Drugovich domineert F2-sprintrace Barcelona, Verschoor 11e

Op het circuit van Barcelona is zaterdag ook de Formule 2 in actie gekomen voor de eerste van twee races in het weekeinde. Zaterdagmiddag werd de sprintrace afgewerkt, zondagochtend staat de hoofdrace op het programma.

Na een gridstraf voor polesitter Felipe Drugovich mocht Calan Williams vanaf de pole vertrekken, naast Jake Hughes en voor Theo Pourchaire, Drugovich, Ayumu Iwasa, Logan Sargeant, Jehan Daruvala en Frederik Vesti - Richard Verschoor startte vanaf de negentiende stek.

Door de pole van Williams kon nog voor de start een streep: hij kwam bij het vertrek voor de formatieronde niet verder dan een meter of vier. Met Hughes voorop werd er dan gestart en was het uitgerekend Drugovich die met een dijk van een start de leiding pakte, voor Iwasa, Sargeant, Pourchaire en de slecht vertrokken Hughes.

Pourchaire moest zijn rappe start bekopen en werd ingehaald door Daruvala en Jüri Vips, terwijl Hughes de vierde plek in beslag nam. Na een paar ronden spinde Vips het grind in: zijn race was voorbij en de safety car betrad de baan, met Drugovich, Iwasa en Sargeant voorop.

Na negen ronden werd het groen weer gezwaaid, waarna het voorin lange tijd redelijk rustig bleef. Met zeven ronden te gaan nam Daruvala Hughes te grazen voor plek vier, een ronde later ging ook Pourchaire voorbij de Brit, die nog een ronde later Jack Doohan langszij moest laten gaan.

Drugovich domineerde de race en kwam geen moment in de problemen, zijn zege was een feit. Iwasa en Sargeant completeerden het podium, voor Daruvala, Pourchaire en Doohan, met Verschoor op uiteindelijk een keurige elfde plek.