gebruikt gemaakt worden van de clan functie op Xbox-live. Op deze manier kan je je eigen auto's showen aan andere mensen, maar ook kunnen vrienden het uiterlijk van jouw auto overnemen zodat iedereen in de clan met hetzelfde uiterlijk kan racen.

AZ wil door met Van Galen en Buskermolen

AZ wil de aflopende contracten van zijn routiniers Barry van Galen en Michael Buskermolen verlengen. De beide spelers kregen dit te horen in een evaluatiegesprek tijdens het trainingskamp van de Alkmaarse club in Zuid-Spanje.

De 34-jarige Van Galen kan voor een jaar bijtekenen, maar zelf houdt hij nog een slag om de arm. "Ik wil eerst afwachten welke trainer Co Adriaanse gaat opvolgen", zegt hij in AD Sportwereld.

Ook de 32-jarige Buskermolen kan voor een seizoen bijtekenen. De middenvelder, die aan zijn vijftiende seizoen bij AZ bezig is, kan zelfs na het beëindigen van zijn loopbaan bij de club blijven, AZ wil hem namelijk graag in de organisatie hebben.

Karl Kani-importeur klaagt disco aan

VerbodenKledingimporteur Urban Trends uit Nieuwegein gaat aangifte doen tegen discotheek 2Night in Delfzijl. Deze disco kwam gisteren in het nieuws omdat ze mensen die kleding van het merk Karl Kani dragen de toegang weigeren. Volgens de importeur discrimineert de discotheek op een kledingmerk.

De Groningse disco deed de Karl Kani-kleding in de ban omdat een groep van ongeveer dertig allochtone jongeren (asielzoekers) die deze kleding draagt, zich stelselmatig misdraagt.

Urban Trends zegt in een reactie zich te ergeren aan het feit dat Karl Kani wordt neergezet als een merk dat vooral door allochtonen wordt gedragen. ''Wij zijn een hiphopmerk, dat door mensen wordt gedragen die graag naar die muziek luisteren. Of ze nu blank of zwart zijn. De blanke rapper Brainpower draagt bijvoorbeeld ook die kleding.'' Volgens het bedrijf mag de discotheek wel kledingregels opstellen, bijvoorbeeld alle hiphop- of voetbalkleding weigeren, maar niet één bepaald merk.

Urban Trends- advocaat Paul Holtrop noemt de het weigeren van de toegang voor Karl Kani-dragers in strijd met de Wet Gelijke Behandeling.''"Deze handelswijze doet tevens ernstig afbreuk aan de reputatie van het merk en is daarom onrechtmatig. De discotheek geeft bovendien met het verbod juist voeding aan racistisch gedrag.''

Koninklijke Horeca Nederland liet gisteren juist weten geen enkel bezwaar te zien in de kledingregel, omdat er geen onderscheid wordt gemaakt op huidskleur, ras of geloof.

Familie dodelijke schutter duikt onder

In Amsterdam is de Turks/Koerdische familie van de 37-jarige moordverdachte M. C. ondergedoken. De politie heeft hen op een schuiladres ondergebracht omdat gevreesd wordt voor wraakacties van woedende buurtbewoners uit de Spaarndammerbuurt. C. schoot zaterdagochtend zijn buurman Martin Egthuijsen en diens dochter Nancy neer. Martin overleed in het ziekenhuis, zijn dochter ligt daar nog steeds zwaargewond en ondergaat vandaag enkele operaties. Zij werd door kogels getroffen in haar buik. Aanleiding voor de moord zou een burenruzie over geluidsoverlast zijn geweest.

Schutter M. C., die medio 1999 in de Houtrijkstraat kwam wonen, is volgens veel buurtbewoners iemand met een crimineel verleden. Géén van de buurtbewoners durft echter uit de anonimiteit te treden. Volgens de Amsterdamse politie komt C. de afgelopen vijftien jaar niet in bestanden voor, maar ze onderzoekt nog wel of, en zo ja welke, andere opsporingsdiensten verantwoordelijk zouden zijn voor een inval die onlangs op het adres van C. gedaan is.

