Shiffrin pakt eindzege slalomklassement

Skiester Mikaela Shiffrin heeft in Åre voor de tweede keer op rij de World Cup op de slalom gewonnen. Door in Zweden de wedstrijd op haar naam te schrijven is ze niet meer in te halen voor de concurrentie.

Al na de eerste run ging de Amerikaanse Shiffrin ruim aan de leiding. Ze werd gevolgd door twee Zweedse vrouwen, Frida Hansdotter en Maria Pietilä-Holmner. Samen met de Canadese Marie-Michele Gagnon waren zij de enige vrouwen die binnen een seconden van Shiffrin konden blijven.

In de tweede run was het een andere Zweedse die zich van haar beste kant liet zien. Anna Swenn-Larsson liet één van de beste runs in haar carrière zien. Het bracht de 22-jarige uiteindelijk naar haar eerste podiumplek in de World Cup, ze werd derde. Nadat Gagnon een fout maakte kon Pietilä-Holmner de leiding over te nemen. Hansdotter viel terug naar plek vier, waarna Shiffrin zonder groot risico te nemen naar een nieuwe zege kon skiën.

In het klassement wist Shiffrin haar leiding uit te breiden naar meer dan honderd punten, waardoor Hansdotter haar niet meer in kan halen. In de algemene World Cup neemt de Duitse Maria Höfl-Riesch de leiding over van Anna Fenninger. De Oostenrijkse stond niet aan de start, terwijl Höfl-Riesch zevende werd.