Defect neus auto Glock geen structurele fout

Timo Glock beleefde in de tweede vrije training voor de Grand Prix van China een vreemde crash. De Duitser schoot met de Marussia bij de eerste bocht rechtdoor het grind in en eindigde door een afgebroken neus in de muur. Afgezien van een gekneusde hand was de schade niet al te groot.

Ook was er geen structureel probleem met de voorvleugel. "Boven alles zijn we opgelucht dat Timo het goed lijkt te maken. Het volgende belangrijke punt is dat we met zekerheid hebben vastgesteld dat de oorzaak van het probleem niet van mechanische aard is. Die helderheid stelt ons in staat om ons programma vol vertrouwen door te zetten en te blijven verkennen wat, gebaseerd op de ervaringen van vanochtend, lijkt op een zeer positieve stap naar voren op het gebied van aerodynamica," zei teambaas John Booth.

Ook Glock is blij dat de neus niet door een ontwerpfout afbrak. "Jammer genoeg hebben we een probleem meegemaakt wat wijst op een issue van operationele aard. Hoewel dat teleurstellend is, kunnen we er op zijn minst zeker van zijn dat het probleem niet aan de auto ligt. Het pakket, inclusief de nieuwe updates, lijkt veelbelovend te zijn en ik was tevreden over de goede balans. Er is schade aan de auto, zoals valt te verwachten na de touché, maar het is met name van cosmetische aard. Het chassis is prima in orde."