FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 8 april 2003

[Tests 8-04] Overzicht

Er werd vandaag getest op drie circuits: Mugello, Paul Ricard en Monza.

Mugello

Ferrari was vandaag aan het testen op het Autodromo del Mugello. Zowel Luca Badoer als Felipe Massa testten in de F2003-GA. Beide testrijders werkten aan de afstellingen voor de GP van San Marino, waar Ferrari voor het eerst met de nieuwe auto zal rijden. Morgen zullen Michael Schumacher en Rubens Barrichello de tests voortzetten.
(Bron: Ferrari)

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Luca Badoer Ferrari1:21.12855
2Felipe MassaFerrari1:21.68276


Paul Ricard

In Frankrijk werd er zowel getest voor Imola, zowel door Toyota als door Williams. Zonta was de meest actieve en de snelste rijder vandaag. Morgen zullen David Coulthard, Pedro de la Rosa en Alex Wurz namens McLaren en Jacques Villeneuve voor BAR ook testen op het vernieuwde Paul Richard.
(Bron: F1-Live.com)

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Ricardo ZontaToyota1:08.277 108
2Ralf SchumacherWilliams1:08.454 81
3Marc GenéWilliams1:09.209 53
4Olivier PanisToyota1:09.233 49


Monza

Nick Heidfeld was vandaag de enige rijder die testte op Monza. Er werd vooral gewerkt aan de banden en de aerodynamica. Het team reed afgelopen weekend met nieuwe earodynamische onderdelen die verder afgesteld moeten worden.

Omdat er op Monza wordt gereden wordt er uiteraard ook gewerkt aan de afstelling van de auto voor de race in Monza die in september verreden zal worden. Verder zal er ook worden gewerkt aan de afstellingen voor in Canada.
(Bron: Sauber)

Pos.CoureurTeamTijd# ronden
1Nick HeidfeldSauber1:23.60579

McLaren MP4/18 opnieuw uitgesteld

De komst van de nieuwe auto van McLaren wordt race na race verschoven

HPoi wist ons vandaag het volgende te melden:

Het officiële debuut van de nieuwe McLaren MP4/18 is almaar week na week uitgesteld. De nieuwe wagen van de Engelse renstal zou eerst in Maleisië worden gepresenteerd, daarna zou de wagen in Brazilië voor het eerst rijden. Maar nu liet Kimi Räikkönen doorschemeren dat de komst van de nieuwe auto opnieuw zal worden uitgesteld.

De belangrijkste redenen van uitstel zijn de momentaal goede vorm van de "oude" McLaren MP4/17D en het feit dat de FIA het verbod op traction control, launch control ed. heeft uitgesteld tot na dit seizoen. Hierdoor is de noodzaak voor een nieuwe auto er minder en kan er ook nog eens doorontwikkeld worden aan de nieuwe auto.

Uitslagen Champions League (08/04/03)

We zijn bezig in de kwartfinale van de Champions League, met vanavond twee wedstrijden op het programma (waaronder Ajax). Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen Champions League (08/04/03)
Ajax - AC Milan (0-0)
Real Madrid - Manchester United (3-1)

De returns van deze wedstrijden zijn op 23 april. Morgen worden de volgende twee wedstrijden afgewerkt:
Inter - Valencia
Juventus - Barcelona

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Gezocht: Filmreviewer(s)

FOK! bestaat zoals jullie weten uit een groeiende club vrijwilligers. We krijgen steeds meer bezoekers en daarmee ook steeds meer "materiaal" om te reviewen. Soms zelfs zoveel materiaal, dat we nieuwe mensen nodig hebben om alles te kunnen reviewen. Dit is het geval bij filmreviews en we zoeken dan ook enthousiaste filmfanaten die deel willen uitmaken van FOK!

Wat zijn de taken van een reviewer?
Een reviewer gaat regelmatig (minimaal 2x per maand) naar een persvoorstelling en schrijft daarna binnen vrij korte tijd een review. Een reviewer beschikt daarnaast over goede kennis van de Nederlandse taal. Let hierbij op dat de persvoorstellingen overdag plaatsvinden en voornamelijk in Amsterdam!

Solliciteren?
Dat kan! Stuur een mailtje naar MrSubtle met je naam, usernaam en een argumentering waarom we jou als reviewer zouden moeten aannemen.

En dan?
Nadat de sollicitatiemails zijn verzameld zul je worden gevraagd binnen redelijk korte termijn een proefreview te schrijven. De FP-Crew zal alle sollicitatiemailtjes gezamenlijk doornemen, alle ingezonden stukken doorlezen en daaruit een reviewer kiezen die per mail op de hoogte zal worden gesteld. Afgewezen kandidaten krijgen uiteraard ook een mailtje.

Moet ik al een actief poster zijn op FOK! om te solliciteren?
Nee, dat is zeker geen vereiste. Elke sollicitatie wordt bekeken en een username kan je altijd nog registreren.

Wat schuift dat?
Helemaal niets, omdat FOK! gerund wordt door vrijwilligers. Je geniet wel alle respect en faam van het gehele team (inmiddels al een heel wat elftallen groot) en je krijgt de kans mee te werken aan de verdere ontwikkeling van de FrontPage. Tevens krijg je de kans om gratis films te bezoeken al voor deze in de bioscoop vertoond worden. En, last but not least, jouw stukjes kunnen worden gelezen door ruim 30.000 unieke bezoekers per dag.

Wat is de inzendtermijn?
De inschrijfdatum is tot en met donderdag 10 april 24.00 uur.

Succes!

1 aprilgrap over traumaheli

Naar nu blijkt is dit bericht toch een 1-aprilgrap. Sommige users vermoedden dat indertijd al maar de Stichting Centrale Dierenambulance Amsterdam, heeft nu pas medegedeeld dat de Traumaheli voor dieren een 1-aprilgrap was.

De helikopter werd op 1 april aan de pers gepresenteerd. Veel media trapten erin en deden verslag van de traumaheli. De helikopter zou worden gebruikt om snel eerste hulp te verlenen aan gewonde dieren, maar ook om autosnelwegen snel vrij te kunnen maken van beesten in nood.

Volgens voorzitter, F. Veldman wilde de stichting met de grap aandacht vestigen op het 25-jarig bestaan van de dierenambulance. Hij heeft zijn excuses aangeboden voor het feit nu pas bekend is gemaakt dat het om een 1-aprilgrap ging.

