ConceiÁ„o schiet Portugal in blessuretijd naar winst tegen TsjechiŽ op EK

Portugal is ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt in hun eerste wedstrijd van het EK voetbal. Tegen Tsjechië wonnen de Portugezen dankzij een doelpunt in de blessuretijd van Francisco Conceição: 2-1.

Portugal was in het eerste uur de bovenliggende partij en Cristiano Ronaldo was samen met Rafael Leão de gevaarlijkste spelers op het veld. Ronaldo had in de eerste helft de beste kans, na een steekbal van Bruno Fernandes kon hij vrij uithalen in het zestienmetergebied van Tsjechië, maar stuitte op de doelman.

Portugal was duidelijk beter dan Tsjechië, maar toch kwamen de Tsjechen op voorsprong. Lukas Provod schoot van afstand raak in de verre hoek en zorgde voor de 0-1. Lang kon Tsjechië niet genieten van de voorsprong, want zes minuten nog de openingstreffer stond het alweer gelijk. Portugal kreeg daarbij wel de hulp van Robin Hranác, die een voorzet ongelukkig in eigen goal werkte.

De Portugezen ging op zoek naar de winst en een paar minuten voor tijd leek Portugal op voorsprong te komen. Een kopbal van Ronaldo werd nog gered door de doelman van Tsjechië, maar uit de rebound scoorde Diogo Jota. Het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel van Ronaldo en het leek 1-1 te blijven tot Francisco Conceição in de blessuretijd Portugal alsnog naar de overwinning schoot. Een voorzet van links werd niet goed verwerkt door Hranác en kwam voor de voeten van Conceição, die van dichtbij raak schoot en Portugal de overwinning schonk.

Portugal gaat door de winst samen met Turkije aan de leiding. Eerder op de dag wonnen de Turken met 3-1 van Georgië.