Audi klopt Peugeot opnieuw in 24 uur Le Mans

De Duitse autofabrikant Audi heeft net als vorig jaar Peugeot afgetroefd bij de 24 uur van Le Mans. De bolide met nummer twee, bestuurd door Andre Lotterer, Marcel Fassler en Benoit Treluyer, kwam op het Franse circuit als eerste over de streep en bezorgde Audi de tiende zege in de geschiedenis. Peugeot finishte als tweede en derde.

Lotterer, Fassler en Treluyer legden namens Audi, dat slechts met een auto het eind haalde, in de LMP1-klasse 355 ronden af in 24 uur. De nummer negen van Peugeot met Simon Pagenaud, Pedro Lamy en Sebastien Bourdais achter het stuur werd met ruim dertien seconden geklopt.

Beste Nederlander in de race was Jeroen Bleekemolen die voor Rebellion Racing als zesde in het eindklassement eindigde en hiermee de beste coureur met een benzine-auto was. Jan Lammers deed mee voor Hope Racing in een auto die deels een hybride aandrijving had. Een succes werd het niet, want de equipe kampte met veel problemen en moest halverwege de race opgeven. Aston Martin deed het nog slechter. Beide bolides waren niet op tijd gereed, waardoor ze al in het eerste uur met problemen tot de uitvallers behoorden.

De race werd opgeschrikt door twee zware ongevallen waar beide keren een Audi en een Ferrari bij betrokken waren. In het eerste uur nog vloog Alan McNish in de muur bij het inhalen van een langzamere deelnemer en in de nacht gebeurde Mike Rockenfeller hetzelfde. Bij beide klappers vlogen de onderdelen in het rond en uiteindelijk bleek alleen Rockenfeller slechts lichtgewond te zijn geraakt. Beide keren was een lange safetycarperiode noodzakelijk om alle schade te herstellen en de rommel op te ruimen.

In de LMP2-klasse ging de zege naar Greaves Motorsport dat reed met de coureurs Karim Ojjeh, Tom Kimber-Smith en debutant Olivier Lombard. In de GTE Pro was Corvette Racing met Olivier Beretta, Tom Milner en Antonio Garcia de beste. De andere auto van Corvette ging lang aan de leiding, maar Jan Magnussen kreeg een botsing met Horst Felbermayr Sr. en moest opgeven. Tot slot werd de GTE Am-klasse gewonnen door Larbre Competition met de rijders Patrick Bornhauser, Julien Canal en Gabriele Gardele.