Gisteravond werd in de Spaarndammerbuurt een stille tocht gehouden voor Martin Egthuijsen. Ondanks het slechte weer kwamen ongeveer 1.500 buurtbewoners, jong en oud, allochtonen en Spaarndammer van geboorte, bijeen. De vrouw en de zoon van het slachtoffer, Ria en Danny Egthuijsen, liepen voorop.

Stam maakt rentree bij AC Milan

Na een lange periode van blessures heeft Jaap Stam dinsdagavond zijn rentree gemaakt in het elftal van AC Milan.

De Nederlander had een blessure aan zijn linkerenkel, een peesontsteking in het gewricht maakte voetballen onmogelijk. De trainer van de Italiaanse club, Carlo Ancelotti, heeft aangegeven de 32-jarige verdediger woensdag in te willen zetten in het bekerduel tegen Palermo.

"Ik ben door een moeilijke periode gegaan, maar ik ben ook blij dat ik er weer bij zit en op het veld sta. Ik hoop de rest van het seizoen alles te spelen", aldus de Nederlander. Zijn laatste wedstrijd speelde Stam ruim drie maanden geleden.

Woensdagavond verdedigt Milan in eigen stadion een voorsprong van 2-1 tijdens de tweede wedstrijd in de achtste finales van de Italiaanse beker tegen Palermo.

Vetrollen redden man van kogel

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Chili heeft een man een schotwond weten te overleven dankzij zijn vetrollen. Artsen van een Chileens ziekenhuis komen tot die conclusie na onderzoek bij de 121 kilogram wegende man. Dankzij de vetrollen wist de kogel de vitale organen niet te bereiken.

Volgens de artsen zou doorgaans eenieder met een normaal gewicht op slag dood geweest zijn. Een woordvoerder van het El Pino-ziekenhuis in de Chileense hoofdstad Santiago verklaart "dat het vet van de man net als een kogelvrij vest was."

De getroffen man, een buschauffeur, zat aan het stuur van zijn lijnbus toen een man opstapte, een pistool trok en busreizigers bedreigde.  De Chileen zette de bus stil en probeerde de overvaller te overmeesteren. Daarbij vielen schoten, waarvan eentje het lichaam van de man trof. Ondanks de kogelwond wist hij de overvaller te overmeesteren en hem aan de politie over te leveren. In het ziekenhuis verwijderden chirurgen de kogel.

Dragon Quest IX ook in 3D anime stijl

Yuji Horii (het brein achter Dragon Quest) heeft bevestigd dat het volgende deel in de Dragon Quest serie (nummer negen zeer waarschijnlijk) ook 3D gameplay zal hebben. Dit zei hij op een recent Digital Entertainment Academy seminar in Japan.

Tot Dragon Quest VII was de serie in een klassieke 2D stijl. Dragon Quest VIII heeft daarbij een anime uitstraling; 3D gerenderde versies van de characters van Akira Toriyama (ook bekend van de Dragon Ball anime).

Al sinds de NES periode wilde Horii een 3D Dragon Quest maken, maar nu is hij er pas echt tevreden over: "I want to make it [Dragon Quest] again in 3D. Dragon Quest VIII was well done, but I believe that it's the starting point for more things."

Volgens Level-5 CEO Akihiro Hino heeft zijn team hard gewerkt om DQVIII optimaal te krijgen, de juiste uitstraling, minimale laadtijden en zo goed mogelijke character-art. Het is zeer aannemelijk dat Level-5 ook deel IX gaat doen: "Dragon Quest still has a lot of potential in 3D. We have a lot of ideas for it."

Dragon Quest VIII ligt sinds 27 november in de Japanse winkels en een Amerikaanse release is pas net aangekondigd.

Website RPG Star Wolves online

Star Wolves is een 3-D space RPG en wordt ontwikkeld door het Russische bedrijf X-Bow Software. In het spel sluit je je aan bij een groep bounty hunters en ga je in de ruimte op zoek naar rijkdom en faam. Drie giga-bedrijven beheersen het gehele zonnestelstel en corruptie viert hoogtij. Uiteraard begin je in een afgedankt barrel van een ruimtescheepje en moet je je zien op te werken door vijanden te verslaan. Je team kan bestaan uit maximaal zes ruimtepiraten, elk met zijn eigen speciale skills en abilities.

