Preview: Vlietpop, Leidschendam

BaggaBownz (let op wijziging!)
19:30 - 20:15
Wijziging binnengekomen op 2 juli:
Een tegenslag voor het programma van Vlietpop. Gisteren kwam namelijk het bericht binnen dat de band F33l3R niet kan spelen op dit gratis toegankelijke Leidschendamse festival. Gitarist Eef van Riet van F33l3R ondervindt nog teveel hinder van een blessure, die hij begin juni opliep bij een ernstig motorongeluk. Na lang wikken en wegen heeft de band besloten om het optreden toch niet door te laten gaan. Ze geven liever geen halve performance weg; iets wat te begrijpen is. De organisatie moest derhalve op de proppen komen met een waardige vervanger. Deze is gevonden in de Haagse band BaggaBownz. BaggaBownz wordt op dit moment dé nieuwe hype uit de Haagse scene genoemd. Rapper Andy Ninvalle en de overige leden van BaggaBownz brengen een opruiende mix van rap, numetal en funk.

Van Dik Hout
20:45 - 22:00
Er zijn maar weinig Nederlandse bands die meteen de top halen en daar niet meer weggaan. Van Dik Hout is een van die weinige bands. Met de debuutsingle Stil In Mij ging Nederland in '94 direct overstag en sindsdien is Van Dik Hout niet meer weg te denken. Vier keer op rij won Van Dik Hout een TMF Award voor Beste Rockgroep Binnenland en de band heeft al talloze hits gescoord zoals 'Meer dan een Ander', 'Laat het los' en 'Dromendief'. Dat Stil In Mij onlangs is gekozen tot "Beste Nederlandse Nummer Ooit" zegt alles. Dat Van Dik Hout in februari 2002 voorafgaand aan het huwelijk tussen Alexander en Maxima ook op koninklijk niveau de handen op elkaar kreeg, trouwens ook.



Van Dik Hout heeft vooral een gedegen reputatie in het live circuit. Nadat de band in 1995 zijn opwachting maakt op het hoofdpodium van Pinkpop, volgden in de jaren erna optredens op tientallen festivals waaronder Parkpop en Lowlands. Ook alle concerten die dan volgen zijn lang vantevoren uitverkocht. Van Dik Hout doet alle bekende podia in Nederland aan, speelt op Parkpop in Den Haag en verzorgt twee keer het voorprogramma van Bon Jovi. Ook Lowlands wordt aangedaan en dat concert groeit uit tot een legendarisch optreden.

Er is maar één conclusie mogelijk: Van Dik Hout heeft anno 2003 een carrière achter de rug waar veel bands alleen maar van kunnen dromen. Inmiddels ligt alweer het vijfde studioalbum van Van Dik Hout (Vandaag Alleen Maar Winnaars) in de winkel. Een prachtig album waarmee de band op overtuigende wijze een nieuwe benadering van Nederlandstalige rock laat horen: energiek pompend, bij vlagen woest en rauw om dan weer gas terug te nemen in enkele ontroerende en wonderschone ballades. Op 5 juli kan iedereen gratis getuige zijn van alle oude en nieuwe hits. Van Dik Hout zal dan ruim een uur een spetterend optreden verzorgen op Vlietpop.

Aansluitend Disco 70/80

Kortom: er valt genoeg te beleven op Vlietpop en uiteraard zal Fok! hier volgende week uitgebreid verslag van uitbrengen.