FIFA doet 345.000 WK-kaartjes in verkoop

Mensen die nog op zoek zijn naar toegangsbewijzen voor het WK in Brazilië komen woensdag aan hun trekken. Dan gaan er op de site van de FIFA zo'n 345.000 kaartjes in de verkoop. Er zijn tickets voor bijna alle wedstrijden. Alleen voor de openingswedstrijd, de halve finales en de finale zijn geen plekken beschikbaar.

De verkoopperiode opent om 12.00 uur Nederlandse tijd en duurt tot en met 1 april. De wereldvoetbalbond raadt geïnteresseerden echter aan er snel bij te zijn. In deze verkoopfase geldt namelijk wie het eerst komt, het eerst maalt.

Oorspronkelijk zouden er in deze verkoopfase slechts 160.000 kaartjes in de verkoop gaan. De extra kaartjes zijn bijvoorbeeld door sponsoren teruggegeven of in de vorige verkoopperiode wel besteld, maar niet betaald.

In totaal zijn er 3,3 miljoen kaartjes beschikbaar voor het WK. Daarvan zijn er volgens de FIFA al meer dan 2,3 miljoen aan de man gebracht. Anderhalf miljoen ging naar de gewone fans, merendeels uit Brazilië, de rest naar sponsoren en bobo's. De openingswedstrijd en finale zijn tot nu toe het populairst gebleken.

De laatste tickets gaan vermoedelijk 15 april in de verkoop. Ook bij die lastminuteverkoop wordt niet geloot zoals in eerdere verkoopfases wel gebeurde.