DVD: Duran Duran - Sing Blue Silver en Arena

Arena is niet zo maar een live-video. Het is eigenlijk een mini-speelfilm. Doctor Duran (de acteur Milo O'Shea) uit de film "Barbarella" keert terug naar de aarde en land met zijn tijdmachine onder het stadion van Oakland, Californië. Hij is van plan de strijd aan te gaan met de vijf leden van de band Duran Duran, die zijn naam gestolen hebben. De gemene Doctor Duran stuurt zijn mannetjes op hen af om hen uit te schakelen, terwijl ze optreden in het volle stadion. Duran Duran zet ondanks de chaos om hen heen het optreden voort.

"Arena" werd geregisseerd door Russell Mulcahy, die later ook succes boekte met de films "Highlander I & 2". Hij regisseerde voor Duran Duran onder meer de video's voor "Planet Earth", "Rio", "Save a prayer", "The Reflex" en "Wild Boys". In de film heeft 2 jaar werk gezeten, wat te zien is in de "The Making of Arena". Met een budget van 1 miljoen pond is een science fiction film in elkaar gezet met bizarre decors, mooie kostuums en briljante speciale effecten. Het geheel heeft een "Mad Max" en "Dune" achtig tintje en is absoluut spectaculair te noemen. Zeker als je je bedenkt dat het geheel al weer twintig jaar geleden gemaakt is. Als je Duran Duran in die tijd een beetje gevolgd hebt, zal het ook geen verrassing zijn. Ze vielen destijds natuurlijk al ontzettend op met spectaculaire clips als "The Reflex" en "Wild Boys". In die stijl moet je je deze film ook voorstellen.


De oude VHS cover


Verwacht dus geen live-registratie, want dan kom je bij deze DVD van een koude kermis thuis. De live-beelden worden namelijk continu afgebroken door het verhaal van de film. Een film die op zich niet zo'n sterk verhaal heeft, dus daar hoef je ook niet voor te gaan. Al met al is het erg mooi om te zien hoe de live-beelden verweven zijn in het verhaal en de speciale effecten zijn ook absoluut de moeite waard.

TRACKLIST:
The Return Of Duran Duran
Is There Something I Should Know?
Hungry Like The Wolf
Union Of The Snake
Save A Prayer
The Wild Boys- The Video
Planet Earth
Carless Memories
Girls On Film
The Reflex
Rio

The Making Of Arena;
Concepts and windmills
Costumes, Choreography and make-up
Hanging around robots
Milo and stilts
Blowing it all up

Extra's:
Arena TV Ad
Arena Trailer
Arena Video Mix
Save A Prayer Live
Simon Le Bon Interview
8 pagina poster boekje