Wouters: "Ajax verdiende de winst"

FC Utrecht ontsnapte zondagmiddag aan een thuisnederlaag tegen Ajax. Met name in de eerste helft hadden de Utrechters Vrouwe Fortuna aan hun zijde staan.

Jan Wouters beseft dat zijn ploeg van geluk mag spreken dat doelman Robbin Ruiter zijn doel schoon heeft gehouden. "Buiten dat Ajax fantastisch speelde vond ik dat wij zelf te weinig aan voetballen toekwamen", vertelde hij Eredivisie Live. "Na vier passes waren we de bal al kwijt. Ajax had echt op 3-0 kunnen komen, we hebben het nodige geluk gehad."

In de rust besloot de trainer van FC Utrecht in te grijpen. "We waren echt blij dat het nog 0-0 was", geeft hij toe. "Als het er voetballend gewoon echt niet in zit, zoals vandaag het geval was, dan moeten we ons aanpassen aan Ajax."

"We zijn compacter gaan spelen met momenten van druk naar voren. Op die manier bleven we meer in balbezit en hoefden we niet de hele tijd achter de bal aan te rennen. Dan kom je vanzelf meer aan voetballen toe", aldus Wouters, die tevreden is met het resultaat. "Ik vind dit voor ons een 'gewonnen' 0-0. Want als je kijkt naar de eerste helft had Ajax gewoon de winst verdiend."