Eindelijk winst voor Van Aert

Donderdag heeft veldrijder Wout van Aert zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De regerend wereldkampioen won net als vorig jaar de Kermiscross in het Belgische Ardooie. Mathieu van der Poel stond niet aan de start.

Halverwege wedstrijd reed Van Aert weg uit de kopgroep, alleen Michael Vanthourenhout kon even volgen. De renner van Marlux-Napoleon Games moest echter al snel lossen bij Van Aert. Vervolgens reed Van Aert de rest van de wedstrijd solo naar de finish. Europees kampioen Toon Aerts werd tweede. Op de derde plaats finishte Vanthourenhout.

Wout van Aert: “Ik ben blij dat die eerste overwinning binnen is. Natuurlijk keek iedereen uit naar mijn eerste zege, maar het heeft jammer genoeg tot vandaag geduurd. Eens moest dit wel gebeuren. Ik was conditioneel niet slecht, maar botste steeds op een sterkere opponent. Natuurlijk was Van der Poel hier niet en dus was de concurrentie minder. Maar dat is toch mijn fout niet? Ik cross tegen de renners die er zijn en vandaag was ik de beste. De volgende koers is Van der Poel er wellicht weer bij en zal er opnieuw op het scherp van de snee gestreden worden. Ik probeer echter op mezelf te focussen en elke week progressie te maken.”

Uitslag
1. Wout van Aert (BEL)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Michael Vanthourenhout (BEL)
4. Marcel Meisen (DUI)
5. Gianni Vermeersch (BEL)
6. Vincent Baestaens (BEL)
7. Jens Adams (BEL)
8. Michael Boros (CZE)
9. Daan Hoeyberghs (BEL)
10. Philipp Walsleben (DUI)