CD-S Review: 4 Minute Warning - Mark Owen

Voor degenen die het indertijd niet mee hebben gekregen nog één keer het verhaal van Take That.
Begin jaren '90 wordt een boyband gevormd, bestaande uit vijf tieners. Zij moeten de opvolgers worden van die bekende boyband uit de jaren tachtig: 'New Kids On The Block'. En dat worden ze! Je kunt zelfs zeggen dat ze het tijdperk van de boyband generatie inluiden. Binnen no-time worden Jason, Howard, Gary, Robbie en Mark over de hele wereld beroemd en zijn ze de droommannen van miljoenen meisjes. Als Robbie in 1995 de band verlaat, betekent dit het begin van het einde. In 1996 geven de overgebleven vier hun allerlaatste concert. Mark Owen bracht vrijwel direct daarna een soloalbum uit, getiteld 'Green Man'. Na deze plaat bleef het angstvallig stil rondom de Engelse zanger.

Wat er van die Robbie is geworden, hoeven we niet te vertellen. Maar ook Mark wil graag door in de muziek. De afgelopen jaren is hij heel druk geweest met het schrijven van popsongs. Een verzameling hiervan heeft hij onlangs in Engeland voor een select gezelschap muziekkenners ten gehore gebracht en de reacties waren heel enthousiast.

In Engeland verbrak hij de stilte met een uiterst succesvol optreden in het Britse Celebrity Big Brother huis, in november 2002. Mark Owen won de episode en zag zijn carrière weer opbloeien. Op de overwinning laat hij een muzikaal vervolg klinken: Island Records tekende Mark Owen. Zijn eerste single '4 Minute Warning' wordt ook in Nederland uitgebracht en wel op 18 augustus...

Voor meer info kijk op de officiele Mark Owen website