Ook Facebook stapt in de wereld van AR

Facebook gaat een platform ontwikkelen voor augmented reality. Dat was de boodschap van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg dinsdag op F8, de bijeenkomst van Facebook voor ontwikkelaars. Facebook staat niet alleen: ook andere bedrijven, waaronder Microsoft zien 2017 als hét jaar van de augmented reality.

Zuckerberg klom vanochtend op het podium, casual gekleed in een t-shirt en een spijkerbroek. Volgens hem worden foto's en video's steeds belangrijker in ons leven. Tegelijkertijd vallen traditionele gemeenschappen uiteen en is het steeds harder nodig om mensen samen te brengen, aldus Zuckerberg. Facebook ziet een wereld voor zich waarin het echte leven en het digitale leven worden vermengd.

Om het echte leven en de digitale wereld samen te brengen is een platform nodig en dat AR-platform gaat Facebook ontwikkelen. Het platform is vandaag opengesteld voor ontwikkelaars.

De eerste stap is volgens Facebook het toevoegen van digitale elementen aan het dagelijks leven met behulp van de camera van een telefoon. Uiteindelijk moet dat leiden tot een soort bril die een 'virtuele laag' over de werkelijkheid kan leggen. ,,Maar het duurt even om dit soort dingen uit te rollen", waarschuwt Zuckerberg.

De ideeën van Facebook doen erg denken aan de pogingen van Google met Google Glass, de filters die Snapchat eerder introduceerde en de nieuwe filters die zich aanpassen aan de omgeving van de foto en het AR-platform dat Microsoft aan het ontwikkelen is.

Ook Facebook stapt in de wereld van AR
Ook Facebook stapt in de wereld van AR (Foto: BuzzT)