Philips komt met 15GB MP3-speler

Philips heeft een MP3-speler ontwikkeld met 15GB intern geheugen. Dit is voldoende voor drieduizend normale kwaliteit MP3-bestanden van normale lengte. Hiermee heeft Philips de aanval geopend op de populaire iPod van Apple.

Het apparaat weegt 167 gram. Het beschikt over een vijf-bands equalizer, aan de kleding clipbare afstandsbediening, MP3 en WMA weergave, en microfoonopname.

De Eindhovense firma is momenteel op zoek naar betatesters voor het product. Muziekliefhebbers die het zwartgekleurde apparaat gedurende acht weken willen testen kunnen zich hiervoor aanmelden op http://www.audio.philips.com/betatest.asp

Het is nog niet bekend wanneer het apparaat op de markt verschijnt. Ook over de prijs heeft Philips zich nog niet uitgelaten.

Nederlanders gewond bij busongeluk in België

TechXP, NLBADBOY, vleermuis en Psycho_Taz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zestien Nederlanders zijn vanmiddag bij een verkeersongeval in België gewond geraakt. De Nederlanders zaten in een bus die op de snelweg E17 door nog onbekende oorzaak van achteren geramd werd door een vrachtwagen.

Twee of drie van de Nederlanders zouden er slecht aan toe zijn. Zeven anderen zijn naar ziekenhuizen in Gent gebracht. De overige passagiers worden opgevangen in het dichtstbijzijnde dorp, Destelbergen.

In de bus zaten in totaal 21 mensen. De meeste daarvan waren ouderen. Volgens een woordvoerster van de touringcarmaatschappij kwamen de passagiers uit Breda. Ze maakten een dagtrip naar Gent.

Al-Jazeera onder Amerikaans vuur

Irak Pierre_Smirnoff_2 en Pietje hadden ons via de newssubmit te melden dat de in Qatar gevestigde nieuwszender Al-Jazeera beweert dat Amerikaanse soldaten maandag net buiten Bagdad van dichtbij op een van haar auto's hadden geschoten.

De nieuwszender liet beelden zien van een auto die doorboord was met kogelgaten. Volgens Al-Jazeera hebben Amerikaanse soldaten het vuur op de auto geopend toen een filmploeg op een snelweg reed vlakbij Bagdad International Airport. Amerikaanse troepen zouden de auto bevolen hebben te stoppen voor inspecties en beschoten deze vrijwel meteen nadat ze de chauffeur verder hadden laten gaan, zegt Al-Jazeera.

Het TV-station heeft de laatste weken veel Amerikaanse functionarissen kwaad gemaakt nadat zij beelden had laten zien van dode soldaten en tevens interviews had uitgezonden met Amerikaanse krijgsgevangenen.

Overigens is dat niet het enige dat er vandaag met de nieuwszender gebeurde. Een jounalist van de Arabische televiezender al-Jazeera is dinsdagmorgen gedood nadat het kantoor van de omroep tijdens een Amerikaanse luchtaanval door een raket was getroffen. Dat liet de zender vandaag weten.

Een collega raakte lichtgewond. De satellietzender van Abu Dhabi, die vlakbij al-Jazeera is gevestigd, liet rechtstreekse beelden zien van journalisten die met kogelvrije vesten aan het getroffen gebouw verlieten. Al-Jazeera zond intussen vanaf een andere locatie nieuws uit over de bombardementen van die ochtend op Bagdad.

Al-Jazeera is hoofdzakelijk populair onder Arabieren en zegt dat het nog meer kijkers aan zich heeft weten te binden sinds de oorlog in Irak is begonnen.

Internet doet intrede in toiletruimte

Op de Ideal Home Show in Londen van vorige week, waren diverse leuke 'hebbedingetjes' te zien voor in huis. Eén van de meest opvallende ontwerpen tijdens de show, was een speciaal scherm voor op het toilet waarop allerhande informatie via internet op te vragen is. De toiletganger kan desgewenst de gegevens uitprinten op de WC-rol.

Via het scherm kunnen bijvoorbeeld actuele beurskoersen opgevraagd worden, maar het toiletscherm zou ook gebruikt kunnen worden voor reclame.

De uitvinding is gedaan door studenten van de Brunel universiteit. Een andere student van deze universiteit bedacht een snijplank met internetvoorziening ingebouwd. Een oncreatieve kok zou hierop altijd nieuwe recepten kunnen downloaden. Van deze snijplank was ook een versie te zien die op zonne-energie werkt. Deze zou tijdens het picknicken gebruikt kunnen worden.

Taiwanese vrouw hakt penis man af

Angela vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

Een Taiwanese dame heeft de penis van haar man afgehakt, omdat ze hem verdacht van overspel. Het lid heeft ze vervolgens door het toilet gespoeld.

Haar man, een 51-jarige Filipino-Chinees, is door zijn 17-jarige zoon met spoed naar het ziekenhuis gebracht en verkeerd nu in stabiele toestand. Chirurgen hebben de wond dichtgenaaid tegen het bloeden.

De zoon vertelt: "Ik rende naar zijn kamer en vond mijn vader badend in het bloed op de grond. Ik heb direct een ambulance gebeld".

De vrouw is nog voortvluchtig.

Minardi zal gewoon het seizoen afmaken

Minardi zal het seizoen gewoon afmaken, ondanks de geruchten dat het geld op zou zijn.

"We zijn bij met onze betalingen aan Cosworth en dat zal het hele jaar zo blijven", zegt teambaas Paul Stoddart. "Berichten dat Imola onze laatste race zou zijn, zijn onzin. Die verhalen vinden hun oorsprong bij een fout, onverantwoord en leugenachtig magazine en is zonder ook maar iets te checken overgenomen door andere bladen en websites."

"Het is geen geheim dat we weinig geld hebben, net als andere teams. Maar zoals ik vanaf de eerste dag al heb gezegd: Minardi heeft genoeg geld om het seizoen af te maken. Maar uiteraard willen we meer geld hebben. Wie niet?"

Stoddart denkt ook al vooruit naar het volgende seizoen. Justin Wilson heeft een drie-jarig contract met Minardi en ook Jos Verstappen zullen we volgend jaar terug zien bij het Italiaanse team, volgens Stoddart. Hij wil dezelfde rijders houden omdat de teambaas veel waarde houdt aan continuïteit.

