Trump's Twitteraccount door het putje getrokken

Het zat er natuurlijk al wel een tijdje aan te komen, zeker nadat het gebruikt werd om het vuurtje onder een bestorming van het Amerikaanse Capitool flink op te stoken, maar nu is het dan zover: Donald Trump's Twitteraccount is door de shredder gehaald.

Trump gebruikte Twitter al jaren als zijn voornaamste officiële communicatiemiddel, waarbij hij er vooral een sport van maakte om zoveel mogelijk onzin te retweeten en zo vaak mogelijk zijn Caps Lock aan te laten staan. Zo verschenen er ontelbare tweets met allemaal dezelfde strekking: alles en iedereen is altijd tegen Trump.

Genoeg is genoeg, vindt het bedrijf nu ook, en in naleving met hun eigen regels is Mr President er nu vanaf getrapt - nog een heel stuk later dan met een niet-president gebeurd zou zijn. De vele opruiende en leugenachtige posts van de president - soms gewoon een beetje zielig, andere keren vooral irritant, covfefe en zo nu en dan zelfs levensgevaarlijk en ogenschijnlijk wijzend richting een oorlog - zijn ongetwijfeld nog wel gearchiveerd.

Overigens heeft Twitter het oneindige geschreeuw van de minst presidentiële president ooit definitief de nek omgedraaid, Facebook, Instagram, Snapchat en Twitch hebben hem een voorlopig ban gegeven - duckface selfies snappen zit er dus ook even niet in.

Naar verluidt heeft Trump zich inmiddels geregistreerd op Parler, het extreemrechtse afvoerputje der social media. De vraag is overigens hoe lang dat kan duren: Apple en Google dreigen de app te verwijderen, tenzij er streng gemodereerd gaat worden op de berichten van het grotendeels extreemrechtse gepeupel dat er rondhangt.