Pijnlijke nederlaag voetbalsters op OKT

De Nederlandse voetbalsters hebben een pijnlijke nederlaag geleden in het olympisch kwalificatietoernooi in eigen land. In Het Kasteel in Rotterdam bleek Noorwegen met 4-1 ruim de sterkste. Nederland zal nu met flink verschil van Zweden moeten winnen om nog kans te maken op het olympisch ticket.

De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan kreeg na een half uur de eerste echte tegenslag te verwerken: Emilie Haavi liet keepster Sari van Veenendaal kansloos en maakte de 1-0. Noorwegen was duidelijk beter, maar toch kreeg Vivianne Miedema een uitgelezen kans op de gelijkmaker na een uur spelen. Die ging echter mis en een minuutje later verdubbelde Maren Mjelde de score.

Vijf minuten later leek het toch weer spannend te worden, nadat Manon Melis de 2-1 binnenwerkte. Gelijk daarna veerde het publiek nog eens op, maar Miedema schoot van afstand op de paal. Nederland bleef aanvallen, maar Noorwegen profiteerde juist van de ruimte. Ada Hegerberg maakte de 3-1 en in blessuretijd ook nog de 4-1.

Nederland moet nu met minstens twee goals verschil van Zweden winnen en hopen dat Noorwegen in het laatste duel met Zwitserland geen ruime zege boekt. Zweden werd vooraf gezien als sterkste ploeg in het toernooi en heeft beide wedstrijden tot nu toe gewonnen.