Oculus Quest officieel hernoemd naar Meta Quest

De naam Oculus Quest is per vandaag officieel veranderd naar Meta Quest. De aankondiging werd via Twitter gedaan aan de hand van een meme met de tekst "Nieuwe naam, zelfde missie."

Oculus werd in 2014 al overgenomen door Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook dat eerder ook de naam Facebook Inc. droeg. Oculus is/was een merknaam onder de paraplu van Meta maar nu worden de producten dus ook officieel hernoemd. Sinds 2014 heeft Oculus zichzelf in de markt gezet als prominente aanbieder van VR-producten en -diensten. Hoewel bijvoorbeeld de Oculus Quest 2 zich voornamelijk richt op VR-gaming, wil Meta met toekomstige projecten zoals Project Cambria verder uitbreiden naar 'high-end mixed reality ervaringen'.

De socialmediagigant is ook bezig met een Oculus Quest 3, maar met deze aankondiging zal dat waarschijnlijk dus de Meta Quest 3 worden. Er wordt overwegend negatief gereageerd op de naamswijziging, te meer omdat Oculus de afgelopen jaren een flinke reputatie heeft opgebouwd als VR-aanbieder. Ook vallen veel mensen over de 'cringy' aankondiging.