DVD: Bones seizoen 3

De televisieserie Bones gaat ondertussen alweer een tijdje mee. Het eerste seizoen van deze Amerikaanse dramaserie werd in 2005 in Amerika op de buis vertoont op de zender FOX. Anno 2009 zijn wij in Nederland eindelijk aangekomen in seizoen 3. Helaas voor de kijker geen volledig seizoen van in de twintig afleveringen, maar een magere vijftien in verband met de schrijversstaking in Amerika.



Tussen Bones (Emily Deschanel) en FBI Special Agent Booth (David Boreanaz) hangt vanaf moment het eerste moment in deze serie al een romantische spanning. In het vorige seizoen dreigde het even helemaal mis te gaan. Booth begon als een blok weer te vallen voor zijn oude vlam Dr. Saroyan, terwijl Bones het weer te pakken kreeg voor agent Sullivan. Een zorgwekkende ontwikkeling omdat de leidraad van deze serie de aantrekkingskracht tussen deze twee personen is. Gelukkig kwamen de makers al snel tot de conclusie dat dit funest zou zijn voor de serie.

Booth en 'Bones' Brennan staan op de drempel van de meest verbijsterende, en afschrikwekkenste, zaak van hun loopbaan als er gruwelijke sporen worden opgegraven van een kannibalistische seriemoordenaar. Deze seriemoordenaar, genaamd 'Gormogon', loopt als een rode draad door dit seizoen heen. De Gormogon is een moordenaar die deel uitmaakt van een eeuwenoud mysterieus genootschap. Hij gooit zijn slachtoffers het liefst van autobruggen. Naast deze rode draad heeft het briljante onderzoeksteam ook nog hun handen vol aan een gevarieerd assortiment moordzaken die de revue passeren. We kijken als kijker daarnaast weer mee in het privéleven van het team. Zo moet Angela (Michaela Conlin ) op zoek naar haar verdwenen ex-echtgenoot, omdat ze zijn handtekening nodig heeft om met Hodgins (T.J. Thyne) te kunnen trouwen, komt Zack (Eric Millegan) als een volledig ander man uit Irak terug en moeten Booth en Brennan samen in therapie om hun professionele relatie te redden. Veel verhaallijnen voor een zeer korte seizoen, al zeg ik het zelf.

Extra’s
Bij deze box zit een aardige lading extra’s voor de kijkers. Dit is misschien wel ter compensatie voor het geringe aantal afleveringen. Naast de standaard lading bloopers vind je een paar verlengde scènes en een aantal alternatieve versies van vier afleveringen. Het had misschien handig geweest als iemand van te voren had verteld welke verschillen het zouden zijn. Dat wordt namelijk niet gedaan. De Director’s take daarintegen is wel heel leuk gedaan. Deze extra is in korte clips opgedeeld en geeft je een blik achter de schermen. Zo zie je bijvoorbeeld de special effects, de poppen die als lijk dienen, en de Angelator, een toestel waarmee driedimensionale beelden kunnen worden opgeroepen.



Eat your heart out! Bones seizoen drie is weer vanouds knetteren tussen Booth en Brennan. Deze seriemoordenaar is ronduit gruwelijk te noemen. Politiedossiers vol met verborgen extremisten, seks-fetisjisten en verkoolde lijken overheersen dit seizoen. Het is alleen een beetje zonde dat de scriptschrijvers wat haast hadden met het afschrijven van dit seizoen. Want de manier waarop de moordenaar gepakt wordt, is ronduit lullig te noemen. Het is ook vrij zonde dat er maar vijftien afleveringen in seizoen drie zitten en dat dit allemaal te maken heeft gehad met de staking van de schrijvers in Hollywood. Verder absoluut niets te klagen! Ben benieuwd wat seizoen vier zal gaan brengen met dit dynamische duo.

Label: 20th Century Fox Home Entertainment Releasedatum: Maart 2009
Kijkwijzer:
Waardering DVD: Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.