Assassin's Creed naar VR met AC Nexus

Eerder deze maand verscheen Assassin's Creed Mirage, een fonkelnieuw deel in de langlopende action/adventure franchise van Ubisoft, maar ondertussen werkt de Franse game-uitgever ook aan een VR-game in het Assassin's Creed-universum die al over een kleine maand uitkomt. Assassin's Creed Nexus VR verschijnt op 16 november voor Meta Quest 2, Meta Quest 3 en Meta Quest Pro.

Inmiddels hebben we ook een wat uitgebreidere trailer met uitleg van de creative director, en een rits screenshots voor Assassin's Creed Nexus, die kun je hieronder bekijken. Ubisoft belooft met AC Nexus een VR-versie van de game waarin alle bekende elementen zijn meegenomen, zoals natuurlijk stealth gameplay, vrijelijk over daken kunnen parkouren, zwaardvechten, boogschieten en throwables zoals werpmessen en rookbommen hanteren.

We bevinden ons ditmaal op drie verschillende locaties, te weten Italië, Griekenland en een koloniaal Verenigde Staten terwijl we in de huid kunnen kruipen van iconische personages uit de franchise, Ezio Auditore da Firenze, Kassandra, en Connor. Er wordt een intuïtief gevechtsysteem toegepast met opties voor blocken, parryen en het uitvoeren van counter-aanvallen. Bekijk de screenshots en de trailer voor een tipje van de sluier. Ubisoft geeft verder aan dat er verschillende technieken worden toegepast om het VR-misselijkheidsgevoel en hoogtevrees te minimaliseren, zoals teleporteer-opties voor het voortbewegen en 'Peripheral vision blocking', wat waarschijnlijk de FOV (field of view) iets inperkt om bewegingsziekte (kinetosis) te beperken.