HoloLens dev-kits voor 3000 dollar, demo van AR-shooter

Microsofts augmented reality-headset HoloLens krijgt een software development kit (SDK) die vanaf het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar zal zijn, zij het voor een beperkt publiek. Die aankondiging deed Microsoft eerder vandaag tijdens een Windows 10 Devices-evenement in New York, waar het bedrijf ook een demonstratie gaf van de augmented reality-shooter Project XRAY.

De SDK gaat 3000 dollar kosten. Niet zomaar iedereen kan de SDK echter bestellen; je zal moeten 'solliciteren' bij Microsoft om in aanmerking te komen voor een bestelling. Het gaat dan ook om een ontwikkelset, iets waar de doorsnee Windows-gebruiker waarschijnlijk niet zo veel mee kan.

Daarnaast heeft Microsoft een nieuwe tech-demo getoond van een AR-shooter genaamd Project XRAY. In deze game wordt de ruimte waarin je je begeeft overspoeld met robotachtige drones en spinnen. De sensoren van de HoloLens signaleren meubilair en andere objecten in de ruimte, waardoor de alienesque figuren die je kamer binnendringen ook nog eens overal overheen kruipen.

In de game kun je verschillende (holografische) wapens hanteren, waaronder een Mega-Man-achtige blaster. Ook behoort spraakbesturing om bijvoorbeeld schilden te spawnen tot de mogelijkheden. Bekijk de indrukwekkende beelden hieronder.