Salah helpt Liverpool naast koploper Man City

Liverpool heeft zaterdagavond de zevende zege van het seizoen geboekt. Huddersfield Town werd met miniem verschil verslagen.

Bij de bezoekers was er een basisplaats voor Virgil van Dijk, waar Georginio Wijnaldum voor het eerst dit seizoen genoegen moest nemen met een plek op de bank. De middenvelder zou direct na rust voor Jordan Henderson alsnog in het veld komen.

De openingsfase zorgde voor weinig spektakel en de 0-1 van Mohamed Salah kwam na 24 minuten dus enigszins uit de lucht vallen. De Egyptenaar kreeg de bal aangespeeld van Xherdan Shaqiri en schoot in de linkerhoek raak. Het was het vijftigste doelpunt van Salah in het Engelse voetbal.

Hudderfield was na een half uur spelen dichtbij de gelijkmaker, waar een uithaal van Jonathan Hogg de paal raakte. Alex Pritchard dacht zijn ploeg alsnog op gelijke hoogte te brengen, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Na rust gebeurde er weinig en hield Liverpool stand. Bij de bezoekers mocht twintig minuten voor tijd Fabinho zijn opwachting maakte, waarmee de zomeraankoop zijn debuut maakte in de Premier League. Liverpool heeft na negen wedstrijden 23 punten en deelt daarmee de koppositie met Manchester City, dat wel een beter doelsaldo heeft.