Video Review: Signs

M. Night Shyamalan schreef het scenario voor Signs, produceerde Signs, regisseerde Signs en speelt zelf ook een rol in Signs als Ray Reddy. Deze regisseur mag wel aardig getalenteerd genoemd worden. Met Signs scoorde hij een wereldwijde hit. Voor Mel Gibson was Signs zijn meest succesvolle film tot nu toe.

Signs is een lange zit. 102 minuten kijken naar een film waar eigenlijk nauwelijks iets lijkt te gebeuren kan teleurstellend zijn als je eerder werk van Night Shyamalan hebt gezien. Eigenlijk zet de regisseur de kijker dan op het verkeerde been want de kracht van Night Shyamalan lijkt te zijn dat je een film van hem eigenlijk nog een keer wilt zien omdat één keer niet genoeg is. Zoals velen ook ondervonden na het zien van The Sixth Sense.

Na mijn eerdere teleurstelling besloot ik nog een keer te kijken, dat is één van de voordelen van video, je kan net zo vaak kijken als je wilt. De film kreeg bij deze tweede keer de impact die ik bij de eerste vertoning gemist had. Ook al bleef het een lange zit van 102 minuten, maar die lange zit werd toen wel doorgebracht op het puntje van 'n stoel.

Signs blijkt dus een film te zijn die een vertraagde enthousiaste reaktie op gang brengt. Iedereen die hetzelfde over deze film denkt als ik de eerste keer, kan ik ook van harte aanbevelen om de film alsnog een keer te gaan bekijken.

Signs deed het goed in de bioscoop en doet het goed in de verhuur. Een eerste veronderstelling kan dus heel verkeerd zijn.

Helaas heeft een video geen extra's.
Maar de film zelf krijgt van mij een 7,5.