Dat er geen geld probleem is blijkt ook uit het feit dat Minardi denkt naar Zandvoort te komen. Ze hopen daar met hun tweezitter te komen, als ze het eens kunnen worden met het circuit. "We moeten een datum zien te vinden waarop we kunnen komen. Wat mij betreft in juni. Dat zou fantastisch zijn! Zeker als we onder de mensen die een kaartje kopen een ritje in de tweezitter met Jos kunnen verloten."

Toch blijft Minardi met ideeën komen om geld te besparen of zelfs te verdienen. Stoddart spreekt over het eventueel laten meedraaien van een testrijder van een ander team bij Minardi, de tweezitter aanbieden voor relaties van andere teams of het aanbieden van goedkopere vluchten aan andere teams dooe met een Minardi vleigtuig te vliegen.

Indiase man gearresteerd na borstenmassages

DeTulp50 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na talloze klachten is een "swami" uit India door de politie gearresteerd. De man had de borsten van verschillende vrouwen gemasseerd, nadat hij had gezegd dat zij op die manier weer vruchtbaar zouden worden en zo na negen maanden hun eigen baby ter wereld konden brengen. De baby's kwamen echter niet.

De reden van de man: hij deelde het verdriet van de kinderloze vrouwen. Zijn eigen vrouw had hem verlaten toen bleek dat hij haar geen kinderen kon schenken.

75 punten aftrek voor Grieks Gannina

De Griekse voetbalclub Gannina, uitkomend op het hoogste niveau, heeft van de Griekse voetbalbond een puntenaftrek gekregen van 75 punten. Deze opmerkelijke straf is opgelegd omdat achttien spelers tevergeefs wachten op een bedrag van 900.000 euro.

Door de puntenaftrek heeft Gannina de laatste plaats stevig in handen. De voorlopige score is 56 punten negatief. Per gespeelde wedstrijd moest en moet de club drie punten inleveren.

Om ervoor te zorgen dat Gannina dit seizoen wel zal afmaken heeft de Griekse bond de volgende regel voor de club ingesteld: als de club niet meer komt opdagen krijgt het komend seizoen (in de tweede divisie) per wedstrijd één punt aftrek.

Voetbal: 75 punten aftrek voor Grieks Gannina

aardappelmoestuintje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Griekse voetbalclub Gannina, uitkomend op het hoogste niveau, heeft van de Griekse voetbalbond een puntenaftrek gekregen van 75 punten. Deze opmerkelijke straf is opgelegd omdat achttien spelers tevergeefs wachten op een bedrag van 900.000 euro.

Door de puntenaftrek heeft Gannina de laatste plaats stevig in handen. De voorlopige score is 56 punten negatief. Per gespeelde wedstrijd moest en moet de club drie punten inleveren.

Om ervoor te zorgen dat Gannina dit seizoen wel zal afmaken heeft de Griekse bond de volgende regel voor de club ingesteld: als de club niet meer komt opdagen krijgt het komend seizoen (in de tweede divisie) per wedstrijd één punt aftrek.

Zie voor meer (opmerkelijk) voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Barrichello blijft het proberen op Interlagos

Rubens Barrichello wist afgelopen weekend wederom niet te winnen op Interlagos, zijn thuiscircuit.

De Braziliaan had een probleem met zijn benzine-systeem en kwam wederom niet aan de finish. De geruchten gaan echter dat het niet zozeer een technisch probleem was, maar dat de ongelukkige Ferrari-rijder zonder benzine was komen te staan door een blunder van de kant van het team.

In zijn carrière is hij in Interlagos slechts één maal aan de finish gekomen, iets wat dit jaar wederom niet lukte. En net als vorig jaar was hij een grote kanshebber tijdens de race en viel hij uit. Maar Rubinho geeft niet op. "Ik stop niet met racen totdat ik in dit land win. Ik ben er zeker van dat ik zondag gewonnen zou hebben."

Scooterdief botst tegen politieauto

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een korte achtervolging in Den Haag is gisteren een 17-jarige scooterdief tegen een politieauto gebotst. Behalve tegen de scooterdief maakte de politie ook een proces-verbaal op tegen Hagenaars die tijdens de achtervolging agenten beledigden.

Ter hoogte van de Delftselaan in Den Haag kreeg de dief een stopteken van surveillerende agenten. De jongen ging er vervolgens echter met volle snelheid vandoor. Hij botste daarbij tegen diverse voetgangers op, die ongedeerd bleven. Uiteindelijk botste hij tegen de politieauto, waarna hij tot stilstand kwam.

Alonso had ook kunnen winnen

Als, als, als, de trend van de laatste dagen.

Ook Fernando Alonso denkt dat hij had kunnen hebben gewonnen op Interlagos, als hij niet zijn grote crash had gehad. "Ik was gemakkelijk de leiders aan het bijhalen en zelfs als ik door de pits had moeten had ik dat gedaan in de ronde dat de safety car reed. Ik zou de pits hebben verlaten op de vierde plaats en dan met nieuwe banden hebben gereden - Ik zou gewonnen hebben." Hiermee sluit hij zich aan bij David Coulthard, Giancarlo Fisichella,Ralf Schumacher en het Minardi-team die allen ook zeiden dat ze op het podium hadden kunnen komen, als.....

Alonso verklaard zijn ongeluk door te zeggen dat hij geen tijd had om te reageren. Hij was net aan het praten over de radio welke banden hij wilde. "Ik vroeg voor regenbanden en toen zag ik de stukken van de andere wagen midden op de baan."

Alonso liep enkel een zere knie op en blijft optimistisch voor de rest van het seizoen. "Mijn moraal is behoorlijk hoog en ik zal alles geven tijdens de rest van het seizoen, want ik voel me sterk en de auto raced behoorlijk goed."

Straatrover verslikt zich in slachtoffer

DeTulp050 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Oosterpark in Amsterdam heeft de politie gisteren een 41-jarige straatrover kunnen aanhouden.

De dader had een 26-jarige man, die op een paar collega's stond te wachten, aangesproken. Vervolgens eiste hij onder bedreiging van een steekwapen geld. Op een gegeven moment maakte de dader een slaande beweging, waarna het slachtoffer, een geoefend judoka, kon overnemen. Het slachtoffer nam de rover direct in een armklem.

Nadat de judoka had losgelaten liep de dader het Oosterpark in, waar hij later op aanwijzing van de judoka kon worden aangehouden.

