Advocaat Rasmussen wil vier getuigen horen

De advocaat van oud-wielrenner Michael Rasmussen wil op 18 december, wanneer de rechtszaak van de Deen tegen de Rabobank wielerploeg hervat wordt, vier getuigen gaan horen. André Brantjes wil in ieder geval oud-coureur Max van Heeswijk en Rasmussen zelf onder ede verhoren. De twee andere namen moeten nog goedgekeurd worden.

Rasmussen eist een bedrag van vijf miljoen euro van de Raboploeg omdat hij in 2007 onterecht ontslagen zou zijn. De rechter in Utrecht kende hem in eerste instantie 700.000 euro toe, maar de Deen vond dat niet genoeg. De Raboploeg zegt door Rasmussen bedrogen te zijn over diens verblijfplaatsen in de aanloop naar de Tour van 2007. Hij is in het geel uit de Tour gehaald en ontslagen vanwege het liegen over de whereabouts. Rasmussen stelt op zijn beurt dat de ploeg ervan op de hoogte was dat hij niet in Mexico maar in Italië trainde.

Vorige maand was de Raboploeg aan het woord in de rechtszaal. Toen werden oud-ploegleider Erik Breukink en voormalig teambaas Theo de Rooij gehoord.