Nieuwe winnaar in NASCAR Cup na mooie race op road course Daytona

We keren nog even terug naar het einde van het weekeinde, want op de Daytona International Speedway werd de tweede race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden. De Daytona 500 werd daar ook al gehouden, maar race twee stond gepland op de road course van Daytona.

De race begon met kampioen Chase Elliott en Daytona 500-winnaar Michael McDowell op de eerste rij, Austin Dillon en Denny Hamlin op rij twee en Kevin Harvick en Ryan Preece achter hen. McDowell ging in bocht één al flink in de fout, verloor veel plekken én het loopvlak van een band: caution, terwijl ook Kyle Busch al met schade reed.

Met een paar ronden te gaan in stage één volgde weer een caution, dit keer was er wat troep van de auto van Matt DiBenedetto gevallen, kort nadat Brad Keselowski zich verremd had en zo een lekke band opliep. Tijdens de caution hoefde hij niet meer te stoppen en dus reed hij weer voorin mee bij de herstart, waar Elliott de leiding weer nam.

Elliott hield de leiding vast en won de eerste stage overtuigend, voor Logano, Hamlin en Keselowski. Met dezelfde top-3 werd stage twee geopend, waarin Kyle Larson en AJ Allmendinger tijdens een caution - Ross Chastain stond tegen de muur - de leiding pakten door geen pitstop te maken. Hamlin nam al vrij snel de leiding over en reed naar de winst in stage twee, voor Kurt Busch en Logano.

Met Daniel Suarez, Matt Di Benedetto, Kurt Busch en Hamlin voorop begon de derde en laatste stage, Elliott was tijdens de pitstops wat teruggevallen. Busch nam de leiding, maar dat duurde niet lang: hij maakt eeen fout, ging van de baan af en kon zijn grasmaaierdiploma halen. Christopher Bell nam zo de leiding - met Elliott alweer in zijn kielzog - en Busch viel ver terug.

Elliott nam vrij snel en soepel de leiding over van Bell, in het middenveld duwde Kurt Busch Keselowski in de rondte. Met iets minder dan twintig ronden te gaan werd de laatste serie reguliere pitstops geopend, terwijl het inmiddels voorzichtigaan begon te regenen - dat zorgde voor een caution.

Het was al snel weer droog en na de pitstops volgde de herstart, waarin het niet even lekker ging: Tyler Reddick ging stevig door het gras en liep dusdanig veel schade op dat de volgende caution er alweer kwam, Elliott ging ook door het gras, maar liep wel wat minder schade op. Dit keer had Logano de leiding bij de herstart, die met geduw rondom Martin Truex wat chaotisch verliep: caution.

De race kon met acht ronden te gaan weer door met Logano en Kurt Busch voorop en rookie Chase Briscoe ook voorin. Kyle Larson deed ook lekker mee, tot hij iets te enthousiast in probeerde te halen en hij in de banden terecht kwam - de race kon wel door. Logano sloeg voorin een gat, terwijl Busch, Bell, Keselowski, Elliott en Hamlin vochten om de plekken achter hem, resulterend in een spin voor de overenthousiaste Elliott.

Bell won de strijd om de tweede plek en opende de jacht op Logano en met twee ronden te gaan sloot hij zowaar aan. De relatieve jongeling verschalkte de oud-kampioen op fraaie wijze en voor Logano leek het gedaan: zijn remmen werkten niet meer lekker mee. Dat bleek inderdaad het geval en Bell pakte zijn allereerste zege in de Cup Series, voor Logano en Hamlin.