Het spel moet half februari verschijnen. Op de website kan je alvast een trailer downloaden, een demo volgt binnenkort. Een voorproefje van een aantal screenshots kunnen we je al wel vast geven:







Krajicek niet opgewassen tegen Bartoli

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het WTA-toernooi in het Australische Canberra.

De Nederlandse verloor met 4-6 en 4-6 van de als vierde geplaatste Française Marion Bartoli. Krajicek was met een wildcard tot het toernooi toegelaten.

In Canberra won de wereldkampioene bij de jeugd haar eerste wedstrijd in een WTA-toernooi door in de eerste ronde Lauren Breadmore met 6-1, 6-0 te verslaan.

Ook Raemon Sluiter wist zich te niet plaatsen voor de volgende ronde. Na zijn knappe overwinning op Tommy Robredo in de eerste ronde van het toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland verloor de Nederlander in de tweede ronde met 4-6, 2-6 van de Italiaan Potito Starace.

Minister: 'Gooien van tegel is moord'

Icoon Binnenlands nieuwsVolgens verkeersminister Karla Peijs (CDA) staat het gooien van een tegel vanaf een viaduct boven een snelweg gelijk aan moord. De politica refereert hierbij aan de dood van de 30-jarige Louise Donk uit Uden, die zondagnacht op de A4 bij Rijswijk verongelukte nadat ze een stoeptegel door de voorruit kreeg. Onbekenden hadden het voorwerp vanaf een viaduct naar de auto gegooid.

"Dit is geen grapje of geintje meer. Dit is gewoon moord en zo wil ik het ook behandelen", becommentarieerde de bewindsvrouw de gebeurtenis. Peijs wil een aantal viaducten in Nederland extra gaan beveiligen. De transportorganisatie EVO had hier maandag al op aangedrongen.

Peijs heeft aannemers opgeroepen gereedschap en puin op te ruimen op het moment dat men klaar is met wegwerkzaamheden. De minister overweegt boetes uit te gaan delen als aannemers hier geen gehoor aan geven. Daarnaast moet Rijkswaterstaat gaan inventariseren voor welke viaducten een verhoogd risico geldt. Met name viaducten in de buurt van discotheken en andere ontmoetingsplaatsen voor jongeren worden als riskant aangemerkt. Deze viaducten komen in aanmerking voor extra beveiligingsmaatregelen, zoals netten en hekken.

ProProf wil calamiteitenfonds

ProProf, de vakbond voor profvoetballers, wil op 28 januari in de CAO-onderhandelingen voorstellen een calamiteitenfonds voor uitzonderlijke gevallen in te stellen. Directeur Ko Andriessen heeft dit dinsdag in het NOS-sportjournaal bekend gemaakt.

Aanleiding daarvoor is de zaak rond Niels Kokmeijer. De speler van Go Ahead Eagles kondigde dinsdag aan dat hij als gevolg van de verwondingen die hij opliep door een zware overtreding van Sparta-speler Rachid Bouaouzan, zijn voetballoopbaan moet beëindigen.

"Het was ons al eerder duidelijk geworden dat de huidige ongevallendekking onvoldoende is. Maar we zijn enorm geschrokken van de zaak rond Kokmeijer. Het is indirect een verantwoordelijkheid van de clubs, maar ook van de vakbonden hier iets voor te doen. We gaan daarom voorstellen voor zulke bijzondere zaken een calamiteitenfonds of verzekering in te stellen," aldus Andriessen.

Nederlander qua koopkracht op 6e plaats

Icoon economisch nieuwsNederland staat als het om koopkracht van de bevolking gaat op een zesde plaats. Alleen in Luxemburg, Noorwegen, de Verenigde Staten, Ierland en Zwitserland is de bevolking welvarender. De burgers van Denemarken en Oostenrijk zijn net zo welvarend als de gemiddelde Nederlander.

Dit blijkt uit gegevens van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De ranglijst is gebaseerd op cijfers uit 2002. Als maatstaf geldt het bruto binnenlands product per inwoner gecorrigeerd voor prijsverschillen in de afzonderlijke landen.