Ton, New York (Amerika) - 08/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Alsof het om een sportverslag gaat
Dinsdagochtend, 7 uur, de oorlog stormt de slaapkamer binnen. De Californische vriendin van onze zoon vraagt in paniek wat ze moet doen: Thomas wil zich alsnog opgeven als vrijwilliger voor het front. Ik krijg hem een uur later in Okinawa, Japan, aan de telefoon. Veertien uur tijdsverschil. ,,What's up, Tom'' ik probeer zo gewoon mogelijk te klinken. ,,Nothing much, dad just chilling.'' ,,Thomas, het is OK, wat je ook besluit te doen. Maar luister even naar me...''

Reservebankje
Niet makkelijk om op het reservebankje te zitten. Hij heeft zo hard getraind voor de afrekening met de vijand die zijn wereld verstoorde op 11 september. Woensdag werk ik bij de VN voor de Egyptische televisie. Het lijkt meer op ouderwets Oost-Europese televisie, met weinig beeld en lange onbegrijpelijke teksten. Maar diezelfde middag schetst mijn tandarts, een uit Caïro geïmmigreerde jood, de toestand in het Midden-Oosten met brede armzwaaien. Irak hervormen, dit is de laatste kans om orde te brengen in het Midden-Oosten en de haat en de jihad tegen Amerika, van Jakarta tot Marokko, te keren. Benjamin brengt een aanstekelijke analyse, maar het kost me een verkeerde kroon. En weten de Amerikanen dit ook?

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).

Tonnie, Lahore (Pakistan) - 07/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Was even vergeten dat ik wit ben
Nog steeds kan ik gaan en staan waar ik wil in Lahore, maar ik merk kleine, heel kleine veranderingen. Vrijdagmorgen, op weg naar mijn werk in de auto kwam een oude vrouw mij tegemoet lopen. Ze keek stuurs en zwaaide met haar vuist in de lucht. Ik was verbaasd: ze wou blijkbaar een lift, maar ze liep toch in de tegenover gestelde richting? De chauffeur grinnikte maar wat toen ik het tegen hem zei. Pas twee kilometer verderop zei hij, dat ze mij voor een Amerikaanse had aangezien........ 'k was even vergeten, dat ik wit ben.

Mullah
's Middags riep de mullah in een moskee bepaald niet op tot gebed, maar sprak dood en verdoemenis uit over (vooral) de Amerikanen en Britten. Door de luidsprekers was zijn boodschap straten ver nog duidelijk te verstaan. Eind 2001 waren de mullahs ook heel politiek actief in de moskeeën en gebruikten ze de luidsprekers. De campagne was toen vooral gericht tegen de eigen regering, die de Amerikanen steunde in de "strijd tegen het terrorisme". Generaal Musharraf verbood daarop het gebruik van de luidsprekers, behalve voor de oproep tot gebed. "In de moskee dienen wij bezig te zijn met religieuze zaken en niet met politiek", vond Musharraf. Er werd streng toegezien/-gehoord op de naleving van het verbod en het hielp echt! 'k Ben benieuwd of het verbod nu wordt herhaald door Musharraf.

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).

SARS kan mogelijk verspreid worden door kakkerlakken

Reuters meldt dat al ruim 2.750 mensen geinfecteerd zijn met het dodelijke SARS virus. Er zijn al meer dan honderd doden wereldwijd gevallen door het virus.

Wetenschappers vermoeden dat het virus ook door kakkerlakken overgebracht kan worden. Als het bewezen is dat dit waar is, kan dit een alarmerende epidemie veroorzaken in onder andere Hong Kong, een stad waar zeven miljoen mensen wonen. Het grote aantal kakkerlakken in deze stad kan besmet vuil via pijpen in de appartementen gebracht hebben.

Besmette mensen worden momenteel in quarantaine geplaatst, maar als de besmetting via kakkerlakken verspreid kan worden, zal het nog moeilijker worden het virus onder controle te houden.

Ultimate eleven: Ruud op de bank

De vraag dringt zich menig liefhebber op, stel de beste selectie samen uit de elftallen van Real Madrid en Manchester United.

De BBC zette de volgende spelers in de basis: Barthez, G.Neville, Hierro, Ferdinand, Carlos, Beckham, Veron, Scholes, Zidane, Ronaldo, Raul. Als wissels kwamen daar bij: Casillas, Brown, Giggs, Figo en Van Nistelrooij.

Als men voor vanavond op dit team mocht vertrouwen dan zal Madrid zich via de linkerkant aanvallend onderscheiden, waar Manchester dat rechts vanaf het middenveld brengt. Over het algemeen mag men vanavond echter het spitsenduel Ronaldo versus Van Nistelrooij in ogenschouw nemen. De laatste scoort Europees erg veel, maar Ronaldo kent de momenten. Raúl, 'tweede aanvaller' der Madrilenen, scoort overigens Europees gemiddeld het dubbele aantal (0.72) van Ronaldo (0.32).
Wie de head-to-head statistics van Raúl en Van Nistelrooij nader bekijkt, ziet opmerkelijke verschillen: op Van Nistelrooij worden tweemaal zoveel overtredingen begaan, daarnaast scoort hij gemiddeld ruim tweemaal zoveel (1.79) als Raúl (0.72). (uefa.com)

Nieuw onbekend virus doodt 10 kinderen

Er heeft een nieuw dodelijk virus de kop op gestoken in Hanoi. Tenminste tien Vietnamese kinderen zijn inmiddels overleden. Ze hadden allen hoge koorts, diarree, raakten in coma en kregen hartaanvallen. Volgens wetenschappers is het virus niet gerelateerd aan het SARS virus.

Het laatste slachtoffer was een kind van 16 maanden oud. Doktoren hebben het virus geprobeerd te identificeren, maar tot nu toe tevergeefs.

Tang Chi Thoung, directeur van het Ho Chi Minh ziekenhuis zegt dat de geïnfecteerde patiënten niet reageerden op antivirale behandeling. Ze stierven binnen enkele uren. Tests naar bekende virussen waren negatief, zegt Thoung.

Bogarde bereid tot afkopen

De 32-jarige Winston Bogarde is bereid tot afkoop van zijn tot 2004 lopende contract bij Chelsea.

