CD Review: Britney Spears - In the zone

En zo is dit alweer het vierde album in een redelijk korte tijd. Iedereen kent de beelden wel van de elfjarige Britney in de Mickey Mouse Club. Zo jong en onschuldig toen nog. Maar ze wilde meer, ze wilde zingen. Toen uiteindelijk haar demo bij Jive records terecht kwam ging het opeens allemaal heel snel. Het contract werd getekend en Britney Spears' eerste album "Baby one more time" kwam al snel uit. Ze ging door Amerika toeren en stond met veel andere bekende bands op podia. Er was bijna geen tienerblad meer te koop zonder haar op de cover. In 2000 kwam "Oops I did it again" uit en ook deze single was meteen een groot succes. Iedereen kent ook bij dit nummer de clip nog wel. Britney in dat rode pakje wandelend over de maan. Eindelijk kwam in 2001 dan het album "Britney" uit. Mevrouw Spears stapte van haar brave look af en ging voor de meer gewaagde look op dat moment. Na "Britney" is het in 2003 tijd voor "In the zone".

In the zone heeft Britney Spears op muzikaal gebied laten groeien. Of zoals zij het zelf zo mooi zegt: "I've worked hard, and I feel like I've grown on so many levels." Britney was helemaal door het dolle heen toen Madonna besloot samen met haar een nummer op te nemen. Zoals velen weten is Madonna het grote voorbeeld voor Britney. Dus dat ze met haar eigen idool mocht zingen vond ze geweldig. Madonna is niet de enige die Britney een handje geholpen heeft op dit album. Zo zie ik bijvoorbeeld dat Moby mee heeft geholpen aan Early mornin' en Cathy Dennis heeft haar geholpen met de nummers Toxic en Showdown. Ook zeer opvallend is de samenwerking met R.Kelly op Outrageous en de Ying-Yang Twins op het nummer Boom Boom.

Het is vrij duidelijk dat Britney niet meer het onschuldige meisje is van een aantal CD's terug. Deze CD heeft een apart geluid. Elk nummer heeft net dat ene wat dat nummer speciaal maakt. Britney zelf beschrijft de meeste nummers als "de dag na een feest" nummers. Bijna alles gaat over gewoon een leuke tijd hebben. En dat is in de ritmes van de nummers wel terug te vinden. Zo gaat bijvoorbeeld Early mornin' over het slechte rotgevoel wat je kan hebben na een nacht leuk stappen. En zo gaat bijvoorbeeld Breath on me over het daten met een jongen, en het niet bij elkaar hoeven zijn om de aantrekkingskracht te voelen. Het elkaar niets hoeven te zeggen maar weten dat je er voor elkaar bent.