Luxemburgers blijken het meest welvarend te zijn, met een koopkracht die ruim twee keer boven het gemiddelde van de dertig bij de OESO aangesloten industrielanden ligt. Van de 42 onderzochte landen zijn Turkije en Macedonië hekkensluiter. Wat verder vooral opvalt is de opkomst van Ierland, dat steeg van een koopkracht van 114 in 1999 naar 129 in 2002.

Ook Capriati meldt zich af voor Australian Open

De Amerikaanse Jennifer Capriati heeft zich woensdag afgemeld voor de Australian Open. De Amerikaanse speelster, die in 2001 en 2002 het toernooi op haar naam schreef, heeft last van een schouderblessure.

De afmelding van Capriati is een flinke tegenvaller voor de organisatie. Eerder maakten ook al de Belgische topspeelsters Justin Henin-Hardenne en Kim Clijsters bekend dat ze niet naar Melbourne zullen komen.

Cocu ziek naar huis

Phillip Cocu zal woensdag het trainingskamp van PSV in Abu Dhabi verlaten en terug naar huis keren.

De middenvelder is nog steeds ziek, en omdat er geen verbetering is opgetreden, zal de international naar Nederland teruggaan. Eerder brak Ibrahim Afellay zijn teen en bleef Jefferson Farfán met waterpokken thuis.

De lang geblesseerde John de Jong stond daarintegen na lange tijd weer op het veld. De middenvelder van de Eindhovense club kampte met een blessure aan zijn voet. "Het was even wennen, maar het is fantastisch om weer mee te kunnen doen", zei De Jong op psv.nl.

Zoektocht naar Iraakse verboden wapens gestaakt

De zoektocht naar verboden wapens in Irak is gestaakt. Dat schrijft de Amerikaanse krant 'Washington Post'. Charles Duelfer, die de zoektocht leidde, gaat er evenals in september vanuit dat er ook geen wapens meer gevonden zullen worden. De Amerikaanse onderzoekers zijn volgens anonieme bronnen vlak voor de kerst teruggekeerd vanwege het geweld in Irak en het gebrek aan resultaat. Ze zitten nu weer bij de CIA. Deze dienst wil de berichten niet bevestigen.

In maart 2003 viel de VS Irak binnen omdat Saddam Hussein biologische en chemische wapens zou hebben. Die zijn nooit gevonden. Volgens de onderzoekers zijn alle verdachte industriële terreinen inmiddels door plunderaars leeggeroofd. De betrokken Iraakse wetenschappers zijn allemaal ondervraagd.

Myst V: End of Ages onthuld

Cyan Worlds en Ubisoft hebben bekend gemaakt dat er een nieuw deel in de Myst serie in ontwikkeling is. Het spel dat de ondertitel End of Ages draagt, staat gepland voor een release in de herfst van dit jaar.
"[...]
"Due to the tremendous loyalty and spirit of the Myst community, and our appreciation for your involvement through the years of development of the Myst series, we are making this announcement to you first, before the official Press Release. Myst V: End of Ages will be a new pinnacle, continuing the beauty, drama, creativity and challenge which have been the hallmarks of all Myst titles".
[...]"


Er is er een jarig, hoera, hoera...

De Sony PlayStation verscheen 3 december 1994 in Japan. Europa en de V.S. volgden een jaar later. Dit betekent dat het dit jaar tien jaar geleden is dat de PSX in het Westen verscheen. Dat de PlayStation een succes zou worden was niet vanzelfsprekend, in tegendeel. In 1995 domineerden Sega en Nintendo de consolemarkt en na het floppen van de Cd-i van Philips werd een beetje lacherig gedaan over de nieuwkomer. Door een agressieve marketing en fouten van de concurrentie slaagde Sony er echter in binnen korte tijd een leidende positie in te nemen.

Hofstadgroep wilde Hirsi Ali vermoorden

De terroristen van de Hofstadgroep wilden het Kamerlid Ayaan Hirsi Ali rond de jaarwisseling vermoorden. Dat blijkt uit een brief die door de Nationale Recherche is aangetroffen op het werkadres van de 17-jarige verdachte Jermaine W. Of het adres waarover de groep beschikte ook klopte, wordt nog nagetrokken.

