CommerciŽle baas F1 over Zandvoort: "Er is altijd een plan B"

Er is al tijden veel te doen rond de Grand Prix van Neder land die volgend jaar, als het goed is, plaats zal vinden op het circuit van Zandvoort. Sean Bratches, de commerciële topman en gesprekspartner voor de Nederlandse circuit eigenaars heeft er alle vertrouwen in dat er volgend jaar geracet zal worden op de baan in de duinen.

"Tien teams, twintig coureurs, onze sponsors, onze broadcasters wereldwijd zijn erg enthousiast. Wij zullen allemaal voor de poort staan tegen die tijd", aldus Bratches tegenover Nieuwsuur. "Ik ben niet thuis in de juridische zaken die nu spelen. Wel ben ik vol vertrouwen dat zij deze issues adequaat zullen managen. Een van de sponsors is een bouwbedrijf. Er zou reputatieschade zijn als zij het niet voltooid krijgen."

De F1-topman vertelde dat er wel nagedacht is over een situatie dat er onverhoopt niet geracet kan worden in Zandvoort. "Er is altijd een plan B. Wij zijn in een positie waarbij we opties hebben om te racen. Met Zandvoort hebben we een akkoord en een uitgestippeld pad. Maar - hoewel je het nooit voor de volle honderd procent kunt zeggen - kan ik wel stellen: wij zullen er zijn en we gaan racen."

Uiteraard zingt dan meteen de naam van Assen rond, een circuit waar Bratches goede contacten mee heeft.  "We hebben nog altijd goede relaties met Assen. Het managementteam van Assen heeft een geweldig merk met een geweldige historie in handen. Het is een circuit dat wereldwijd hoog in aanzien staat in de auto- en motorsport."

"Wij wensen hen dan ook alle geluk toe en misschien zullen we op een dag ooit gaan racen in Assen. Maar nu zitten onze partners in Zandvoort en daar zijn we héél blij mee", zo vulde de commerciële baas aan.

Commerciële baas F1 over Zandvoort: "Er is altijd een plan B" (Pro Shots / Koen Laureij)
Commerciële baas F1 over Zandvoort: "Er is altijd een plan B" (Pro Shots / Koen Laureij)