Bogarde komt weer niet aan spelen toe. Het is hem duidelijk dat Chelsea van hem af wil, zijn salaris van 60.000 euro per week zou daar wel eens in mee kunnen spelen.
De verdediger kwam in 2000 over van Barcelona maar werd nooit basisspeler in het team dat op Stamford Bridge speelt. De ex-international speelde voornamelijk in het 2e elftal van Chelsea en zijn laatste wedstrijd in het eerste dateert van 26 december 2000. Binnenkort zal de verdediger derhalve met de clubleiding om de tafel gaan, Bogarde zou op basis van zijn contract nog 2 miljoen pond van de club krijgen. Er hebben zich nog geen nieuwe clubs gemeld.

Kaart van Kezman ingetrokken

Blueman wist ons vandaag het volgende te melden:

De rode kaart die PSV speler Mateja Kezman ontving in de wedstrijd Willem II - PSV is ongeldig verklaard.

De aanvaller zou Jaliens met een elleboog in zijn gezicht hebben geslagen. Op tv beelden was duidelijk te zien dat dit niet het geval was.
Roelof Luinge, de scheidsrechter die de rode kaart gaf, bekende (na het zien van de tv beelden) dat de kaart onterecht was. Hierdoor werd de kaart geseponeerd door de aanklager. PSV zal de aanvaller hierdoor aanstaande vrijdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC gewoon kunnen opstellen.

Coach Fenerbahçe neemt ontslag

Blueman wist ons vandaag het volgende te melden:

Fenerbahçe zal voor de tweede keer dit seizoen op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Oguz Çetin diende maandagavond zijn ontslag in. Hij volgde in januari de ontslagen Werner Lorant op.

De reden van het opstappen van de coach is dat Fenerbahçe 3 van de 4 laatste wedstrijden verloren had, waaronder de wedstrijd tegen Galatasaray. Jeugdtrainer Tamer Güney neemt de honneurs voorlopig waar.

D66: CDA moet maar met VVD en LPF

D66-leider Boris Dittrich vindt dat, nu de formatieonderhandelingen tussen CDA en PvdA zo goed als mislukt zijn, er gekeken moet worden naar de 'levensvatbaarheid' van een CDA-VVD-LPF-kabinet.

PvdA-leider Bos zei vanochtend bij zijn opvatting te blijven dat de effecten van de voorgenomen bezuinigingen van 20 miljard euro onaanvaardbaar zijn. Volgens partijvoorzitter Koole is het CDA nu aan zet. CDA-leider Balkenende zei dat hij nu ,,geen alternatieven weet''. Ook hij overlegt dinsdagochtend met zijn fractie over de impasse in de kabinetsformatie

Het CDA en de PvdA hebben het stranden van de formatie volgens Dittrich aan zichzelf te danken. Het mislukken van de onderhandelingen noemt hij 'bizar': "Na ruim twee maanden onderhandelen is behalve tijdsverspilling niets bereikt."

Mogelijke mosterdgas besmetting Najaf

Irak Soldaten van de VS zijn, zoals het er nu naar uitziet, met mosterdgas in aanraking geweest, zo submitte Pietje:

Vijf Amerikaanse militairen zijn gisteren in Irak waarschijnlijk met mosterdgas in aanraking gekomen. De militairen werden misselijk en kregen blaren, nadat ze maandagmiddag bij de stad Najaf een opslagplaats voor munitie hadden onderzocht. De gezondheidstoestand van de vijf militairen zou niet levensbedreigend zijn

Uit een voorlopig onderzoek blijkt volgens de Amerikaanse inlichtingenofficier Mastrianni dat het inderdaad mosterdgas betrof. Het is niet duidelijk of het mosterdgas in granaten zat of op een andere manier was opgeslagen.

Minister al-Sahaf wordt ware mediaheld

Irak Minister al-Sahaf ontopt zich als de clown van de oorlog, waarin eigenlijk geen plaats is voor grappen en grollen, gezien de bloederige taferelen:

De Iraakse minister van Informatie, Mohammed Saeed al-Sahaf (ook wel als al-Sahhaf gespeld) is zolangzamerhand een van de bekendste Irakezen geworden. Dagelijks houdt hij persconferenties waarin hij de situatie in Irak aan de journalisten uitlegt.

In Arabische landen is hij al een ware mediaheld. Niet door de gedegen informatie die de minister geeft, maar omdat al-Sahaf een sport lijkt te maken van het verzinnen van belachelijke scheldwoorden voor de Amerikaanse president Bush en de Britse premier Blair. Daarbij gebruikt hij een dergelijk groot arsenaal aan scheldwoorden, dat menig Arabische kijker in zijn woordenboek moet zoeken naar de betekenis er van.

Maar ook in de rest van de wereld werkt al-Sahaf aan zijn media -clown- status. Zo vertelde hij gisteren staalhard, met de zwarte rook van in brand gestoken oliegreppels en het geluid van bombardementen op de achtergrond, dat de Amerikanen niet eens in de buurt waren en dat de stad nog veilig en rustig was.

Op het Fok!forum opperde onlangs iemand het idee om een fanclub voor de man in het leven te roepen. Enige voorzichtigheid is daarbij wel geboden, want al-Sahaf maakt wel degelijk deel uit van Saddams bloedige regime. De 63-jarige minister was ambassadeur in India, Italië en bij de Verenigde Naties. Daarna was hij bijna tien jaar de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken.

Zo goed als al-Sahaf met president Saddam Hussein kon opschieten, zo slecht ging dat met diens zoon Uday. Saddam ontsloeg al-Sahaf in 2001 als minister van Buitenlandse Zaken toen een krant van Uday hem bekritiseerde. Daarna gaf Hussein hem de leiding over het ministerie van Informatie. Al-Sahaf verbood vervolgens meteen de krant van Uday een paar weken.

Ook de photoshoppers weten inmiddels wel raad met Al-Sahaf; ex-TROS DJ Patrick Kicken leefde zich bijvoorbeeld uit op een screenshot die we gisteren bij een nieuwsbericht plaatsten.




-

Overigens liet al-Sahaf zich ook vanochtend weer uit over de situatie in Bagdad: ''De Amerikanen zullen verbranden in hun tanks, ze zullen allemaal worden verslagen" zei hij op een geïmproviseerde persconferentie voor hotel Palestine, waar zich kort daarvoor een explosie had voorgedaan.

