BraziliŽ en ArgentiniŽ winnen in Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie

Brazilië heeft ook de zevende wedstrijd van het kwalificatietoernooi van de CONMEBOL-zone voor het wereldkampioenschap weten te winnen. De Goddelijke Kanaries wonnen donderdagnacht Chili in een lastig duel met 0-1. Zuid-Amerikaans kampioen Argentinië won eveneens, met 1-3 uit bij Venezuela. Zondag ontmoeten Brazilië en Argentinië elkaar in São Paulo.

Brazilië kende traditiegetrouw een moeilijke avond in de Chileense hoofdstad Santiago. De ploeg van bondscoach Tite, waar onder anderen Alison, Ederson, Gabriel Jesus en Roberto Firmino ontbraken omdat ze niet waren vrijgegeven door hun Engelse clubs, mocht van geluk spreken dat het kort voor rust een goal van de harde Chilenen afgekeurd zag wegens buitenspel. Invaller Everton Ribeiro zorgde iets meer dan een kwartier na rust voor de winnende treffer. De ploeg heeft nu de maximale 21 punten uit zeven wedstrijden. 

Argentinië beleefde in de Venezolaanse hoofdstad Caracas een gemakkelijke avond. Lautaro Martínez opende de score op slag van rust, waarna de Zuid-Amerikaanse kampioen in de tweede helft via Joaquin Correa en Angel Correa makkelijk uitliep naar 0-3. In blessuretijd redde Soteldo de eer voor Venezuela uit een strafschop.

Venezuela speelde een uur lang met tien man nadat verdediger Adrián Martinez na bijna een half uur van het veld werd gestuurd na een zware charge op Lionel Messi. De Uruguayaanse scheidsrechter González liet het spel doorgaan, maar gaf Martinez geel toen de aanval werd onderbroken. Vervolgens werd hij door de VAR naar de kant geroepen en zette hij na het bestuderen van de beelden de straf om in een rode kaart. Messi kon het duel wel vervolgen en speelde de wedstrijd gewoon uit.

Ecuador won verder met 2-0 van Paraguay. Uruguay moest tegen Peru met een punt genoegen nemen (1-1). Colombia - Bolivia eindigde in 1-1. Brazilië gaat dus aan kop. Argentinië heeftn u vijftien punten en is tweede. Ecuador heeft er twaalf. Uruguay en Colombia staan op negen punten. De eerste vier plaatsen zich voor het WK van volgend jaar in Qatar. De nummer vijf speelt nog een internationale play-off.