Filmproducties in Nieuw-Zeeland weer van start

In Nieuw-Zeeland zijn nieuwe protocollen voor Veiligheid en Volksgezondheid aangenomen door de overheid. Dit betekent dat ook filmproducties weer van start kunnen gaan, na een aantal ingrijpende maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Dit meldt Deadline.

Op dit moment wordt in Nieuw-Zeeland met man en macht gewerkt aan een aantal grote projecten. Ten eerste Avatar; James Cameron en producer Jon Landau waren druk bezig met een aantal live-action scènes voor de reeks aan vervolgen op een van de meest succesvolle films allertijden. We zetten even het releaseschema van deze franchise op een rijtje: Avatar 2 komt uit op 17 december, 2021; Avatar 3 volgt in december 2023; Avatar 4 wordt verwacht in december 2025 en als laatste Avatar 5 in december 2027. Genoeg werk aan de winkel, dus. 

De Avatar-ploeg is nog niet teruggekeerd naar Nieuw-Zeeland en James Cameron is ondertussen verdergegaan om te werken aan de visuele effecten van de films, in samenwerking met het gerenommeerde bedrijf Weta Digital.

Een ander groot project dat midden in zijn opnameproces zat was de Lord of The Rings-televisieserie die zal verschijnen op Amazon. In het midden van maart werd de ploeg van honderden mensen plots naar huis gestuurd terwijl ze bezig waren om de eerste twee afleveringen te filmen. Er is nu alleen wel een probleem ontstaan; nadat de eerste twee afleveringen opgenomen waren zou er een pauze ingelast worden van vier tot vijf maanden. De productie heeft het (voor nu) niet voor elkaar gekregen om de twee afleveringen af te maken, maar die pauze is inmiddels wel al ingegaan. Hoogstwaarschijnlijk zullen de corona-maatregelen dus zorgen voor een flinke vertraging. 

Nieuw-Zeeland is een van de eerste landen ter wereld waar het virus zo goed als uitgebannen is. Er worden per dag nog maar gemiddeld tien nieuwe gevallen gerapporteerd en de regering heeft laten weten dat de aanpak tegen het virus succesvol is gebleken. Overigens worden in Tsjechië ook op kleine schaal weer producties opgestart. 

Filmproducties in Nieuw-Zeeland weer van start
Filmproducties in Nieuw-Zeeland weer van start