CD-S Review: 4 Minute Warning - Mark Owen



Misschien heb je hem al gehoord, want sinds 4 augustus is deze single uit in Engeland. Misschien wel de come-back van dit jaar: Mark Owen.

Half juli ploft de single op mijn buro. Na het nummer slechts één maal gehoord te hebben, krijg ik het niet meer uit mijn hoofd. En dat is een goed teken! 'Four Minute Warning' is een nummer met een perfecte timing, niet alleen qua muziek, maar ook qua tekst, want zodra de CD-teller op één minuut springt hoor je Mark Owen zingen "3 Minutes left.." en zo gaat dit het hele nummer door. Niet alleen is het refrein erg aanstekelijk, maar ook de gitaar is pakkend. Mark Owen heeft de afgelopen jaren duidelijk goed besteed. Zijn stem klinkt beter en volwassener dan op zijn eerste solo-album. Het nummer 'Four Minute Warning' doet mij een beetje denken aan de sound van R.E.M. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de rest van het album dat hopelijk eind dit jaar zal verschijnen. Concurrentie voor Robbie Williams? Ik weet het niet. Mark Owen is duidelijk niet in hetzelfde hoekje te plaatsen als Robbie Williams en zal met zijn nieuwe album en optredens nog moeten bewijzen of hij net zo'n entertainer is als Robbie.

Wat zou jij doen als je nog maar 4 minuten had tot de aarde verging? Misschien wel deze single opzetten... Of heb je een andere suggestie wat je kan doen in 4 minuten?