CD Review: The Essential Clash

Maandag 10 maart jl. werd The Clash opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame en op 24 maart is de ultieme verzamelaar The Essential Clash verschenen. Samengesteld door Mick Jones, Paul Simonon en Joe Strummer is dit dubbelabum een passend eerbetoon aan de passie, energie en creativiteit van een van de meeste legendarische Engelse bands ooit. Het album bevat maar liefst 42 nummers, van het vlammende White Riot via de dub-reggae van Bankrobber en het 'smerige' Should I Stay Or Should I Go tot het pompende The Magnificent 7.

TitelThe Essential Clash
ArtiestClash
LabelSony Music
Releasedatum24 maart 2003
LengteCD1 61:35/CD2 77:44
Genrepunkrock

SP'ers bedreigd door TOP-Oss ''fans''

In de gemeente Oss, de bakermat van de Socialistische Partij (SP), zijn enkele SP-leden de afgelopen week met de dood bedreigd door ''supporters'' van voetbalclub TOP Oss.

Reden voor de bedreigingen is de houding die de SP inneemt ten aanzien van financiële steun aan de plaatselijke profclub.

Zo zou SP-wethouder J. Iding telefonisch te verstaan zijn gegeven dat als TOP Oss ter ziele gaat, hem en zijn gezin eenzelfde lot wacht. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Faillissement FC Twente aangevraagd

slashme en Rob2002 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De belastingdienst heeft het faillissement van de voetbalclub Stichting FC Twente aangevraagd. De stichting is licentiehouder. Zij slaagt er niet in de schuld van 3,1 miljoen euro te voldoen (2,7 miljoen euro uit de jaren tussen 1995 en 1999, vermeerderd met een boete en rente).

Mocht het verzoek van de fiscus toegewezen worden, is het niet zeker of FC Twente de competitie kan afmaken. De club heeft een overbuggingskrediet van enkele miljoenen nodig. Enschede is vooralsnog bereid 350.000 euro aan FC Twente te lenen.

De totale schuld van de club bedraagt 14 miljoen euro.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Drugsbaron krijgt uitkering na aanslag

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de Amsterdamse politie is beroering ontstaan over het smartengeld dat werd uitgekeerd aan de zelfverklaarde Amsterdamse drugsbaron Steve Brown. Brown kreeg in 2000 een uitkering van 11.363 euro nadat er een aanslag op zijn leven was gepleegd.

Agenten kunnen zelf niet aankloppen bij het fonds als ze het slachtoffer zijn geworden van geweld, omdat het nu eenmaal bij hun beroep hoort. Dat geldt blijkbaar niet voor criminelen.

Het Schadefonds keert vergoedingen uit aan mensen die ten gevolge van een geweldmisdrijf ernstige lichamelijke of geestelijke schade hebben opgelopen. De aanvrager mag echter zelf niet medeschuldig zijn aan het geweld. Dat was blijkbaar het geval voor Steve Brown. Hij werd in 1999 neergeschoten in zijn Amsterdamse woning. Volgens hemzelf heeft hij een blanco strafblad en een politieonderzoek kon geen reden vinden voor zijn medeschuld aan de schietpartij.

Volgens directeur Gert van Ess van het Schadefonds maakt het niet uit of het slachtoffer een brave burger is of een crimineel. Hij redeneert : "Als een zware crimineel wordt neergeschoten door een inbreker die niet wist op wie hij schoot, heeft het slachtoffer even goed recht op een uitkering".

Hoofdcommissaris Jelle Kuiper snapt het allemaal niet zo goed. Hij vindt dat het maar eens moet uit zijn en dat criminelen juist rechten moeten ontnomen worden. "Wie zich buiten de samenleving opstelt, verspeelt het recht op privacy en andere faciliteiten."

Van Ess weerlegt het feit dat politieagenten nooit een uitkering krijgen. "Dat is beeldvorming. Aanvragen van agenten die aan de criteria voldeden, zijn zeker gehonoreerd."

Bijna 1% van de Amerikanen in gevangenis

victorv8 wees ons via de newssubmit op hetvolgende bericht en vatte het voor ons samen:

Het aantal personen dat in de Verenigde Staten het afgelopen jaar in de gevangenis zat overschreed voor de eerse keer de twee miljoen. Dit is het gevolg van strengere en langere straffen voor onder andere drugsdelicten. Het land heeft nu ook het hoogste aantal gevangenen per duizend inwoners. Op dit moment zitten 2.1 miljoen Amerikaanse burgers in de gevangenis, ongeveer 0.75% van de bevolking -kinderen en bejaarden meegerekend-.

UFO blijkt landbouw plastic

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagmiddag staarden inwoners uit Reusel verwonderd naar de hemel. Vanaf een halve kilometer hoogte kwam een voorwerp naar beneden dat lang, wit, vederlicht en zeker driehonderd meter lang was. Het "ding" spreidde zich vervolgens uit over de daken van zo'n zeven Reuselse bedrijven. Enkele getuigen konden niet anders dan gissen : een weerballon? Te klein. Een parachute? Ook te klein.

Uiteindelijk bleek het om een groot stuk afdekmateriaal voor de landbouw te gaan. Door een hevige stofhoos werd het honderden meters de lucht in geblazen.

Weerman Rob Groenland van Meteoconsult was alvast dolenthousiast. "Zoiets zien maar weinigen" zegt hij. Het fenomeen werd mogelijk gemaakt door de weersomstandigheden van gisteren : felle zon, heldere lucht en koude. Daardoor wordt de lucht net boven de grond zeer snel opgewarmd tot bijna dertig graden, terwijl anderhalve meter hoger de temperatuur nog nauwelijks acht graden bedraagt. De warme lucht stijgt en als die luchtstroom dan afgebogen wordt, kan het een zandhoos veroorzaken.

Gevechten in Bagdad gaan door

Irak In Bagdad is geen sprake van een gevechtspauze:

Rond het presidentiële paleis van Saddam Hussein in Bagdad aan de Tigris, dat de Amerikanen gisteren binnendrongen, wordt sinds vannacht fel gevochten. Irakese strijders voeren beschietingen uit op het complex, dan een tiental vierkante kilometers groot is. De Amerikaanse soldaten die in het paleis zitten krijgen steun uit de lucht.

In het oosten van Bagdad hebben Amerikaanse gevechtshelikopters een basis van de Republikeinse Garde onder vuur genomen. Die basis ligt aan de weg van Bagdad naar de stad al-Kut.

Bij een centrale brug over de Tigris naar het centrum van Bagdad, de Jumhuriya-brug, rukten vanochten twee tanks van de VS op. De tanks schoten op Iraakse verdedigers die aan de oostelijke oever zaten en reden toen weer achteruit van de brug af.

