Verbeek in beroep tegen schorsing

De tuchtcommissie heeft AZ-trainer Gertjan Verbeek voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. Dit naar aanleiding van zijn gedrag in het thuisduel met Heracles Almelo. De oefenmeester werd in het door AZ met 3-1 gewonnen duel tot zijn eigen verbijstering naar de tribune gestuurd door arbiter Ruud Bossen.

Verbeek zou de vierde man, Jochem Kamphuis, herhaaldelijk hebben bejegend en zelfs een 'beuk' hebben uitgedeeld. Verbeek reageerde furieus op de beslissing van Bossen om hem weg te sturen en stak zijn woede na afloop van het duel niet onder stoelen of banken. De trainer ontkent stellig dat er contact is geweest tussen hem en Kamphuis.

Verbeek verscheen vrijdag bij de tuchtcommissie, die hem vervolgens voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, schorste. De kans lijkt groot dat de oefenmeester in hoger beroep zal gaan.

Update 20.44 uur

De KNVB meldt dat Verbeek in beroep is gegaan tegen de opgelegde straf. Hierdoor zal de oefenmeester zondag langs de lijn mogen staan bij het duel van AZ bij De Graafschap.