NASCAR-chaos in virtueel 'Last Great Colosseum', sponsor dumpt coureur na ragequit

Het was zondag en dus moest er gewoon geracet worden, ook in de NASCAR-wereld. Zelfs daar racet men in deze tijd even niet in het echt, maar van alle raceklassen hebben de NASCAR-mensen de boel wat virtuele races betreft toch wel duidelijk het best op orde.

In een vol veld met grotendeels de vaste coureurs, en een enkeling uit het verleden of een lagere klasse, werd gereden op de virtuele Bristol Motor Speedway, de Last Great Colosseum. Het zat tot de nok toe volgepakt met virtuele mensen en de 'snelste halve mijl op aarde' stelde weer niet teleur.

De meeste coureurs reden vanuit huis, in verschillende opstellingen: Denny Hamlin heeft een peperdure simulator in zijn woonkamer, Timmy Hill won vorige week met een stuurtje op zijn bureau en pedalen op de grond. Clint Bowyer rijdt vanuit de Amerikaanse TV-studio en zorgt zo voor een regelmatige blik in de virtuele cockpit.

Het werd een lekkere chaos, waarbij uitgerekend Bowyer al na een handvol ronden geraakt werd door Bubba Wallace. Het was wellicht stiekem toch Bowyer's eigen fout, maar volgens hem moeten we wat verder terug kijken. Daniel Suarez en Kyle Larson leken het niet zo gezellig te hebben: ze beukten elkaar halverwege de race meerdere keren van de baan en kregen beiden een zwarte vlag, gevolgd door een semi-boze tweet van Suarez.

Bowyer en Wallace in de clinch

Suarez en Larson maken elkaar het leven zuur

Terug naar Wallace: na zijn aanvaring met Bowyer stopte hij ermee, een heuse ragequit. Dat werd door sponsor Blue-Emu niet zo gewaardeerd en het bedrijf liet op Twitter weten sponsor te zijn van coureurs, niet van opgevers; doei Wallace, hoewel niet helemaal duidelijk is of het opzeggen van de sponsordeal écht serieus is.

William Byron ging er met de winst vandoor, volgende week rijden we op een virtuel Richmond, gevolgd door de virtuele Talladega Superspeedway - Home of the Big One. Hieronder nog de tweet van Blue-Emu en Wallace, en allemaal boze mensen van wie niet gezegd mag worden dat het een spel is.