Bommen gericht aan Saddam Hussein

Irak NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende bericht te melden over een bombardement gericht aan Saddam Hussein:

De geallieerden hebben een doel in Bagdad gebombardeerd waarin de Iraakse president Saddam Hoessein zich mogelijk bevond. Een B-1-bommenwerper van de VS liet gistermiddag vier 900 kilo zware zogenaamde 'bunker busters' vallen op een gebouw in zuidwest-Bagdad.

Volgens een legerwoordvoerder kregen de VS inlichtingen binnen over een vergadering van de Iraakse inlichtingendienst, mogelijk met Saddam en zijn beide zonen Uday en Qusay, in een woonwijk van Bagdad. De informatie werd doorgegeven aan het Centraal Commando (Centcom), dat toestemming gaf de plek te bombarderen.

Het is niet bekend of Saddam en/of zijn zoons gewond of gedood zijn geraakt bij de zware aanval. De nieuwszenders lieten gisteren wél beelden zien van een deel van een wijk in Bagdad die compleet verwoest was na zware bommen. Waarschijnlijk lag de bunker die men als doelwit had onder deze wijk.

Hoger beroep tegen vliegtuigspotters

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vliegtuigspotters die eind vorig jaar in Griekenland zijn vrijgesproken, hangt mogelijk een hoger beroep boven het hoofd. Dat komt omdat de rechters de uitspraak nog niet officieel bekrachtigd hebben. In principe kan de openbare aanklager in beroep gaan tot twee weken na de bekrachtiging.

Dat werd bevestigd door de Griekse advocaat van de groep spotters, Meester Zacharias, en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zacharias denkt eind mei uitsluitsel over de zaak te krijgen.

Patrick Dirksen, de Eindhovenaar die deel uitmaakte van de groep spotters, is niet te spreken over de Griekse advocaat. Hij moest via een omweg vernemen dat de zaak nog niet is afgesloten voor de Griekse authoriteiten.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken stelde het als volgt : "In theorie kan de openbare aanklager na het tekenen van het vonnis nog in hoger beroep gaan. Wij hebben begrepen dat die vrijwel nooit voorkomt. Maar er is geen zekerheid, zoals gedacht werd."

Kabinetsformatie in zwaar weer

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De formatie van een kabinet met CDA en PvdA zal mogelijk stranden. Reden is dat de PvdA vannacht niet akkoord ging met een laatste poging van de informateurs Donner en Leijnse om de partijen op één lijn te krijgen.

Nadat uit berekeningen van het CPB was gebleken dat het bezuiningingspakket van de twee partijen zeer negatief zou uitpakken voor de werkgelegenheid en de economische groei. Vooral de 5 miljard lastenverzwaringen die deel uitmaken van het pakket zouden schadelijk zijn voor de werkgelegenheid. Die hogere belastingen zouden tienduizenden banen kosten.

Balkenende was bereid om dan maar een tekort van 0.2% te accepteren als de PvdA in zou stemmen met 600 miljoen euro minder voor nieuw beleid. De PvdA vindt echter dat zij dan te veel inlevert.

In een uiterste poging om CDA en PvdA op één lijn te krijgen, doen de informateurs vandaag nóg één voorstel aan de partijleiders Balkenende en Bos. De kans dat ze beiden op het voorstel ingaan, is echter klein. Zowel Balkenende als Bos zijn somber gesteld. CDA-leider Balkenende zei het "buitengewoon jammer" te vinden dat Bos het "ultieme voorstel" van de informateurs niet accepteert.

Nieuw: blauwe ketchup

NLBADBOY en brillie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ketchup
Ketchupfabrikant Heinz pakt deze lente uit met een nieuwe kleur ketchup. De nieuwe variant Stellar Blue, richt zich vooral op kinderen.

Heinz-woordvoerder Robin Teets denkt dat mams en paps niet direct te vinden zijn voor deze nieuwe soort ketchup, maar dat werkt alleen maar in het voordeel van Heinz. "Als hun ouders het een beetje vreemd vinden, is het voor kinderen alleen maar leuker".

Dat de nieuwe kleur nu juist op de markt komt is geen toeval. In het voorjaar verkoopt de firma namelijk aanzienlijk meer ketchup dan in het najaar en de winter.

Hoestende weekend miljonairs veroordeeld

NLBADB0Y had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De winnaar van de Britse variant van "Lotto weekend miljonair" en zijn helpers zijn door een Londense rechtbank schuldig bevonden.

Charles Ingram, zijn vrouw en docent Tecwen Whittock werden ervan beschuldigd bedrog te hebben gepleegd tijdens de finale van "Who wants to be a millionair". Ingram kon alle vijftien quizvragen juist beantwoorden omdat zijn vrouw en Whittock de antwoorden op de vragen "kuchten".

De Ingrams werden beiden veroordeeld tot anderhalf jaar voorwaardelijk en een boete van 22.000 Euro. Whittock kreeg een jaar voorwaardelijk en een boete van 15.000 Euro.

ITV heeft de aflevering van de quiz tot nu toe niet uitgezonden, maar zal dat deze maand alsnog doen, zodat de kijkers zelf kunnen vaststellen dat de Ingrams bedrog hebben gepleegd.

Winterweer in Italië

FrankZappaIsTof had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Italië gaat de laatste dagen gebukt onder slecht weer. In vele streken van het land is er sinds maandag sneeuwval waargenomen. Zelfs de Zuid-Italiaanse regio Apulië, waar de temperaturen begin april normaal rond de 20 graden liggen, ontwaakte maandagmorgen onder een sneeuwtapijt.

Ook in de havenstad Bari en op de Vesuvius bij Napels viel er sneeuw. In de Apennijnen moesten automobilisten zelfs sneeuwkettingen gebruiken om de sneeuw in de straten te trotseren.

Amerika brengt oppositie naar Irak

Irak**DorstigNijlpaard had ons via de newssubmit het volgende te melden en vertaalde voor ons het bericht: **

De VS is begonnen met het transporteren van de Iraakse oppositie naar Irak. Deze 1.000 man sterke oppositie staat onder leiding van Ahmed Chalabi en moet gaan helpen bij het leggen van contacten tussen de geallieerden en de Iraakse bevolking. Hoewel Chalabi de meest prominente leider van de oppositie genoemd kan worden, heeft hij volgens de CIA weinig aanhangers in Irak. Het Pentagon ziet in hem echter een vaardig politicus, die democratie voor Irak nastreeft.

