Game review: Dungeon Siege

Verhaal
Na de ondergang van het keizerrijk onstond het koningschap Ebh. Ehb was een voorbeeld van vrede en voorspoed voor de rest van de wereld... maar er staat iets te gebeuren. Je bent een eenvoudige boer, aan het werk op één van zijn velden als je wordt opgeschrikt door dodelijke gewonde vriend die je land op struikelt en verteld dat de Krug in opmars zijn.
De Krug zijn een moordadig ras, maar zit er misschien meer achter? Er zijn ook trollen gesignaleerd. Het is jouw taak om naar Stonebridge af te reizen en de onschuldige mensen aldaar te waarschuwen.

Eigenlijk is het verhaal van Dungeon Siege dus een redelijk standaard RPG verhaaltje, en een beetje magertjes... maar het draait in dit spel ook niet echt om het verhaal, het is hack 'n slash. HEt draait om actie!

Speelbaarheid
Aaaahhh *zucht* de speelbaarheid, daar gaat het om in een spel als dit.
En die is gelukkig op en top in orde.
Voor de fans van actie RPG's is Dungeon Siege een verademing, de hoeveelheid en variatie van vijanden die je kunt bestrijden en taktieken die je kunt gebruiken is vrijwel onbegrensd en zal zeker niet snel vervelen.

Ook de strategische elementen spelen een rolletje mee, tijdens de gevechten kan het spel gepauseerd worden en kunnen de verschillende karakters verschillende poses aangementen worden, deze kleine details zorgen voor een verbazende hoeveelheid aan strategische mogelijkheden, en het is erg leuk om op deze manier de perfecte manier uit zoeken om bepaalde vijanden uit te roeien.

Helaas valt er na het uitspelen van de single-player ervaring niet extreem veel meer te beleven. Natuurlijk kan dezelfde campagne nogmaals worden uitgespeeld met meerdere spelers, en daarnaast is er ook nog een tweede landschap om je met meerdere spelers op te botvieren... maar konden dat er nu echt niet meer zijn?

Gelukkig is er al wel een editor beschikbaar voor Dungeon Siege, dus zullen fans snel genoeg op de proppen komen met meer werelden om te verkennen.