Moisander: "De hele ploeg was dramatisch"

Volgens Niklas Moisander had Ajax donderdag in het Europa League-duel tegen Red Bull Salzburg een offday. De Amsterdammers gingen zonder een grote kans te creëren met 3-0 onderuit tegen de kampioen van Oostenrijk. "Ze hebben ons op alle fronten afgetroefd", zei de verdediger tegen Novum Nieuws. "Er gingen zoveel dingen mis, de hele ploeg was echt dramatisch."

Ajax kreeg al tijdens de warming-up een tegenslag te verwerken toen Lasse Schöne geblesseerd raakte. Dat had volgens Moisander geen invloed op de wedstrijd. "Natuurlijk is Lasse een belangrijke speler voor ons, maar dat moesten we snel achter ons laten en dat hebben we ook gedaan."

Dat de koploper van de Eredivisie er negentig minuten lang niet aan te pas kwam in de Arena, was teleurstellend voor de Fin. "We wisten dat ze vroeg druk zouden zetten, maar ze hebben het echt heel goed gedaan. Wij waren niet in staat om daar onderuit te voetballen. Dat hebben we wel geprobeerd, maar we leden te snel balverlies. En dan zijn zij heel erg gevaarlijk."

Ajax kwam al na veertien minuten op achterstand door een benutte strafschop van Jonathan Soriano. Sadio Mané maakte er niet veel later 2-0 van. Aan beide goals gingen individuele fouten vooraf. "Het waren fouten van ons allemaal", stelt Moisander. "Het eerste doelpunt komt uit een ingooi. Wij communiceren niet, dekken niet door, waardoor de nummer tien helemaal vrij komt en kan draaien. Daar begint het mee."

"Het derde doelpunt was wel een werelddoelpunt", zegt Moisander, over de goal van Soriano net voorbij de middenlijn. "In dit soort wedstrijden kan je niet zo slordig spelen. Bij twee van de drie goals wordt echt dramatisch verdedigd en dan loop je achter de feiten aan." In de tweede helft slaagde Ajax er niet in om de zaken recht te zetten.

"Salzburg maakte indruk op mij. Ze zijn fysiek sterk en hielden het druk zetten de hele wedstrijd vol. Ze waren gewoon veel beter", aldus Moisander. "Wij moeten daar heengaan om drie of vier doelpunten te maken. Natuurlijk wordt het heel lastig, maar dat is het enige wat we kunnen doen. Maar eerst hebben we een belangrijke wedstrijd tegen AZ zondag."