NHL: Indrukwekkende zege Lightning ondanks 58 doelpogingen Capitals

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben op bezoek bij de Washington Capitals een knappe zege geboekt. De koplopers in de Western Conference waren na overtime te sterk voor de kampioenen, die er in eigen huis flink op knalden.

Lars Eller zette de Capitals vrij snel op 1-0, maar in de eerste zeven minuten van de tweede periode sloeg Tampa Bay toe als donderslag bij heldere hemel: Nikita Kucheruv en Steven Stamkos scoorden beiden in de powerplay, Anthony Cirelli was goed voor 1-3.

Dankzij Carl Hagelin en een powerplaygoal van TJ Oshi kwamen de Capitals toch weer langszij, maar het duurde niet lang voor een volgende powerplaygoal van Kucherov voor 3-4 zorgde. In de laatste minuut wist Evgeny Kuznetsov de meubelen te redden voor de Capitals, maar toch ging het weer fout: in overtime scoorde Victor Hedman de beslissende goal, 4-5.

De spelers van Tampa Bay mochten goalie Andre Vasilevskiy op hun blote knietjes bedanken dat ze überhaupt zo ver wisten te komen: de Rus kreeg maar liefst 58 schoten te verwerken - terwijl zijn ploeg er zelf slechts 28 afvuurde - en wist er met onder meer wat bliksemsnelle reflexen 54 uit zijn doel te houden, een record voor een Lightning-goalie.

Uitslagen NHL woensdag
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 2-4
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4-5 OT
Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 0-3
Vancouver Canucks - Ottawa Senators 7-4

Capitals - Lightning (Bron: YouTube)