Omroep Max haalt Candlelight al na maand van de radio

Een maand nadat het radioprogramma Candlelight weer terugkeerde op de radio is de samenwerking tussen presentator Jan van Veen en Omroep Max alweer beëindigd. Een 'onwerkbare situatie' zou de oorzaak van de breuk zijn aldus de ouderen omroep.

Op 4 januari bracht Omroep Max het romantische programma waar Jan van Veen gedichten voordraagt op de tonen van Greensleeves weer terug op de radio. Maar vandaag maakte de omroep alweer bekend dat het programma niet verder te horen zal zijn op NPO Radio 5. De samenwerking met Van Veen zou onwerkbaar zijn geworden. Zo vertikte de presentator met de zwoele stem het om zijn werk te doen vanuit de studio van Radio 5, in plaats daarvan nam hij alles op in zijn eigen huis. De audiokwaliteit was dermate slecht dat Max-directeur Jan Slagter vond dat dat niet langer aanvaardbaar was.

Ook hield Van Veen er nog een eigen commerciële onlinezender op na, candlelight.nl. Ook dat was voor Slagter een doorn in het oog, als omroep zijnde mag MAX niet zomaar met een commercieel project geassocieerd worden.

"Het werd een welles nietes-spelletje en zo een onwerkbare situatie. Heel jammer", aldus Slagter tegenover het Algemeen Dagblad. Welk programma nu op het tijdstip van Candlelight uitgezonden zal worden is nog niet bekend.