McNulty pakt ritzege in Giro; klassementsrenners houden zich rustig in vijftiende etappe

Brandon McNulty heeft de vijftiende etappe in de Giro d'Italia gewonnen. In Bergamo was de Amerikaan in een sprintje te snel voor Ben Healy en Marco Frigo. Bauke Mollema kwam als vierde over de finish, maar wel op bijna twee minuten. In het algemeen klassement veranderde er weinig, waardoor Bruno Armirail de tweede rustdag ingaat als leider.

De vijftiende etappe in de Giro d'Italia was een kleine Ronde van Lombardije, maar de klassementsrenners hielden zich zo als zo vaak rustig in de Giro. Vroeg in de etappe reed er een kopgroep van zeventien renners weg, met daarbij Bauke Mollema.

De Nederlander ging op zoek naar zijn ritwinst in de Giro, maar op de slotklim, op dertig kilometer van de finish kan hij Ben Healy, Brandon McNulty en Marco Frigo niet volgen. Healy kwam op de top van de Roncola als eerste boven met vlak daarachter McNulty. McNulty reed snel het gat naar Healy dicht en in de afdaling kon ook Frigo aansluiten. Op een niet gecategoriseerd klimmetje probeerde Healy het op vijf kilometer nogmaals, maar kon McNulty niet lossen. Frigo moest wel passen, maar in de slotkilometer kwam de Italiaan weer aansluiten en maakte er direct een lange sprint van. Healy reageerde vrijwel direct op Frigo, McNulty volgde in het wiel. De Amerikaan kwam er op het gepaste moment eruit en pakte de winst in Bergamo.

Results powered by FirstCycling.com