24 uur van Le Mans weer van start

Vanmiddag om 15:00 uur zal de 24 uur van Le Mans weer van start gaan. Aan het evenement zullen vijf Nederlanders deel gaan nemen. Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers rijden in de LMP1-klasse, terwijl Jaap van Lagen, Xavier Maassen en Oskar Slingerland in de GTE Pro-klasse uitkomen.

In de LMP1-klasse belooft het en ongemeen spannende strijd te worden tussen Audi en Peugeot. Op pole start de Audi met startnummer 2, bereden door Marcel Fässler, André Lotterer en Benoit Treluyer. Zij bleven de Audi met startnummer 1 en de Peugeots met de nummers 7 en 8 voor.

Beste Nederlander op de grid is Jeroen Bleekemolen die voor Rebellion Racing vanaf de achtste startplaats mag vertrekken. Jan Lammers rijdt voor Hope Racing met een auto die deels een hybryde-aandrijving heeft. Hij zal vanaf de 24e stek gaan vertrekken.

Het team van Jaap van Lagen mag vanaf de 37e startplaats vertrekken, dat van Xavier Maassen op de 39e plek en de renstal van Slingerland vanaf de 56e plaats. In totaal zullen er 23 nationaliteiten aan de start gaan verschijnen.

De complete startvolgorde is hier te vinden. De volledige deelnemerslijst staat hier te lezen.