In de brief staat dat de aanslag om middernacht plaats zou moeten hebben gevonden op het moment dat veel vuurwerk werd afgestoken. Justitie spreekt nu van een beramingsbrief en onderzoekt de zaak.

Jermaine W. werd 10 november 2004 opgepakt in Amersfoort. Zijn broer Jason (19) werd die dag samen met mede-verdachte Ismail A (22) opgepakt na een lange belegering in Den Haag.

Steun voor Britse oorlog in Irak fors terug

53 procent van de Britten vindt nu dat het verkeerd was om militaire actie in Irak te starten. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van de Britse krant The Times. In april 2003, een maand na de invasie van Irak, keurde 64 procent van de Britten de actie nog goed en keerde 24 procent zich tegen de oorlog.

Uit de peiling blijkt dat 29 procent van de Britten meent dat het een goede keuze was om de Iraakse dictator Saddam Hussein door middel van een oorlog te verdrijven. Ook is 58 procent van de ruim 1500 ondervraagden nu de mening toegedaan dat de verkiezingen in Irak eind januari doorgang moeten vinden.

'Vernietigende aanval zal internet binnen 10 jaar treffen'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een onderzoek gehouden onder 1300 internetpioniers, academici en directeuren blijkt dat deze groep de toekomst van het internet somber inziet. Volgens hen zal binnen de komende 10 jaar het internet door een "vernietigende aanval" getroffen worden en zullen overheden "networked devices" gebruiken om burgers te bespioneren.

De steeds groter wordende rol van het internet in de huidige samenleving zal ervoor zorgen dat terroristen het als een steeds belangrijker doelwit zullen gaan beschouwen. Gekoppeld aan de huidige situatie, waarbij er dagelijks nieuwe virussen worden gemaakt en talloze denial of service (DDoS) aanvallen plaatsvinden, denkt 66% dat het internet of het electriciteitsnetwerk getroffen zal worden.

Nederlands team maakt Hexen voor Doom3

Er is een Nederlands team bezig om een remake te maken van Hexen met behulp van de Doom 3 engine Het project is genaamd 'Hexen:Edge Of Chaos'. Het project is erg populair en de verwachtingen zijn hooggespannen, zelfs GameSpy en Planet Doom helpen mee door een domein en website te hosten: http://www.planetdoom.com/edgeofchaos/

Ravensoftware, originele makers van het legendarische Hexen, heeft zijn volledige steun gegeven voor deze mod en het is het zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen op de website.

SNES klassieker in Fight Night Round 2

In de komende versie van Fight Night, Fight Night Round 2 genaamd, zit zeer waarschijnlijk Super Punch Out als bonus bij de GameCube versie.

Deze SNES klassieker zal bij veel Nintendo fans nostalgische gevoelens oproepen en Nintendo en EA hopen hiermee waarschijnlijk hetzelfde effect te bereiken als met NBA Street V3 waar Mario, Luigi en Peach meedoen: Nintendo fans overhalen om ook third party games te kopen.

Fight Night Round 2 verschijnt op 11 maart in Europa en zal ook op de PS2 en Xbox uitkomen. Deze twee consoles hebben geen Punch Out.

Dragon Quest VIII naar de USA

In het Westen is vooral Final Fantasy bekend als grootste console RPG serie. In Japan is er echter ook Dragon Quest. Deze serie is ondertussen toe aan deel 8 en in Japan zijn er al zo'n 3 tot 4 miljoen exemplaren van verkocht.

Square-Enix heeft nu bekend gemaakt dat de game ook naar Amerika komt in 2005. Een Europese release is nog niet bevestigd en Square twijfelt ook nog. We moeten dus nog even afwachten.

Hoofdpijn!?

Wie krijgt ze niet via de e-mail binnen? Van die plaatjes waarvan je na tien keer kijken of lezen nog niet snapt hoe het nu precies zit. Laatst kreeg ik nog een (bekend) verhaaltje over een driehoek die in stukken verdeeld was. Dat als je de stukken op een andere manier neerlegt, je een lege ruimte overhoudt.

Diegene die nu volmondig "Oh die" roepen en natuurlijk alle anderen die niet weten waar ik het over heb, zouden hier eens een kijkje moeten nemen.

Oppassen voor hoofdpijn rest mijn advies.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.