Super Mario spelen in augmented reality met HoloLens

Er verschijnen steeds vaker projecten online van hobbyisten die op creatieve wijze gebruikmaken van Microsofts HoloLens. Met de HoloLens kunnen gebruikers de wereld om hun heen 'mixen' met computer(game)elementen, ook wel augmented reality (AR) of 'toegevoegde realiteit' genoemd.

Softwareontwikkelaar Abhishek Singh maakte met behulp van Unity3D en Microsofts HoloLens het iconische eerste level van Super Mario Bros. na. Hij speelde dit vervolgens midden in Central Park in New York City, gehuld in een Mario-outfit. De beelden die hij maakte zijn overigens niet hetzelfde als wat Singh zelf ziet door de HoloLens, dus zijn niet helemaal representatief. Het geeft echter wel een goed beeld van wat zoal de mogelijkheden zijn van Microsofts high tech-bril.

Tijdens de E3 van 2015 werd ook al even gedemonstreerd wat er met de HoloLens mogelijk is met een showcase van het populaire Minecraft in AR. Ook kwam een creatieveling onlangs voorbij met een AR-versie van Valve's Portal, en zagen we een tijdje geleden al een AR-shooter in actie. Mocht je die gemist hebben dan kun je ze hieronder nog even bekijken.

Microsofts HoloLens is niet voor iedereen weggelegd; behalve de zeer hoge prijs zijn er nog enkele andere voorwaarden waar consumenten aan moeten voldoen.