Agenten gewond door voetbalsupporters, Burgemeester straft FC Utrecht

Door ongeregeldheden rondom de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles zijn meerdere agenten gewond geraakt. Na afloop van de wedstrijd zochten supporters van FC Utrecht buiten het stadion de confrontatie met de politie op. Eén agent is naar het ziekenhuis gebracht vanwege verwondingen, terwijl andere agenten lichte verwondingen opliepen en ter plaatse behandeld konden worden door ambulancepersoneel.

Update: 21.40 uur: De Utrechtse burgemeester heeft in overleg met politie en justitie besloten dat FC Utrecht de eerste thuiswedstrijd van volgend seizoen zonder publiek moet spelen. Dit naar aanleiding van de rellen in en bij stadion Galgenwaard gisteravond. Ook worden er netten rond het uitvak geplaatst, laat Dijksma weten.

Eerdere berichtgeving: Burgemeester Dijksma van Utrecht had een noodbevel uitgevaardigd, waarna de ME charges heeft uitgevoerd en twee personen heeft gearresteerd. Dijksma noemt het geweld een dieptepunt voor het voetbal en benadrukt dat het opzoeken van confrontaties met de politie onaanvaardbaar is. FC Utrecht verloor de wedstrijd met 2-1, waardoor Go Ahead Eagles zich heeft geplaatst voor Europees voetbal. De wedstrijd werd twee keer onderbroken vanwege ongeregeldheden, eerst vanwege vuurwerkincidenten tussen de supporters en later omdat bekers massaal op het veld werden gegooid, waarbij een speler van Go Ahead Eagles werd geraakt.