Verbeek: "Ik ga wraken. Ben al veroordeeld"

De beroepszaak van AZ-trainer Gertjan Verbeek dient volgende week dinsdagavond 20 maart om 20:00 uur in Zeist. Verbeek werd geschorst voor drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk.

De oefenmeester werd tijdens AZ - Heracles Almelo naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Ruud Bossen, op aanwijzingen van de vierde man. Verbeek noemde de assistent van Bossen een 'leugenaar' en gaf direct al aan dat hij tegen elke straf in beroep zou gaan.

En dat heeft Verbeek inmiddels gedaan. Maar veel vertrouwen blijkt Verbeek niet te hebben in zijn zaak. "Na alle artikelen in de krant ga ik ook wraken. Ik ben al veroordeeld", haakt Verbeek in op de actualiteit. Hij herhaalt hiermee de woorden van Robert M., die terechtstaat in een zedenzaak.

Verbeek baalt er nog altijd van dat Michael van Praag zich tijdens het programma Studio Voetbal uitliet over zijn zaak. "Hij is de hoogste bondsbaas en dan doet hij uitspraken voordat de zaak ook maar voor is geweest. Dat vind ik belachelijk. Hij begon ook nog eens over de bekerwedstrijd Ajax-AZ. Dat het mijn schuld is en dat ik een voorbeeldfunctie heb. Nou, ze hadden zelf het goede voorbeeld moeten geven. Ze hadden de wedstrijd voor Ajax verloren moeten verklaren, zoals internationaal gebruikelijk is. Dan ben je gelijk van het gezeik af. De thuisclub heeft ervoor te zorgen dat de gasten veilig hun sport kunnen beoefenen. Dus zíj hadden een voorbeeld moeten stellen."

AZ en Verbeek hebben deze week amper tijd voor de zaak, omdat zij van woensdag tot en met vrijdag in Italië zijn voor de wedstrijd Udinese - AZ. "Bovendien hebben wij de toelichting nog niet ontvangen waarom de straf van twee duels plus één voorwaardelijk gehandhaafd blijft. Daarop gaan wij onze verdediging weer baseren."