CD Review: Britney Spears - In the zone

Als we even systematisch de tracklist af gaan zien we als eerste op de CD Me against the music. Dit nummer is samen met Madonna opgenomen en was eigenlijk al meteen een groot succes. Normaal gesproken worden er eerst altijd een aantal singles van een CD uitgebracht voordat de CD daadwerkelijk te koop is. Maar van In the zone is alleen Me against the music terug te vinden als single in de muziekwinkel. De platenmaatschappij had er dus wel vertrouwen in.
Boom boom is ook een aardig up-tempo nummer dat bestaat uit de combinatie R&B en dance. Net zoals Me against the music heeft Britney dit nummer niet alleen gedaan. Ze heeft de Ying Yang Twins kennelijk gevraagd om dit nummer samen met haar op te nemen. Het is behoolijk lastig als muziek en dansliefhebber om stil te blijven zitten bij dit nummer. Van dit dance nummer stappen we even over naar een wat popachtig nummer. Britney heeft niet alleen haar lijf mee maar in dit nummer ook zeker wel haar stem. Het soort fluisteren van haar geeft Showdown een aparte stijl.

Breath on me vind ik persoonlijk een hoog Kylie Minogue gehalte hebben. Dit nummer had namelijk zo na Slow van Kylie op haar CD kunnen staan. Zelfde stijl van zingen, zelfde ritme. Verder is het wel een lekker nummer om je ogen op dicht te doen en gewoon te gaan staan dansen. Het nummer sleept je wel helemaal weg. Early Mornin' is ook een R&B-achtig nummer wat absoluut wel lekker in het gehoor ligt. Toxic is net zoals veel andere nummers op dit album een dance nummer. En stiekem herken je de oude Britney stijl van het eerste album er wel in terug.
Bij het nummer Outrageous heeft ze gebruik gemaakt van een soort oosterse invloed in combinatie met ook weer R&B, of moeten we dit soort muziek tegenwoordig dancehall noemen? Ondertussen ben ik bij nummer 8 aangekomen en heb werkelijk nog geen ballad gehoord. Touch of my hand begint als een ballad maar verder mag je het eigenlijk geen ballad noemen. Derhalve is het wel één van de rustigere nummers op het album. The hook up valt eigenlijk net zoals Boom Boom en Early Mornin' in het R&B/dancehall lijstje. Het is duidelijk dat Britney de kant van de R&B/dancehall op wil met dit album.

Je moet er lang op wachten maar als je eenmaal bij nummer 10 van het album aan bent gekomen hoor je dan eindelijk een echte ballad.Shadow is één van de twee echte ballads op het hele album. Everytime is ballad nummer twee. Maar tussen Shadow en Everytime in zit nog Brave new girl. Dat is echt zo'n vrolijk liedje dat je complete dag goed kan maken en dat nummer kan je het gevoel geven alsof je de hele wereld aan kan. Dan heb je op het album nog twee bonus tracks staan. Die mag je zelf gaan beluisteren, daar ga ik niets over verklappen.

Conclusie:
Het is duidelijk te merken dat Britney per album steeds meer de R&B/Dancehall richting op gaat. Op dit album zijn haast geen echte ballads meer te vinden terwijl ze op haar eerste album er in overvloed op stonden. Persoonlijk vind ik het niet zo erg, ik hou wel van tempo maar dat was al bekend. Op het eerstvolgende Britney album verwacht ik samenwerkingen met bijvoorbeeld Sean Paul of Missy Elliot, of overdrijf ik nu wel heel erg? Maar goed we hebben het over dit album. In the zone is een album dat aan te raden is voor echte Britney fans natuurlijk en voor mensen die van dance en dancehall houden. Je zou haast gaan denken dat het album snel gaat vervelen omdat er veel van dezelfde ritmes terug te vinden zijn. Dat valt heel erg mee, elk nummer heeft weer net even dat ene speciale dat het weer onderscheidt van de rest. In the zone krijgt van mij een 8.5.