Onbekende knal in Groningen

Daylight en Ressiv W. Kire hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagochtend is rond kwart voor tien in het noordoosten van Nederland een hevige knal waargenomen. De knal ging gepaard met hevige trillingen. Veel mensen dachten dat het om een aarbeving ging, dit was echter niet het geval aldus het KNMI. Al eerder zijn in Nederland dergelijke knallen waargenomen, van een aantal is de oorzaak nooit ontdekt.

De knal werd veroorzaakt door een drukgolf in de atmosfeer die zich met de snelheid van het geluid voortplant. De knal is op verschillende seismometers in Noord-Nederland en op laagfrequente microfoons geregistreerd.

De oorzaak van de knal is nog onbekend, het KNMI sluit niet uit dat een meteoriet of een zware explosie de reden van de knal is. Er zijn echter geen bewijzen gevonden hiervan. Ook kan een vliegtuig de oorzaak van de knal zijn geweest, wanneer een vliegtuig van richting verandert kunnen de geluidsgolven in een punt worden samengebracht. Het gevolg daarvan is een flinke knal.

Eerste winkels zonder eieren

In een aantal winkels zijn geen eieren meer te krijgen, door de vogelpest verloopt de levering van eieren aan winkels moeizaam. Dit verklaarde T. van Dijk, voorzitter van de Nederlandse organisatie van eierhandelaren (Anevei), gisteren.

Bij verpakkingsbedrijven zijn de eiervoorraden op aldus Van Dijk. "Nu het ministerie het ophaalverbod in ieder geval nog tot morgen verlengt loopt de bevoorrading spaak." Ook kopen veel consumenten nu extra eieren. De eieren vanuit het buitenland invoeren is ook lastig omdat er weinig aanbod is.

Dissidenten veroordeeld in Cuba

DorstigNijlpaard had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Oppositieleider Hector Palacios is in Cuba veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor verraad. Een onafhankelijke journalist, Paul Rivero, is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Dit hebben familieleden van de aangeklaagden bekendgemaakt.

Op dit moment lopen er processen tegen 78 dissidenten in Cuba. Allen zijn in maart gearresteerd en aangeklaagd voor het samenspannen tegen Cuba, samen met de Amerikaanse vertegenwoordiger aldaar, James Cason.

Aan het eind van deze week zal over alle aangeklaagden een oordeel geveld worden. De Verenigde Staten hebben Cuba inmiddels beschuldigd van Stalinistische praktijken en noemen de processen schertsvertoningen.

''Chemische wapens'' gevonden nabij Bagdad

Irak JuStInUz had ons via de newssubmit te melden dat de VS-troepen nabij Bagdad chemische wapens hebben gevonden.

VS-troepen hebben nabij Bagdad een wapenopslagplaats gevonden met ongeveer twintig middellangeafstandsraketten, geladen met chemische wapens. De projectielen zouden sarin- en mosterdgas bevatten; klaar om af te vuren. De leiding van het Amerikaanse leger heeft voorlopig nog niet gereageerd op de vondst.

Update:
Na uitgebreid onderzoek van wapenexperts blijkt dat de verdachte stoffen landbouwsbestrijdingsmiddelen zijn. Dat heeft een militaire woordvoerder van de 101e Airborne divisie gemeld.

RTL5 zendt proces v/d Graaf rechtstreeks uit

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De commerciële televisiezender RTL5 gaat de uitspraak in de zaak van het OM tegen Volkert van der Graaf rechtstreeks uitzenden. Van der Graaf heeft bekend Pim Fortuyn op 6 mei 2002 doodgeschoten te hebben. De rechter doet op 15 april om 10.00 uur uitspraak in de zaak.

Het OM heeft een levenslange celstraf geëist tegen Van der Graaf. Hij wordt beschuldigd van moord met voorbedachte rade. Een enkelvoudige moord leidt in Nederland zelden tot levenslang, maar officier van justitie Koos Plooy trok zich er niets van aan. "Een tijdelijke straf kan in mijn ogen niet volstaan. Alleen levenslang is in dit geval gepast", zei Plooy op 1 april in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp.

Ralf naar Ferrari?

Zal Ralf Schumacher ooit broer Michael vervangen bij Ferrari?

Teambaas Jean Todt zei in een interview met het Duitse persbureau DPA: "Als Michael er een keer mee ophoudt en zijn broer dan nog beschikbaar is, is hij een coureur die dan in beeld komt." Todt weerhoudt zich echter van speculaties en wil Micheal behouden ondanks de slechte seizoensstart. "Zo lang Michael gelukkig is bij Ferrari, zo lang is Ferrari gelukkig met hem als coureur."

Micheals contract loopt pas af in 2004, maar er verschijnen volop verhalen over een eventueel vroedtijdig einde en de potentiële opvolgers. Volgens Willi Weber, Michaels manager, ligt er een nieuw contractaanbod, maar ondertussen zijn er ook de verhalen dat Michael er mee zou stoppen als hij geen kampioen wordt dit jaar.

Ralf presteerde afgelopen race duidelijk beter dan zijn broer en werd negende. Volgens eigen zeggen had hij zeker derde kunnen zijn als de rode vlag op een ander moment was gevallen.
"Als dit ongeluk niet was gebeurd, dan denk ik dat ik op het podium was geëindigd omdat veel van de auto's voor me nog naar binnen moesten voor een pitstop. Alles ging redelijk goed onder de gegeven omstandigheden, hoewel ik moet toegeven dat ik ook worstelde om de auto op het circuit te houden."

Video Review: Signs

We hebben er even op moeten wachten. Al twee maanden is Signs, als huurvideo en huur DVD, in de videotheek te krijgen. Vanaf morgen verandert dat want dan is Signs ook te koop op Video of DVD. Eindelijk echt op je gemak bekijken wat regisseur M. Night Shyamalan ons na The Sixth Sense en Unbreakable nu weer heeft te bieden.











GenreThriller
UitgeverDisney/Buena Vista Home Entertainment
TaalEngels
Met o.a.Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin, Abigail Breslin e.a.
RegieM. Night Shyamalan
Releasedatum09-04-2003
Speelduur102 minuten
Kijkwijzer
Adviesprijs¤ 15,00
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.