Wilmots: "Geen evenwicht bij Argentinië"

De Belgische bondscoach Marc Wilmots gelooft sterk in het bereiken van de halve finale. Hij heeft geen hoge pet op van de nationale ploeg van Argentinië. De Rode Duivels bereikten de kwartfinale door de Verenigde Staten met 2-1 te verslaan in de achtste finales.

Dinsdag hadden onze zuiderburen daar wel een verlenging voor nodig. Kevin de Bruyne en invaller Romelu Lukaku waren de doelpuntenmakers. Eerder op de dag had Argentinië zich moeizaam geplaast voor de volgende ronde door Zwitserland in de verlenging met 1-0 te verslaan.

"We namen de wedstrijd in handen en deden alles perfect", zei Wilmots na afloop. "We hebben een sterk en offensief België gezien en hebben onze missie met bravoure uitgevoerd. Iedereen heeft gezien wat er geberud is. Een analyse is nog nooit zo makkelijk geweest. Ik heb tegen mijn spelers gezegd: er staan twee vliegtuigen klaar. Naar huis of naar Brasilia. Ze hebben hun keuze gemaakt. Ze willen naar Brasilia gaan."

Wilmots schaart zich met België in de rol van underog. "Tegen Argentinië zijn we voor het eerst dit WK geen favoriet, maar we willen wel tot het uiterste gaan", zegt Wilmots in gesprek met De Standaard. "We kunnen er langs. Argentinië is iets sterker, al zal het duel vooral op mentaal aspect gewonnen worden."

"Ik ben heel benieuwd of en hoe zij zich aan ons gaan willen aanpassen", vervolgt de trainer. "Ze hebben uitstekende spelers, maar er is geen evenwicht. We willen naar de halve finale. Ik geloof dat dat kan. Kunnen we beter doen dan in 1986 (toen haalden de Rode Duivels de halve finale)? We hebben potentieel maar zullen zien. De lat ligt hoog."

België neemt het zaterdagavond om 18:00 uur (Nederlandse tijd) in Brasilia op tegen Argentinië.