Turkije dankzij twee wereldgoals voorbij GeorgiŽ op EK voetbal

Turkije is het EK goed begonnen met een zege op Georgië. Onder meer door prachtige doelpunten van Mert Müldür en Arda Güler wonnen de Turken met 3-1.

Turkije was in de beginfase de beste ploeg op het veld en kreeg in de openingsfase meerdere kansen op de openingsgoal en halverwege de eerste helft kwamen de Turken via Mert Müldür. Uit een afgeslagen corner schoot hij prachtig raak. Turkije leek twee minuten na de openingstreffer direct weer toe te slaan, maar de 2-0 werd afgekeurd omdat Kenan Yıldız net buitenspel stond.

Na de afgekeurde treffer maakte Georgië gelijk. Georges Mikautadze sloeg bij de eerste kans van Georgië direct toe en de voormalig Ajacied schoot in de korte hoek raak. Na een leuke eerste helft voerde Turkije in de tweede helft de druk op bij Georgië. Er waren verschillende mogelijkheden voor de Turken en na twintig minuten zorgde Arda Güler met een afstandsschot voor de prachtige 2-1. Het Turkse talent schoot met links de bal in de verre hoek en liet daarbij de doelman van Georgië volledig kansloos.

In de slotfase ging Georgië op zoek naar de gelijkmaker en waren verschillende keren dicht bij de 2-2, maar steeds was het net niet. In de slotminuut werd het 3-1 voor Turkije nadat iedereen bij Georgië mee was gegaan bij een corner en Kerem Aktürkoglu voor open goal kon scoren.